Agenţii de presă: "Preşedintele Concordia solicită Guvernului să îşi asume că nu vor mai fi creşteri de taxe în 2024"

T.B.
Macroeconomie / 10 noiembrie 2023

Agenţii de presă: "Preşedintele Concordia solicită Guvernului să îşi asume că nu vor mai fi creşteri de taxe în 2024"

Guvernul trebuie să îşi asume că nu vom mai avea creşteri de taxe în 2024 şi solicităm claritate în privinţa costurilor noii legi a pensiilor, a transmis, vineri, preşedintele Confederaţiei Patronale Concordia, Dan Şucu, informează agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Cerem Guvernului să îşi asume fără echivoc că nu vom mai avea creşteri de taxe în 2024 şi solicităm claritate în privinţa costurilor noii legi a pensiilor. Înţelegem că România şi-a asumat prin PNRR o reformă, dar ceea ce am auzit, astăzi, vehiculat în spaţiul public ne face să fim extrem de îngrijoraţi. Nu înţelegem cum în interiorul Guvernului o voce spune că vor fi necesare taxe suplimentare şi alta că nu. Este datoria noastră să atragem atenţia că economia încetineşte şi trebuie să fie exclusă orice nouă creştere a fiscalităţii. Companiile nu pot face faţă la o rundă nouă de creşteri de taxe când nici nu au văzut încă efectele celei recente", a subliniat Şucu, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform agerpres, Acesta susţine, totodată, că proiectul de lege privind pensiile care a ajuns la Consiliul Economic şi Social nu conţinea niciun fel de analiză sau estimare a impactului: "Proiectul (....) vorbea despre un nou cadru legislativ pentru a corecta inechităţile şi pentru a asigura sustenabilitatea şi predictibilitatea sistemului şi pentru a respecta principiul contributiv în raport cu beneficiarii drepturilor la pensie. Cu câteva minute înainte de şedinţa în care trebuia să ne spunem opinia pe acest proiect ne-a fost transmis un aviz al Ministerului Finanţelor, dar unul trunchiat din care lipseau tocmai cifrele relevante pe care le-am văzut ulterior în presă. Doar aşa am aflat că acest proiect costă minim 33 de miliarde în plus, că taxele vor trebui să crească cu 2% din PIB, că deficitul care trebuia adus sub control cu recentul pachet fiscal va creşte şi nu o să scadă şi că este posibil să ajungem în situaţia suspendării fondurilor europene. Un astfel de scenariu este inacceptabil", a punctat Dan Şucu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sunteti poeti daca credeti ca puteti avea incredere in angajamentele politicienilor de acum.

    Ati venit de curand in tara asta?

    Infiintati odata un partid care sa faca politica corecta, nu mismasuri si cumetrii, ca altfel banii munciti vor merge in continuare la cei care nu muncesc. 

    pai cum ati vrea sa traiasca o colonie de pensionari si bugetari? din ce, in afara din imprumuturi zilnice?

    vor sa ajunga la taxarea dividendului cu 26% nu l-ati auzit pe ciolacu?

    cine fura bani cu valiza in portbagaj, sau ca chereches, cu milioanele de euro scoase din tara in bagaj, normal ca n-are investitii la bursa, dar au nevoie de taxe, ca ei mereu sunt "pe drojdie". 

    foamea e mare de bani, si si dc ar promite ca nu taxeaza cine-i crede? nu spuneau ca nu vor fi mariri de taxe in 2023?? clowns.

    nu mai vorbesc ca si inflatia e o taxa de la toti romanii. de cate ori cumperi ceva la suprapret, si totul e la suprapret, platesti taxa inflatie, pe langa tva si restul. pib ul nominal a crescut anul asta cu minim 10%, inflatia asta inseamna incasari mai mari la buget. prin inflatie. ce dc cresterea reala a fost zero. si la anul minus? inflatia ramane. ca are grija bnr si guvernul sa ramana inflatia mare. din asta traiesc, din furt de la populatiei. unde esti tu tepes doamne, ca sa pui mana pe ei? ... 

    1. si dc nu cumperi, tot platesti taxa inflatie, pe economii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb