ZIARUL BURSA

23 octombrie 2017
Prima şi ultima pagină din Ordinul ANPC.

ANPC DECLANŞEAZĂ REVOLUŢIA ÎN PIAŢA BANCARĂ Raiffeisen - obligată să-şi refacă de astăzi contractele în CHF, lei şi euro

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 23 octombrie 2017

Piperea: "Ordinul ANPC este bombă nucleară pentru Raiffeisen Bank" 

Banca ne-a transmis că va contesta decizia Autorităţii

Potrivit Legii privind combaterea practicilor incorecte, contestarea în instanţă nu suspendă de drept executarea măsurilor dispuse

După cinci zile de aşteptare şi suspans, Bogdan Pandelică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a semnat Ordinul de încetare a practicilor incorecte în cazul Raiffeisen Bank.

 Bogdan Pandelică, şeful ANPC

ANPC DECLANŞEAZĂ REVOLUŢIA ÎN PIAŢA BANCARĂ 15 bănci - amendate de ANPC pentru publicitate înşelătoare

E.O.Bănci-Asigurări / 23 octombrie 2017

Actualizare 16:15

ANPC a aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 570.000 lei, fiind încheiat un număr de 15 Procese Verbale de Constatare a Contravenţiei, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Totodată, ANPC a dispus "măsuri de aducere la conformitate cu prevederile legale a contractelor în termen de 30 de zile, măsuri de încetare a practicilor comerciale incorecte, măsuri de restituire a sumelor încasate fără temei legal în termen de 15 zile, măsuri de corectare a oricăror neconformităţi cu prevederile legale constatate în termen de 15 zile, cât şi măsuri de suspendare a derularii campaniilor publicitare până la intrarea în legalitate".

Actualizare 16:07 Cuantumul amenzilor aplicate de ANPC celor 15 bănci este de 570.000 de lei, conform surselor noastre

-----

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat, recent, nu mai puţin de 15 bănci comerciale, pentru publicitate înşelătoare, după cum ne-au spus surse apropiate situaţiei.

ASF, ritm de melc la avizările pentru funcţiile cheie din piaţa de capital

REŢETA DE LA SIF-URI SE REPETĂ ASF, ritm de melc la avizările pentru funcţiile cheie din piaţa de capital

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 23 octombrie 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu l-a avizat nici săptămâna trecută pe Radu Hanga pentru funcţia de administrator al Bursei de Valori Bucureşti, deşi au trecut două luni şi jumătate de când acesta a fost cooptat în Consiliul Bursei, peste o lună de când a fost confirmat de acţionari în Adunarea Generală şi trei săptămâni de când acesta a susţinut interviul de evaluare.

Documentul prin care Sorin Grindeanu este propus la şefia ANCOM (Sursă foto: Facebook)

Grindeanu, propus de Mihai Tudose la şefia ANCOM

Companii / 23 octombrie 2017

Actualizare 13:10

Sorin Grindeanu a fost nominalizat de prim-ministrul României, Mihai Tudose pentru funcţia de preşedinte al ANCOM, conform unui document oficial publicat de Cătălin Drulă, deputat USR, pe contul său de Facebook.

Actualizare 12:20 Surse: Grindeanu va fi propus de premierul Tudose la şefia ANCOM

--------

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Adrian Diţă, şi-a înaintat vineri demisia din funcţie, potrivit unor surse din instituţie, citate de Agerpres.

"Situaţia ţării noastre este mult mai gravă decât în 2008"

"Situaţia ţării noastre este mult mai gravă decât în 2008"

EMILIA OLESCUCompanii / 23 octombrie 2017

Situaţia ţării noastre este mult mai gravă decât în 2008, ne-a spus Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

Reporter: În ultima perioadă, am avut din nou tulburări intense pe scena politică. În ce fel este afectat mediul de afaceri de aceste dispute?

Tensiuni în Spania

Tensiuni în Spania

Internaţional / 23 octombrie 2017

Actualizare 14:24 Separatiştii catalani anunţă o reuniune a Parlamentului regional joi

Separatiştii majoritari în Parlamentul Cataloniei preconizează să organizeze o sesiune plenară joi, cu o zi înainte de plasarea sub tutelă a regiunii de către Madrid, a anunţat un purtător de cuvânt al coaliţiei independentiste, potrivit AFP.

Actualizare 12:42 Parlamentul catalan se va întruni mâine pentru a da o replică Madridului

-----

Preşedintele separatist al Cataloniei, Carles Puigdemont, a declarat, sâmbătă seară, că Guvernul spaniol s-a proclamat în mod ilegal reprezentant al catalanilor, apreciind că premierul Mariano Rajoy a dat "o lovitură" instituţiilor catalane, potrivit news.ro.

"Ne-am propus să atingem o cotă de piaţă de 20% pentru smartphone-uri, în 2017"

VLAD DOICARU, HUAWEI: "Ne-am propus să atingem o cotă de piaţă de 20% pentru smartphone-uri, în 2017"

A consemnat ADELINA TOADERCompanii / 23 octombrie 2017

Huawei, furnizor de top la nivel global în domeniul soluţiilor de tehnologie pentru informaţii şi comunicaţii (IT&C), a înregistrat, anul trecut, vânzări de aproape 1,25 miliarde de lei, potrivit domnului Vlad Doicaru, director Entreprise Business Group, Huawei Technologies România.

Reporter: Cum arată situaţia actuală a vânzărilor Huawei România?

Orientul Mijlociu - zonă de interes pentru "EnergoBit"

COMPANIA PROSPECTEAZĂ PIEŢE EXTERNE PENTRU A-ŞI PROMOVA PRODUSELE ŞI SOLUŢIILE Orientul Mijlociu - zonă de interes pentru "EnergoBit"

A consemnat ANCUŢA STANCIU Companii / 23 octombrie 2017

EnergoBit SA din Cluj Napoca, furnizor de servicii şi echipamente pentru reţelele electrice de joasă, medie şi înaltă tensiune în sectorul energetic, a primit, recent, o nouă injecţie de capital de aproximativ 40 milioane, destinată susţinerii creşterii companiei prin asigurarea de capital de lucru, extinderii capacităţilor actuale de producţie şi a dezvoltării de noi produse şi servicii, potrivit informaţiilor transmise de EnergoBit.

Reporter: Cum apreciaţi activitatea EnergoBit, anul trecut, şi cum preconizaţi că veţi finaliza anul 2017?

Alegeri pentru şefia LPF cu vânzarea drepturilor TV în centru

UPDATE/ FOTBAL ŞI BANI Alegeri pentru şefia LPF cu vânzarea drepturilor TV în centru

D.N.Sport / 23 octombrie 2017

Actualizare 14:52 Gino Iorgulescu, reales preşedinte al LPF

Gino Iorgulescu a câştigat un nou mandat la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el fiind reales în funcţie, astăzi, în cadrul Adunării Generale a forului, cu 13 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", în faţa lui Sorin Drăgoi.

-----------

Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal vor alege astăzi conducerea acestui for pentru următorii cinci ani. Pentru postul de preşedinte candidează Gino Iorgulescu, actualul şef al LPF, şi Sorin Drăgoi, preşedintele formaţiei ACS Poli Timişoara.

Europa în două viteze se concretizează

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 23 octombrie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Vestul şi estul european par să se despartă din nou. De data aceasta, nu din cauza Armatei roşii, ci a unei părţi consistente a electoratului care a votat în ultimele alegeri din Austria şi Cehia împotriva unei Europe mai integrate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 23 Octombrie 2017

MACRO NEWSLETTER 23 Octombrie 2017

Internaţional / 23 octombrie 2017

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2017, până la 3,1%, de la 2,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,3%, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

BET ÎNCHEIE SĂPTĂMÂNA DE TRANZACŢIONARE CU O PIERDERE DE 100 DE PUNCTE Ovidiu Şerdean, "IFB Finwest": "Afirmaţiile venite dinspre mediul politic autohton dăunează pieţei de capital"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 octombrie 2017

Săptămâna trecută de tranzacţionare a fost nefastă pentru BET, indicele reprezentativ al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), cotaţia acestuia scăzând în patru din cele cinci şedinţe de tranzacţionare, încheind, din nou, sub pragul psihologic de...

WSA: Creşterea cererii de oţel va încetini în 2018

WSA: Creşterea cererii de oţel va încetini în 2018

A.V.Materii Prime / 23 octombrie 2017

Creşterea cererii globale de oţel este prognozată să încetinească în 2018, în condiţiile în care consumul de profil al Chinei este aşteptat să stagneze pe măsură ce economia ţării se maturizează şi îşi îndreaptă atenţia de la producţia...

Orban: "PNL se luptă cu un partid dictatorial"

Orban: "PNL se luptă cu un partid dictatorial"

Politică / 23 octombrie 2017

PNL nu se luptă cu un partid pe idei, ci "cu un partid dictatorial", iar pe liberali nu-i aşteaptă încă ajungerea la guvernare, ci un lung efort şi o perioadă de muncă în care trebuie să dea tot ce este mai bun, a declarat duminică...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo