ADVERTORIAL  Riscuri Calculate Şi Succes - Natura Umană În Faţa Procesului de Risk Management

Media-Advertising / 3 decembrie 2024

 Riscuri Calculate Şi Succes - Natura Umană În Faţa Procesului de Risk Management

Deşi suntem destul de rar conştienţi că trăim permanent într-un echilibru de risc pe care îl calculăm inconştient, creierul nostru este cât se poate de activ, dictându-ne chiar deciziile pentru a păstra un nivel confortabil.

Dacă am reuşi să înţelegem că riscul ne afectează doar prin prisma percepţiei personale, am putea creşte rezistenţa la risc, dar l-am şi putea înţelege mai bine pentru a profita de anumite situaţii.

Evident, una dintre ele este şi constanta financiară pe care suntem într-o oarecare măsură obligaţi să o gestionăm zilnic. Dar dacă am înţelege de ce ne place să trăim într-un risc constant, am putea lua decizii financiare pe bune.

Nivel De Risc Individual

Risk Homeostasis Theory este un studiu efectuat de Gerald J.S. Wilde, în care ni se explică foarte clar că din punct de vedere individual, fiecare dintre noi, în viaţa noastră de zi cu zi, ne gestionăm nivelul de risc în permanenţă.

Toate aceste acţiuni au loc la nivel subconştient şi iată care sunt câteva puncte extrem de importante ale studiului care ne vor ajuta să înţelegem ce înseamnă să îţi asumi un risc calculat, dar mai ales, cum să înţelegem natura umană şi cum funcţionează creierul nostru într-un context de risc.

1. Conceptul de Risk Homeostasis: Aparent, oamenii îşi ajustează comportamentul pentru a păstra un nivel de risc confortabil. De exemplu, cu cât un autovehicul este mai sigur, cu atât şoferul va aborda un stil de condus mai riscant pentru a menţine acelaşi nivel de pericol.

2. Măsuri de Siguranţă: Din păcate, măsurile de siguranţă doar îi fac pe oameni să se simtă mai în siguranţă, ceea ce duce la comportament mai riscant şi necalculat. Dacă un stoc de pe bursa Americană prezintă un nivel de risc redus, precum S&P500, oamenii vor investi mai mulţi bani decât de obicei, pentru a păstra nivelul de pericol la aceleaşi valori.

3. Influenţe Psihologice şi Culturale: Educaţia primită sau mediul în care creşti au impact asupra nivelului standard de risc la care te simţi confortabil. Daca ţara are un regim politic aspru, iar condiţiile de trai sunt precare, nu vei fi dispus să rişti foarte mult. Majoritatea românilor încă simt desprinderea de regimul comunist şi pentru că vieţile multora s-au îmbunătăţit brusc, riscul nu este atât de atractiv. Influenţele unui trai greu încă sunt vizibile.

Cum Să Gestionezi Riscul Şi Ce Strategii Să Foloseşti

Strategiile de gestionare a riscului promovate online nu sunt cu adevărat eficiente pentru că nu abordează problema de la rădăcini. În realitate, conform lui Robert Plomin, în "Psychological Determinants of Personal Risk-Taking", suntem deja programaţi din punct de vedere genetic să suportăm şi să ne asumăm un anumit nivel de risc.

Unii dintre noi au toleranţă mai mare la risc, au un comportament mai impulsiv sau sunt confortabili atunci când gradul de risc creşte. De exemplu, cu cât toleranţa la risc este mai mare, cu atât aceşti indivizi se vor descurca mai bine în investiţii, bursa de stocuri sau investiţii speculative.

Sfaturi Pentru Deciziile Creşterii Factorului De Risc

Evident, de fiecare dată când ne gândim la reuşite personale, dobândirea unui nivel mai bun de trai sau a unor câştiguri de orice fel, trebuie să ne asumăm riscuri mai mari decât suntem obişnuiţi să suportăm. Iar pentru asta avem şi câteva sfaturi pentru tine. Bazat pe cercetările lui Robert Plomin, iată ce te-ar putea ajuta să îţi asumi riscuri într-un mod mai calculat:

1. Încearcă să determini care este principala ta frică. Dacă teama este cea care te opreşte să îţi asumi un risc, încearcă să o identifici, să o izolezi şi să determini dacă este justificată.

2. Trecutul nu este acelaşi cu prezentul. Dacă te gândeşti la investiţii financiare sau riscuri mari în această nişă, probabil dispui de o resursă financiară. Dar dacă ai crescut într-un mediu cu resurse reduse, iar asta te influenţează, conştientizează că nu mai eşti în acea situaţie.

3. Învaţă din greşelile altora. Când vine vorba de investiţii financiare de exemplu, ştim foarte bine de la SlotsCalendar că riscurile sau pariurile financiare realizate în cazinouri cu siguranţă sunt o greşeală. În acelaşi timp, putem lua exemplu de la cei care suferă de adicţii pentru jocurile de noroc. Niciodată nu se ajunge la o recompensă echitabilă.

4. Contextul emoţional te influenţează. Percepţiile asupra riscurilor de orice fel pot fi afectate de starea emoţională. Detaşează-te de contextul social şi personal în care te afli şi măsoară doar factorii de risc corect.

5. Determină nivelul de control. Atunci când ne asumăm riscuri, fie ele financiare sau nu, trebuie să ştim cât control deţinem asupra situaţiei. Dacă sunt necesare eventuale modificări sau schimbări de plan, în ce măsură le putem lua sau aplica? Determină factorii pe care îi poţi controla înainte de a-ţi asuma un risc. Poţi suplimenta o investiţie cu mai mult? Poţi dedica mai multe ore pe săptămâna pentru cercetare?

Fii Conştient de Final

Un mod foarte bun pentru a încheia acest scurt articol este de a-ţi ofer un ultim sfat, probabil cel mai important dintre toate.

Atunci când urmează să îţi asumi un risc, fii conştient de scenariile de final ale acţiunilor tale. Cât de rău poate arăta cel mai nedorit scenariu, dar cât de bun poate fi cel pe care ţi-l doreşti. Înainte de a trece la acţiune, asigură-te că eşti pregătit pentru ambele scenarii.

Număr licenţă: L2193393Y001127

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb