Agroland Agribusiness achiziţionează o platformă agro-industrială pentru seminţe şi cereale

A.D.
Comunicate de presă / 11 octombrie

Sursa foto: Agroland

Sursa foto: Agroland

Agroland Agribusiness, companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură anunţă că a achiziţionat o platformă agro-industrială pentru condiţionarea seminţelor şi cerealelor, în localitatea Şimian, judeţul Mehedinţi.

Potrivit unui comunicat al companiei, tranzacţia are o valoare de 2 milioane de lei şi a fost finanţată din fondurile proprii.

"Achiziţia platformei agro-industriale din Şimian reprezintă o etapă nouă pentru compania noastră, care devine producător de seminţe, oferind cadrul pentru dezvoltarea noii linii de business pentru producţia de genetică proprie a seminţelor şi cerealelor. Fructificarea acestei oportunităţi ne oferă o poziţie extrem de favorabilă în piaţă, având în vedere că soiurile exclusive care vor fi obţinute aici, de cereale şi alte tipuri de seminţe pentru agricultură, vor fi adaptate la specificul climei şi a pieţei din România. Prin colaborarea cu fermierii din portofoliul nostru, ne propunem să oferim soluţii care să le genereze acestora culturi superioare celor înregistrate în ultimii ani, în care seceta a afectat suprafeţe extinse de teren. De asemenea, relaţia pe care o avem cu producătorii agricoli ne va permite să realizăm ajustările necesare pentru a maximiza randamentele pe care le obţin. În acelaşi scop, în lunile următoare vom derula investiţii pentru retehnologizarea echipamentelor existente în cadrul platformei, astfel încât seminţele şi cerealele să fie prelucrate utilizând tehnologii specifice, aducându-le la parametrii de calitate impuşi de standardele internaţionale", a declarat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness.

Platforma achiziţionată de Agroland Agribusiness este situată pe un teren cu o suprafaţă de 8.257 mp şi include spaţii de stocare a cerealelor, o staţie de condiţionare a seminţelor (pentru cereale, floarea soarelui, porumb, dar şi alte categorii de seminţe), precum şi depozite pentru fertilizanţi şi pesticide în suprafaţă totală de peste 3.000 mp.

Staţia de condiţionare reprezintă un nou pas în dezvoltarea ofertei de produse a companiei şi va funcţiona ca unitate specializată de pregătire, uscare, sortare şi tratare a seminţelor şi cerealelor, dar şi de împachetare şi stocare pentru vânzare în vederea utilizării la înfiinţarea de noi culturi. Producţia obţinută urmează să fie valorificată de Agroland Agribusiness pe piaţa internă. Acţiunile Agroland Agribusiness sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 15 iunie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AAB, transmite Agroland în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb