AFP: Ursula von der Leyen cere UE "să se trezească" şi să crească producţia militară în faţa "regimurilor autoritare"

R.S.
Internaţional / 17 aprilie

AFP: Ursula von der Leyen cere UE "să se trezească" şi să crească producţia militară în faţa "regimurilor autoritare"

Europa trebuie "să se trezească" şi să-şi dezvolte capacitatea industrială în sectorul militar, în faţa ameninţărilor venite dinspre ţări autoritare precum Rusia sau Iran, a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vorbind la Bruxelles în timpul unei conferinţe la care un participant i-a perturbat discursul şi a acuzat-o că are pe mâini "sângele copiilor palestinieni", relatează AFP.

"Este momentul ca Europa să se trezească pe planul apărării şi securităţii. Întrucât mizele sunt imense (...) Ameninţarea războiului probabil că nu este iminentă, dar nu este imposibilă. Trebuie să fim pregătiţi pentru aceasta", a indicat Ursula von der Leyen la conferinţa pe teme de securitate şi apărare în faţa a numeroşi reprezentanţi din sectorul militar-industrial şi experţi în domeniu, potrivit AFP.

Ea a invocat astfel drept argument şi atacul cu drone şi rachete asupra Israelului la care Iranul a recurs ca răspuns după atacul aerian asupra consulatului său de la Damasc. Conform preşedintei Comisiei Europene, atacul iranian este "cea mai recentă declaraţie de intenţie a noii coaliţii a regimurilor autoritare", în rândul cărora a inclus Iranul şi Rusia.

În acest context, a continuat Ursula von der Leyen, "trebuie să începem să lucrăm asupra viitorului arhitecturii noastre de securitate, cu rapiditatea şi voinţa politică necesare", conform sursei citate.

Comisia Europeană a propus o nouă strategie în materie de apărare pentru care a prevăzut o finanţare de 1,5 miliarde de euro destinată sectorului militar-industrial, reprezentanţii companiilor din acest sector considerând-o insuficientă, la fel şi comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton.

"Este suficient? Nu. Avem nevoie de mai mult ? Da", a spus acesta din urmă, care a propus în ianuarie crearea unui fond de 100 de miliarde de euro pentru creşterea capacităţilor de producere de armament în Uniunea Europeană pentru a susţine Ucraina în faţa Rusiei, recunoscând totuşi că iniţiativa sa implică numeroase probleme de rezolvat, în special găsirea surselor de finanţare, mai transmite AFP.

Chiar la începutul discursului, Ursula von der Leyen a fost întreruptă de un participant, care a acuzat-o că "sprijină genocidul din Fâşia Gaza". "Sângele copiilor palestinieni este pe mâinile tale", a strigat către ea acel participant, care a fost evacuat imediat din sală.

Preşedinta Comisiei Europene s-a remarcat prin susţinerea clară faţă de Israel în ofensiva pe care acesta a lansat-o în Fâşia Gaza pentru a anihila mişcarea Hamas după atacul acesteia asupra Israelului pe 7 octombrie, care a provocat cel puţin 1.160 de morţi. De atunci, în operaţiunile militare israeliene în Fâşia Gaza au fost ucise 33.899 de persoane şi rănite alte 76.664, majoritatea civili, femei şi copii, potrivit ultimului bilanţ comunicat de guvernul condus de Hamas, scrie AFP.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dorinela incet dar sigur distruge economia UE,

    de dragul fortelor pro-razboi si a profitului gras din el 

    1. stai linistit ca nu se distruge Europa cand vor Rusnacii si dusmanii.

      Europa se da cu “fixativa” de caliate si deci “rezista”… ii avem si pe aia de la #rezist au zis ca se baga si ei ca sa rezistam in caz de razboi… 

      s c c r e t 

    Ce spuneam eu in comenturi in trecut?!

    Mda… interesant… 

    Pib productie pe “militarizare”… anuntat de mult… sper sa nu avem dupa si crashuri pib pe consumare stocuri militare… 

    s c c r e t 

    Totusi trebuie facut ceva. altfel vin triburile Houthi si in 24 de ore cuceresc Europa care nici proiectile nu mai stie sa faca. Nu mai vorbesc de avioane invizibile, rachete hipersonice, submarine cu torpile cu propulsie nucleara etc

    Toti icerca sa cumpere de la americani, coreeni, Israel.

    Acum turcii, chinezii fac avoane generatia V. Europa se uita la ei si asteapta sa le vina randul sa cumpere de la americani prin 2030-2040 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb