ADVERTORIAL Cum sa verifici si sa intretii aceste cinci piese de biciclete?

Media-Advertising / 22 septembrie 2020

Cum sa verifici si sa intretii aceste cinci piese de biciclete?

Daca esti incepator intr-ale pedalatului, repararea bicicletei pare probabil dificila. In loc sa te apuci singur de reparatii, nu e oare mai simplu sa duci bicicleta la un service? In cele mai multe cazuri, aceasta este varianta corecta. Insa, inainte de toate, va trebui sa te asiguri ca bicicleta ta necesita reparatiile respective. Mai mult, este posibil sa descoperi ca aceasta nu are nevoie de un service, ci doar de putin ulei sau de curatare, dupa care va functiona ca noua!

Spre exemplu, nu toate piesele de bicicleta fac un zgomot atunci cand se defecteaza. Unele defectiuni de piese biciclete sunt mai subtile, motiv pentru care trebuie sa le verifici din cand in cand, pentru a te asigura ca nu necesita reparatii.

Prin urmare, iata cinci piese de biciclete care se pot strica cu usurinta, precum si modul in care poti face verificarea:

1. Lantul

Lantul joaca un rol dublu: pe de o parte, este printre cele mai importante piese de bicicleta, pe de alta, este foarte sensibil. Scopul acestuia este de a transfera tot lucrul mecanic de la pedale spre roti, deci iti poti imagina ca este supus unui stres de fiecare data cand pedalezi.

Atunci cand verifici lantul, fii atent la trei lucruri: urme de rugina, zale blocate si urme de intindere. Poti folosi degetele pentru a verifica daca lantul este foarte uscat. In mod ideal, acesta prezinta o pelicula subtire de ulei. In privinta zalelor blocate, nu-ti face griji. Acestea se fac rapid remarcate, mai ales atunci cand vrei sa schimbi vitezele. Pentru a verifica zalele, da-te jos de pe bicicleta si invarte o pedala cu mana, observand daca exista defectiuni.

Poti folosi o cheie de lant sau poti slabi zalele manual, daca este posibil. Odata eliberata, compara zala afectata cu cele vecine, pentru a determina daca exista alte probleme. In schimb, pentru zalele intinse, vei avea nevoie de un nou lant. Intra pe site-ul Roco Piese, la sectiunea "piese biciclete" si vei gasi o gama variata de lanturi si piese de schimb.

2. Placutele de frana

Lipsa puterii adecvate de franare iti poate pune chiar viata in pericol. Exista doua tipuri de frane pentru biciclete, cele pe janta, de tip tampon, si frane pe disc, prezente la modele de tip MTB, ciclocross sau biciclete hibride.

In cazul franelor pe janta, vei dori sa verifici daca acestea inca mai au vizibile santurile dintre bucatile de cauciuc. Daca nu, atunci este timpul sa iti cumperi noi frane. In cazul in care se tocesc prea mult, aceste piese de bicicleta iti pot pune viata in pericol si iti pot afecta si janta rotii.

Pentru franele pe disc, vei dori sa verifici daca mai exista cel putin 0.5mm de material cauciucat. De asemenea, fii atent si la unghiul franelor. Daca acestea sunt tocite pe o singura parte, le poti ajusta astfel incat sa se toceasca uniform.

3. Cauciucurile

Abilitatea de a accelera si mentine viteza depinde foarte mult de contactul pe care il ai cu solul. Aici intervin cauciucurile, piese de biciclete care, din pacate, se pot strica foarte usor. Atunci cand verifici cauciurile, trebuie sa fii atent atat la urmele de tocire, cat si la posibilele crapaturi de pe margini, in punctele de contact cu jantele.

Daca este cazul unei taieturi mici, poti incerca sa ii pui un "pansament" special pentru cauciucuri. Cu toate acestea, cel mai sigur este sa iti achizitionezi o pereche de cauciucuri noi, altfel risti ca "reparatia" sa te lase in cele mai nedorite momente.

4. Cablurile

Aceste piese de biciclete controleaza atat franele, cat si vitezele. Defectarea acestora poate pune impedimente majore in calea biciclistului, chiar daca celelalte componente sunt noi. Inspecteaza atent cablurile: capetele acestora trebuie sa isi pastreze culoarea argintie, astfel ca daca exista urme de rugina sau sunt albite, se vor putea rupe in orice moment. Din fericire, aceste piese de biciclete sunt ieftine si usor de montat, astfel ca nu iti vor crea mari probleme.

5. Pedalele si mansoanele

Cand vine vorba de aceste piese, va trebui sa te asiguri ca materialul nu se descompune, este alunecos sau lipicios. Foloseste o solutie de apa calduta cu sapun si spala-le bine. In privinta pedalelor, verifica atent daca acestea se blocheaza sau prezinta joc. In ultimul caz, le poti strange pana la un punct, folosind o cheie tubulara. Daca se blocheaza des, insa, va trebui sa le schimbi, deoarece este probabil ca piulitele s-au ros in timp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb