Miercuri, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Sebastian Ghiţă a relatat că nu are voie să discute cu Victor Ponta şi a interpretat această măsură ca fiind rezultatul faptului că "de două săptămâni, politicieni, procurori, oameni din servicii îmi atrag atenţia că voi avea probleme dacă Victor Ponta nu-şi dă demisia". Declaraţiile sale relativ ample au anticipat comunicatul postat câteva minute mai târziu pe website-ul DNA, cu un conţinut generos în prezentarea de fapte şi care l-a nominalizat pe "candidatul Ponta Victor Viorel" printre persoanele cu care, într-adevăr, lui Sebastian Ghiţă i se interzice să ia legătura pe viitor.
Aceste recente evoluţii din dosarul de corupţie în care Sebastian Ghiţă este aparent personajul principal reprezintă încă un cui bătut în coşciugul carierei politice a lui Victor Ponta, iar cheia evenimentelor este de găsit în declaraţiile pe care Adrian Năstase le făcea în luna mai a anului curent, imediat după anunţul retragerii vizei sale de intrare în SUA: "Americanii nu au foşti prieteni, ei au numai actuali prieteni. Ţi-ai terminat mandatul, nu mai eşti util, pa!".
În acest moment, Victor Ponta nu mai este, formal şi legal, premierul României şi se află, nu se ştie pentru cât timp, în Turcia, unde prezenţa sa este în mod cert ocrotită de autorităţile de la Ankara. Locul său la Palatul Victoria a fost ocupat de Gabriel Oprea, un personaj politic construit sub sintagma "interesul naţional", astfel că este de aşteptat ca în următoarele patruzeci şi cinci de zile interesul naţional să dicteze evoluţii interesante. Desigur, Victor Ponta s-ar putea întoarce în scaunul de prim-ministru, dacă presiunea internă din PSD îşi va menţine sensul de până acum, de forţare a acestuia să rămână exponentul piramidei politico-economice a partidului.
În realitate, decuplarea lui Sebastian Ghiţă de Victor Ponta, prin dispunerea măsurii de interzicere a comunicării, de orice fel, între cei doi şi fixarea celui dintâi pe raza localităţii de domiciliu, Ploieşti, indică deschiderea unei noi competiţii pentru ocuparea postului de premier al României, pe care Victor Ponta îl pierduse deja când s-a deplasat la Baku, pentru a participa la deschiderea Jocurilor Olimpice Europene.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.06.2015, 08:19)
Vine Basescu premier...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.06.2015, 08:22)
Ar fi misto!
Ce mai coabitare cu Iohannis!?!
2. Luati-va locurile in loja
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 25.06.2015, 14:20)
Este interesant de urmarit daca va reusi Ponta sa reziste. Avind in vedere gunoaiele care populeaza Opozitia n-ar trebui sa fie greu. In acest fel tara ar fi salvata de dezordinea cauzata de formarea unui nou guvern
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.06.2015, 14:23)
Decat excrementele de la puterea pesedista orice gunoi este acceptabil, este parfum...
2.2. Mai simplu si la obiect (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de vasile în data de 25.06.2015, 14:47)
Eu vreau in primul si in primul rand...ceva mai simplu si fara atata politizare .... Ponta,Ghita si et Co. ati furat,sunteti corupti???? atunci va rog sa platiti...Din rechizitoriile care se prezinta situatia acestor doi indivizi si mai intra si Sova este dezastruoasa... Indiferent cine pe cine eu vreau sa stiu adevarul ,iar ce-l in culpa sa fie condamnat... Atat vreau
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de mitics în data de 25.06.2015, 14:57)
de când am iesit la pensie am cumparat cateva actiuni la petrom.am primit anual un dividend,ceva mai mare decat dobanda bancara.insa in ultimii ani dividendul a inceput sa scada.de ex.anul acesta dvd. se situeaza la jumatate din cel de anul trecut.asta este.m am bucurat caci vroiam sa cumpar un radio,cel actual ainceput sa aiva paraziti.m am dus ieri sa ridic dvd.banca mi a zis sa vin sapt viitoare.m am dus la alta banca mi s a zis sa vin in in iulie.un cetatean care a auzit de necazul meu mi a explicat.dividendeli se dau dupa plecarea lui Ponta.caci si statul are ceva actiun ,mai multe la petrom.si Ponta la poate folosi pentru buget.ma rog o sa astept dar mi se pare nustiu cum ca actionari straini,din austria car detin majjoritatea actiunilor sa comande in politica romaneasca.
NEC SUTOR ULTRA CREPIDAM
2.4. Piata de capital idioată (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de Cristi C în data de 25.06.2015, 16:15)
Sau este Petrom o firmă de MAFIOTI. Hai să îți spun cum se petrece în țări democratice. Data la care se fac plățile dividendelor se anunță public (nu ca la Petrom, "începând cu 12 iun 2015"). Iar la data respectivă, cu o întârziere de 2-3 zile pentru clearing, TOȚI acționarii primesc transferul bancar în cont. Ce mama naibii se întâmplă în România?
2.5. umbla o vorba prin sat (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 25.06.2015, 21:30)
Si ar zice ca in momentul pregatirii rapoartelor pe 2014 nu prea au fost prezente sumele necesare pentru a face reconcilierea cu bilantul conform ordinului MF 94/2001 ai astfel cota geologica a fost intai trecuta la cheltuieli pentru ca in 2005 sa fie prezentata direct in rezerve. In cazul in contul de venituri si cheltuieli ar fi urmat indicatiile OMF 94/2001 atunci domnul gheneral Roiss nu ar mai fi avut asa crestere a profitului de peate 500% in primele 3 cvartale pe 2005. Si implicit nu ar mai fi spus asa frumos Dass der staatliche Konzern Petrom durch die Übernahme von OMV saniert wurde"
2.6. scuzati inadvertenta (răspuns la opinia nr. 2.5)
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 25.06.2015, 21:37)
m-a luat ameteala la cat este diferenta intre cota inscrisa in cheltuieli si cea la rezerva. Bineinteles anul este 2004 ...