Agresiunile repetate ale autorităţilor Bulgariei asupra românilor denotă un deficit de diplomaţie în relaţia cu România

C.P.
Internaţional / 2 august 2010

Civic Media solicită implicarea directă a MAE în soluţionarea abuzurilor de stat asupra cetăţenilor români, in cazul Rompetrol şi al jurnalistului Marius Şerban.

"Reţinerea abuzivă a cetăţenilor români Ionuţ Pânzaru şi Octavian Nichita, ultimul director al Rompetrol - Bulgaria, în localitatea bulgară Velico Târnova, este similară cu cea a jurnalistului Marius Şerban, maltratat şi închis la Nisipurile de Aur în timp ce investiga afacerile mafiei locale şi ameninţat acum cu închisoarea de la 5 la 7 ani. În ambele circumstanţe - şi nu ne îndoim că există şi alte cazuri -, efective de pază civile şi apoi de poliţie au inversat situaţia reală transformându-i pe cetăţenii români brutalizaţi din victime în făptuitori, din acuzatori în acuzaţi", se arată într-o scrisoare trimisă de Victor Roncea, Preşedintele fondator al Asociaţiei Civic Media în atenţia Ministerului Afacerilor Externe.

"În ambele situaţii, altercaţiile verbale dar şi fizice - cel puţin în cazul jurnalistului Marius Şerban - au avut loc în contextul în care cetăţenii români se aflau într-o evidentă minoritate şi fără posibilitatea de a întreprinde acţiunile pentru care sunt acuzaţi aberant de poliţia şi procuratura Bulgariei, cu şapte martori inventaţi, în ce-l priveşte pe colegul nostru de presă şi cine ştie câţi alţii în ce-i priveşte pe ceilalţi români aflaţi acum închişi.

Şi în cazul directorului Rompetrol-Bulgaria nota este la fel de proastă dacă ţinem cont de faptul că incidentul a pornit de la apărarea excesivă şi cu duritate exagerată de către gărzile serviciului de securitate şi apoi de către poliţia locala, a preşedintelui Parlamentului ţării "vecine şi prietene", Tsetska Tsacheva, protejată, fără cunoştinţa sa, cu agresivitate nejustificată, de "atacul" celor doi "agresori" români.

"Considerăm că Ministerul Afacerilor Externe al României, aşa cum pune în vedere cetăţenilor români să-şi ia măsuri de precauţie în Grecia, să introducă pe harta avertismentelor pentru românii care se deplasează în străinătatate încă o alertă: Atenţie: Poliţie coruptă! Ocoliţi Bulgaria!", mai scrie Victor Roncea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb