Agenţia de Monitorizare a Presei, exclusă de la seminarul CRP despre libertatea presei locale

MAKE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 27 iulie 2004

Reprezentanţii Agenţiei de Monitorizare a Presei (AMP) nu au fost primiţi la seminarul pe tema libertăţii presei locale, organizat ieri, în Bucureşti, de Clubul Român de Presă (CRP).

Reprezentanţii AMP relatează că, ulterior, organizatorii seminarului s-au răzgîndit şi i-au rechemat să participe la lucrări, dar că, de data aceasta, au refuzat ei înşişi să mai revină.

Agenţia de Monitorizare a Presei este o organizaţie constituită în mod special cu scopul luptei pentru libertatea presei. Excluderea sa de la lucrări pe această temă, organizate de o asociaţie profesională a ziariştilor, este paradoxală. Dar Clubul Român de Presă (CRP) a devenit, el însuşi, o asociaţie paradoxală.

Membrii aşa-zisului "Consiliu de Onoare" al CRP, în majoritate, nu par să fie direct interesaţi în libertatea presei, fiind legaţi de interesele puterii politice centrale într-un fel sau altul - fie că primesc ajutoare de stat, fie că (după cum se zvoneşte) reprezentanţi ai puterii sînt implicaţi mijlocit (prin interpuşi) în structura lor de proprietate, fie că finanţarea le este asigurată în schimbul obedienţei faţă de putere.

De aceea, la începutul anului, cînd raportorul Uniunii Europene, baroana Emma Nicholson, a lansat acuza că Guvernul Năstase şi-a subordonat presa prin pîrghii economice, Clubul Român de Presă a fost lipsit de reacţie.

Nesinceritatea CRP în raport de subiectul libertăţii presei este implicit observabilă şi prin aceea că l-a focalizat asupra presei locale, excluzînd presa centrală din dezbateri.

Desigur, subiectul libertăţii presei locale este grav şi important. Este motivul pentru care, începînd de astăzi, relatăm, în serial, situaţia presei locale în zonele unde abuzurile administraţiei de acolo au fost cele mai agresive. Rapoartele pe care le reproducem au fost prezentate de ziarişti ai presei locale în cadrul seminarului organizat de "Think Tank România", luna aceasta (7 iulie), la Bucureşti. Şi nu ascundem că preferăm să reproducem relatări dintr-un seminar ai cărui organizatori nu sînt implicaţi în lipsirea presei de libertate. La acel seminar, Agenţia de Monitorizare a Presei a avut acces, ca şi Clubul Român de Presă. Doar că reprezentanţii acestuia din urmă (cu excepţia lui Cornel Nistorescu care face notă aparte) nu au vrut să participe...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb