AGA LA BURSĂ Acţionarii BVB discută noua politică tarifară şi conducerea dualistă

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 aprilie 2013

Acţionarii BVB discută noua politică tarifară şi conducerea dualistă

Update 12:53: AGEA şi AGOA, lăsate pe mâine

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Bursei de Valori nu a întrunit cvorumul necesar pentru prima convocare.

La AGOA au fost prezenţi acţionari deţinători a 23,43% din capitalul social al BVB. Astfel, nu a fost îndeplinită condiţia minimă a unui cvorum de 50%.

---

Update 10:42: AGEA nu se ţine astăzi

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor BVB a înregistrat un cvorum de 18,98%, astăzi, la prima convocare, insuficient pentru ţinerea şedinţei.

---

UPDATE 9:23: Drepturile de vot pentru SIF Transilvania şi "Turism Felix", limitate la 5%

Bursa de Valori Bucureşti a anunaţat că, pentru Adunarea Generală din 24/25 aprilie, drepturile de vot ale SIF Transilvania şi "Turism Felix" vor fi limitate la 5%, pragul impus prin lege.

Astfel, drepturile de vot, pentru cei doi acţionari, vor fi suspendate prin metoda pro-rata, pentru 3.815 actiuni, reprezentând 0,0497 % din capitalul social al SC Bursa de Valori Bucuresti aferente acţiunilor ce depăşesc pragul de 5% din capitalul social (conform Adresei CNVM nr. 6798/23.04.2013 înregistrată la BVB sub nr. 4643/23.04.2013 şi Hotărârii Consiliului Bursei nr. 60/24.04.2013).

---

Adunarea Generală a Acţionarilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în care se va discuta noua politică tarifară şi propunerea pentru analizarea introducerii conducerii dualiste, este programată să aibă loc astăzi sau mâine (la a doua convocare).

Acţionarii vor vota aprobarea practicării de către BVB a unui comision fix lunar de tranzacţionare şi a valorii maxime a acestuia, dar şi propunerea alternativă a Asociaţiei Brokerilor.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) se află aprobarea transferului competenţei şi atribuţiei de aprobare a nivelului maxim al tarifelor şi comisioanelor de la Adunarea Generala Extraordinară a Acţionarilor la Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor.

Acţionarii vor mai discuta aprobarea participarii BVB la majorarea capitalului social al Casei de Compensare Bucureşti cu o contribuţie cuprinsă între 10 milioane lei şi 37 milioane lei, aprobarea răscumpărării de către BVB a maximum 76.740 din acţiunile proprii (reprezentând maximum 1% din capitalul social), la un preţ minim de 19 lei/acţiune şi un preţ maxim de 35 lei/acţiune, pentru o perioadă de maxim 18 luni, precum şi problema reducerii capitalului social de la valoarea de 76.741.980 lei la valoarea de 69.067.782 lei, cu 7.674.198 lei.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGOA) va vota aprobarea situaţiei financiare aferente anului trecut, aprobarea unui dividend brut de 1,1198 lei/acţiune, descărcarea de gestiune a administratorilor, bugetul de venituri şi cheltuieli şi planul de afaceri pentru anul în curs, precum şi aprobarea remuneraţiilor administratorilor pentru 2013.

Asociaţia Brokerilor, împreună cu cinci case de brokeraj, a solicitat, la jumătatea lunii aprilie, completarea ordinii de zi, cu propunerea de reducere cu 16% a comisionului variabil la tranzacţiile cu acţiuni, precum şi respingerea practicării de către BVB, începând cu 1 ianuarie 2014, a unui comision fix lunar de tranzacţionare per participant şi a valorii maxime a acestuia.

Asociaţia Brokerilor a mai propus ca Bursa să participe cu 10 milioane lei la majorarea capitalului social al Casei de Compensare Bucureşti şi ca acţionarii să mandateze administratorii BVB să suplimenteze această sumă cu cel mult 5 milioane lei, în funcţie de decizia luată de Adunarea Generală a Acţionarilor a Casei de Compensare Bucureşti.

Grupul celor şase acţionari a propus şi respingerea reducerii capitalului social al BVB cu 10%, echivalentul a 7,67 milioane lei, şi distribuirea banilor către acţionari, precum şi respingerea unui program pentru răs-cumpărare a unui pachet reprezentând maxim 1% din capitalul social şi alocarea pachetului către acţionari.

Consiliul Bursei a inclus pe ordinea de zi a Adunării General ale Acţionarilor programată pentru 24/25 aprilie propunerile Estinvest, SIF Moldova şi SSIF Broker de analiză a schimbării formei de administrare din sistem unitar în sistem dualist.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. e praf si pulbere BVB atata timp cat nu se va putea tine niciodata o AGAE ca la orice firma normala

    nu se vor putea lua decizii importante niciodata in aceste conditii cu 18% prezenta si cvorum obligatoriu sa fie 75%

    statut de pe vremea bunicii, nu se mai intampla in lume asa ceva 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb