AGA A FOST CONVOCATĂ GREŞIT "Impact" amână decizia privind majorarea de capital

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 martie 2014

"Impact" amână decizia privind majorarea de capital

Acţionarii "Impact Developer&Contractor" (IMP) vor discuta la o dată ulterioară majorarea capitalului social, din cauza unor erori în convocatorul Adunării Generale programate pentru ieri, potrivit lui Lucian Mateescu, directorul general al companiei.

Pe ordinea de zi a AGA se afla majorarea capitalului social cu 80 de milioane lei, de la 197.866.574 lei la 277.866.574 lei.

Majorarea urma să se facă în două etape - mai întâi, acţionarii existenţi puteau subscrie la 1 leu/acţiune, iar, ulterior, puteau participa şi alţi investitori.

Domnul Mateescu ne-a explicat că, în convocator, Consiliul de Administraţie a companiei a omis să anunţe, pe lângă preţul de subscriere a acţiunilor pentru acţionarii actuali, şi un al doilea preţ, pentru cei care doresc achiziţionarea acţiunilor fără a fi acţionari în cadrul companiei, în etapa a doua.

Domnia sa ne-a spus: "Conform legii pieţei de capital, la majorarea de capital, acţiunile unei companii trebuie să aibă un preţ mai ridicat pentru cei care doresc să cumpere acţiuni fără a fi iniţial acţionari, în etapa a doua, după exercitarea dreptului de preempţiune de către acţionarii existenţi. Pentru evitarea unor posibile contestaţii, Consiliul de Administraţie a informat acţionariatul, astfel optându-se pentru o nouă convocare în vederea supunerii la vot a majorării de capital, convocare ce va ţine seama de toate rigorile impuse de legislaţie şi regulamente în vigoare".

De la data convocării AGA (30 ianuarie), acţiunile "Impact" au crescut cu 3,84%, la 0,81 lei/unitate, ieri.

Dezvoltatorul imobiliar Impact (simbol IMP) intenţionează ca, în acest an, să utilizeze piaţa de capital drept principală sursă de finanţare pentru proiectele sale de dezvoltare, care cuprind, printre altele, construcţia de 356 de apartamente în cartierul Greenfield, din Bucureşti, ne-a declarat, recent, directorul general al companiei, Lucian Mateescu. Acţionarii Impact au aprobat, la sfârşitul lui 2013, emiterea de obligaţiuni în valoare de 100 milioane lei, cu maturitate pe cinci ani.

Dezvoltatorul imobiliar "Impact" şi-a redus pierderile, anul trecut, cu 37,5%, de la 74.892.467 lei, în 2012, la 46.752.108 lei.

Printre cumpărătorii de acţiuni IMP, în ultimele luni, s-au aflat cei mai mari acţionari ai companiei (Gheorghe Iaciu şi Adrian Andrici), precum şi directorul general al societăţii, Lucian Claudiu Mateescu.

La finalul anului trecut, Gheorghe Iaciu deţinea 44,24% din acţiunile IMP, fiind urmat de Adrian Andrici cu 16,15% şi compania Salink Limited cu 10,10%. Restul de 29,5% din acţiuni sunt alocate către alte persoane fizice şi juridice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb