Probabil că instanţa judecătorească va fi implicată în decizia asupra diferendului apărut în cursul Adunării generale a acţionarilor de la SIF Muntenia, deoarece răgazul acordat la suspendarea Adunării, pentru reconcilierea părţilor, a expirat, ieri dimineaţă, fără să se fi căzut la o înţelegere.
Procesul verbal întocmit în final respectă decizia rezultând din cel al Secretariatului tehnic (respingând numărătoarea voturilor întocmită de Secretariatul de Şedinţă, conform căruia rapoartele administratorului şi bilanţul nu ar fi fost aprobate), ceea ce conduce la consemnarea aprobării dis-tribuirii unui dividend de 0,08 lei.
O puternică grupare de acţionari ai SIF Muntenia a cerut în cursul AGA (12 aprilie), distribuirea unui dividend mai ridicat şi a adus argumente, consemnate de Secretariatul de şedinţă, că propunerile lor ar fi fost aprobate de majoritate.
Considerând că argumentele ţin de o interpretare juridică, Marian Dinu, care a condus Adunarea generală, a decis ieri, după ce a acordat răgazul de conciliere între părţi, fără succes, să consemneze desfăşurarea şedinţei în litera legii şi să lase interpretările la eventuala judecată a instanţei.
Astfel, SIF Muntenia a anunţat, ieri, că AGA a aprobat propunerile privind dividendul, situaţiile financiare de anul trecut şi bugetul pentru acest an.
La AGA au votat acţionari care deţin 20,77% din titlurile societăţii de investiţii financiare.
Valoarea totală a dividendelor acordate de 65,3 milioane lei (14,9 milioane euro) reprezintă peste 99% din profitul net înregistrat anul trecut, de 65,7 milioane lei (15 milioane euro).
La AGA, un grup de acţionari, constituit în jurul lui Gheorghe Iaciu, de la Doraly, şi al casei de brokeraj Swiss Capital, a solicitat dis-tribuirea unui dividend mai mare. Grupul a reuşit totodată să îşi impună secretariarul şedinţei, format din Daniel Pandele (reprezentantul lui Gheorghe Iaciu), Bogdan Juravle, directorul general al Swiss Capital, şi Marcel Gheorghe.
Ziarul BURSA a relatat, încă de miercuri, că secretariarul de şedinţă a invocat trei voturi trans-mise electronic de unele fonduri de pensii Allianz Ţiriac, care înclinau balanţa spre respingerea punctelor de pe ordinea de zi, voturi pe care comisia tehnică le numărase în favoarea propunerilor făcute de administratori. Se pare că cele trei voturi, exprimate electronic, au fost schimbate în defavoarea punctelor de pe ordinea de zi, însă nu în timpul limită stabilit de lege.
1. mafia luata prin surprindere
(mesaj trimis de man în data de 20.04.2012, 04:02)
Este o eroare sa credem ca Szel conduce SIF 4. In realitaye el este omul de paie tinut vezi doamne ca administreaza sif4. La butoane se afla FILIMON care impreuna cu citiva conduc destinele SIF numaicum vor ei. Sunt organizati ca o grupare de tip mafiot care controleaza si devalizeaza an de an soc in care SIF este actionar majoritar. In ultimul an chiar au aprut articole in presa cu asemenea subiecte. Intradevar gruparea capusa a lui FILIMON este zguduita pentru prima data de cind se afla la conducere. Ar fi o minune pentru actionarii sif sa se pata opri jaful
2. fără titlu
(mesaj trimis de nicu în data de 20.04.2012, 04:39)
Nu SZEL. FILIMON ca la el pe frunte scrie BANCRUTA FRAUDULOASA. Inconjurat de citeva personaje dubioase a creat o grupare de tip mafiot,da, nu va mirati,prin care controleaza mai multe firme din portofoliul SIF. Nu aiurea declara IACIU joi12 aprilie dupa AGA ca SIF ul pompeaza bani in niste gauri negre unde au unii interese proprii.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de io în data de 20.04.2012, 04:48)
Spram ca vor iesi la suprafata toate fraudele facute de filimon. Nu l asteapta vremuri usoare ca la semrom.unisem etc furtul a fost la vedere. Contracte de consultanta cu nevestele,de comision cu prietenii,...... Ne mai auzim
3. ma tot gandesc ;
(mesaj trimis de actionar în data de 20.04.2012, 21:01)
oricum,domnul szel este vinovat si pt. faptul ca a permis sa se creada ca nu este o persoana cinstita.