Afacerile Zitec au crescut cu 50% în primul semestru

Andrei Stan
Companii / 25 august 2015

Producătorul local de software ţinteşte un business de 5 milioane de euro în acest an

Zitec, unul dintre producătorii locali de aplicaţii online, a înregistrat în primul semestru din acest an o creştere cu 50% a cifrei de afaceri faţă de aceeaşi perioadă din 2014, iar pentru întreg anul 2015 compania ţinteşte un business de 5 milioane de euro, informează un comunicat de presă al companiei.

Afacerile Zitec s-au majorat cu 50% în primele şase luni, iar oficialii companiei îşi propun să menţină acest ritm la nivelul întregului an şi să ajungă la 5 milioane de euro la finalul lui 2015. Astfel, anul acesta va fi al cincilea an consecutiv în care business-ul Zitec va înregistra o creştere procentuală de două cifre.

"Creşterea este generată atât de serviciile de dezvoltare software şi consultanţă IT cât şi de serviciile de online marketing.Din totalul veniturilor înregistrate de Zitec în primele şase luni ale anului, jumătate au provenit din proiectele livrate clienţilor din străinătate, iar cealaltă jumătate din contractele cu companii de pe plan local, printre clienţii noi atraşi numărându-se STMicroelectronics, Groupama şi reţeaua de restaurante City Grill", arată comunicatul producătorului.

Prima jumătate a acestui an a marcat şi primul succes al Zitec în ceea ce priveşte strategia companiei de a investi în startup-uri: "După 7 investiţii în firme de tip startup din San Francisco, New York, Londra, Amsterdam şi România, ne bucurăm că Zipongo.com, un startup pe care l-am susţinut începând cu 2011, a încheiat cu succes o primă rundă de finanţare, coordonată de fondurile de investiţii Excel Venture Management şi Rally Ventures. Până în acest moment Zipongo a primit în total finanţări de peste 10 milioane de dolari", a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO şi co-fondator Zitec.

Proiectul Zipongo se adresează utilizatorilor din întreaga lume care doresc să aibă un stil de viaţă echilibrat şi o dietă sănătoasă. Acesta cuprinde aplicaţii online dedicate, precum şi variantele lor pentru telefoane mobile.

Cele mai recente sturtup-uri în care Zitec a decis să investească sunt Citinite (Marea Britanie), care se axează pe furnizarea unor instrumente de marketing şi promovare către organizatorii de evenimente din întreaga lume, şi cosQuare (Olanda), care va crea o comunitate internaţională de cumpărături online. Anul acesta, Zitec continuă să susţină şi investiţia locală în editura specializată în comic-books HAC!BD.

Zitec este una dintre companiile din industria IT din România, fiind specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online complexe, precum şi servicii de online marketing. Producătorul sprijină şi investeşte în companii aflate în primele stadii de dezvoltare, oferind servicii tehnice şi consultanţă în afaceri, precum şi susţinere financiară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb