Cifra de afaceri a filialelor Holzindustrie Schweighofer din România şi Germania a fost de 520 de milioane de euro în 2016, an în care întregul grup a realizat afaceri de 762 de milioane de euro.
Jurgen Bergner, CEO Holzindustrie Schweighofer, a declarat, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Viena, că societatea a investit până în prezent 800 de milioane de euro în fabricile din ţara noastră şi a plătit taxe către stat în valoare de peste 100 de milioane de euro.
"În acest moment ne consolidăm poziţia pe piaţa din România şi ne ocupăm de afacerile de aici. În 2015 am achiziţionat o fabrică în Germania, pe care urmează să o extindem şi pentru care avem programate investiţii de 30 de milioane de euro. Ne dorim să ne consolidăm poziţia în aceste două state", ne-a declarat domnia sa.
Industria în care activează compania trebuie să respecte certificarea FSC (Forest Stewardship Council), a mai spus domnul Bergner amintind că acesteia i-a fost retrasă anul acesta pe motiv că organismul internaţional menţionat a primit o sesizare privind o posibilă încălcare a standardelor de măsurare a lemnului, de către companie.
Domnul Bergner a declarat: "Ne străduim să recâştigăm acest certificat şi să putem fi un exemplu pentru ceilalţi din piaţă. Noi am continuat să respectăm procedurile impuse de FSC, deşi ne-a fost retrasă certificarea. Ar trebui ca toţi cei care activăm în această industrie să ne uităm la procedurile noastre şi să vedem cum le putem îmbunătăţi".
Jumătate din lemnul procesat de Holzindustrie Schweighofer România provine din ţară şi jumătate din import, ne-a declarat domnul Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.
Domnia sa a precizat că acordă o deosebită importanţă sistemului de certificare FSC, afirmând: "FSC este un sistem de reguli şi norme pe care îl respectăm, chiar dacă acum nu suntem certificaţi. Ne dorim ca procentul de lemn certificat să crească în ţara noastră şi să reluăm colaborarea cu FSC".
Conform domnului Bănacu, compania este în discuţii permanente cu FSC, referitoare la posibilitatea reintegrării.
Michael Proschek-Hauptmann, director de Conformitate şi Sustenabilitate Holzindustrie Schweighofer, a afirmat că societatea plănuieşte ca în următorii ani să planteze circa un milion de copaci pe suprafeţele forestiere de la noi, indiferent că sunt deţinute de administraţiile locale sau parcuri naţionale.
• Notă:
Dintr-o regretabilă eroare, valoarea investiţiei planificate pentru fabrica din Germania a apărut eronat în articolul afişat online. Astfel, cifra a fost modificată, varianta actuală fiind cea corectă, respectiv valoarea investiţiei este de 30 de milioane de euro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.10.2017, 10:02)
ar trebui sa zbuarti de aici taietori de paduri ilegali
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.10.2017, 15:11)
N-a zis actualul presedinte dupa alegeri "ne-am luat tara inapoi"?