AIE:  Vânzările mondiale de vehicule electrice vor atinge un maxim istoric în 2022

G.D.
Companii / 25 septembrie 2022

Vânzările mondiale de vehicule electrice vor atinge un maxim istoric în 2022

Vânzările mondiale de vehicule electrice vor atinge un maxim istoric în 2022, dar sunt necesare măsuri în alte sectoare pentru atingerea obiectivului de emisii nete zero până în 2050, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), transmite Reuters, conform News.ro.

Într-un anunţ care însoţeşte o actualizare a raportului Tracking Clean Energy Progress (TCEP), AIE a spus că există "semne încurajatoare de progres într-un număr de sectoare", dar a avertizat că sunt necesare "eforturi mai puternice" pentru a pune lumea "pe calea atingerii emisiilor nete zero" până la mijlocul acestui secol.

TCEP, care este publicat anual, a analizat 55 de părţi ale sistemului energetic. Concentrându-se pe 2021, a analizat progresul acestor componente atunci când a fost vorba de atingerea "reperelor cheie pe termen mediu până la sfârşitul acestui deceniu", aşa cum este stabilit în calea zero net a organizaţiei din Paris.

În ceea ce priveşte vehiculele electrice, AIE a spus că vânzările globale s-au dublat în 2021, pentru a reprezenta aproape 9% din piaţa auto.

"Privind în viitor, 2022 este aşteptat să vadă un alt record istoric pentru vânzările de vehicule electrice, ridicându-le la 13% din vânzările totale de vehicule uşoare la nivel global", arată raportul.

IEA a declarat anterior că vânzările de vehicule electrice au ajuns la 6,6 milioane în 2021.

În primul trimestru al anului 2022, vânzările de vehicule electrice au ajuns la 2 milioane, o creştere de 75% faţă de primele trei luni din 2021. AIE a spus că atât vehiculele electrice, cât şi iluminatul - unde mai mult de 50% din piaţa mondială utilizează acum tehnologia LED - sunt "pe cale să îşi atingă obiectivele de etapă pentru 2030", în scenariul său pentru emisii net ezero până în 2050.

În ciuda perspectivelor pentru vehiculele electrice, AIE a remarcat separat că acestea "nu sunt încă un fenomen global. Vânzările în ţările în curs de dezvoltare şi emergente au fost lente din cauza costurilor de achiziţie mai mari şi a lipsei de disponibilitate a infrastructurii de încărcare."

La nivel general, imaginea este una mai dificilă. AIE a remarcat că 23 de zone "nu sunt pe drumul cel bun", iar alte 30 sunt considerate că necesită mai mult efort.

"Domeniile care nu sunt pe drumul cel bun includ îmbunătăţirea eficienţei energetice a proiectelor de clădiri, dezvoltarea încălzirii urbane curate şi eficiente, eliminarea treptată a producţiei de energie pe bază de cărbune, eliminarea arderii metanului, trecerea aviaţiei".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Au preturi mari si nu au retele de incarcare extinse,

    deci ptr. noi nu -s tentante de loc 

    In timpul cresterii facturilor la energie?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb