REŢETA DE LA SIF-URI SE REPETĂ ASF, ritm de melc la avizările pentru funcţiile cheie din piaţa de capital

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 octombrie 2017

ASF, ritm de melc la avizările pentru funcţiile cheie din piaţa de capital

BVB aşteaptă de două luni şi jumătate avizarea lui Radu Hanga ca administrator, deşi acesta a mai trecut o dată prin evaluare, în ocazia numirii în conducerea SIF Oltenia

Selecţia unui nou director general la BVB depinde şi de avizarea lui Radu Hanga

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu l-a avizat nici săptămâna trecută pe Radu Hanga pentru funcţia de administrator al Bursei de Valori Bucureşti, deşi au trecut două luni şi jumătate de când acesta a fost cooptat în Consiliul Bursei, peste o lună de când a fost confirmat de acţionari în Adunarea Generală şi trei săptămâni de când acesta a susţinut interviul de evaluare.

Deşi ASF s-a lăudat că a mai îmbunătăţit procedura de avizare a funcţiilor cheie din piaţa de capital, se pare că Autoritatea a reuşit să provoace adevărate blocaje în activitatea emitenţilor.

Ziarul "BURSA" a scris, în vară, că două SIF-uri sunt în blocaj complet şi încă unul se apropia de această situaţie, în condiţiile în care ASF a ţinut pe bară mai bine de trei luni conducerile SIF-urilor alese în aprilie.

Practic, au fost situaţii în care SIF-urile au ratat oportunităţi de investiţii, din cauza întârzierii avizelor de la ASF.

Acum, situaţia este şi mai absurdă, căci Radu Hanga a trecut prin procedura de evaluare a ASF, ca administrator al SIF Oltenia. În aceste condiţii, avizarea sa la BVB era o simplă formalitate.

La fel, dacă ASF are în vedere un aviz negativ, pe baza cine ştie căror informaţii noi în situaţia lui Radu Hanga, atunci i-ar fi lesne să îl anunţe pieţei de îndată.

Amânarea nu are, practic, nicio justificare.

Amânarea afectează, însă, activitatea operatorului de piaţă, la vârful căruia a avut loc un scandal, în ultimele luni, legat de păstrarea sau nu a fostului director general Ludwik Sobolewski, al cărui mandat s-a încheiat pe 21 august.

Faptul că patru administratori doreau continuitatea polonezului, iar ceilalţi patru nu, a făcut ca al nouălea administrator din Consiliu, mandat acordat lui Radu Hanga, să fie foarte important.

Între timp, BVB a demarat un proces de selecţie pentru un nou CEO şi a ţinut interviuri cu candidaţii, pe data de 25 septembrie - Paul Prodan, Andre Cappon şi Ludwik Sobolewski, ultimul înscris fără să îşi depună dosarul.

Se pare că Paul Prodan s-a retras din concurs.

Până acum, BVB nu a anunţat oficial o modificare a procedurii de selecţie sau respingerea celor trei candidaţi, dar în piaţă se zvoneşte că niciunul dintre cei trei competitori nu va fi viitorul CEO.

Liniştea din partea ASF o prelungeşte şi pe cea a BVB, a cărei conducere nu a mai ţinut, în ultima vreme, şedinţe, după o vară fierbinte, cu întâlniri de câteva ori pe sâptămână.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se pare că Paul Prodan s-a retras din concurs spune scriitoarea. A ramas îngerul sau demonul tanga sa salveze bvb. hai cu tanga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb