"Air France", divizia franceză a grupului franco-olandez "Air France-KLM", a ajuns la un acord cu sindicatele piloţilor în privinţa dezvoltării subsidiarei sale low-cost "Transavia" - motivul unei greve de 14 zile declanşate în luna septembrie de piloţii companiei.
Conform înţelegerii, flota "Transavia" va fi extinsă, dar sediul acestei societăţi va rămâne în Franţa. După săptămâni de negocieri dificile şi greve, conducerea "Air France" şi principalul sindicat al piloţilor, SNPL, s-au înţeles ca flota "Transavia" să fie majorată cu 37 de avioane până în 2017. Limita maximă va fi de 40 de aeronave, faţă de 17 în prezent, potrivit sindicatului.
Deşi cererea greviştilor privind un contract unic pentru toţi piloţii companiei nu a fost acceptată, piloţii "Air France" care se vor muta de bunăvoie la "Transavia" îşi vor menţine actualele contracte. Piloţii "Transavia" zboară anual 700-800 de ore, faţă de media de 600 de ore la "Air France".
Greva de 14 zile declanşată în septembrie avea ca scop împiedicarea dezvoltării "Transavia Europe", înregistrată în Portugalia, care ar fi dus la modificarea contractelor piloţilor.
"Air France" este în proces de reorganizare, urmând să renunţe la 2.800 de angajaţi ca să facă faţă concurenţei companiilor low-cost.