ZIARUL BURSA

20 octombrie 2014
Ediţia din 15.08.2024
Sobolewski, la tăierea moţului

EVALUAREA DIRECTORULUI BVB, DUPĂ UN AN Sobolewski, la tăierea moţului

GABRIELA MĂRĂCINEANU, ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 20 octombrie 2014

Unii sunt fermecaţi de realizările sale, alţii nu reuşesc să i le găsească  

Bunăvoinţa statului, noroc pentru directorul general al Bursei

Norocul pare că i-a surâs polonezului Ludwik Sobolewski, în primul său an de mandat de director general al Bursei de Valori Bucureşti: statul l-a ajutat cu oferte publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu modificări în legislaţia secundară şi reduceri de comisioane, iar Parlamentul, cu desfiinţarea pieţei Rasdaq.

Lui nu i-a mai rămas de făcut decât să se ocupe de propria imagine, pe care o întreţine atât de bine, încât o mare parte din comunitatea pieţei îi arogă meritele pentru proiectele din domeniul bursier şi îi trece cu vederea aroganţa şi nesupunerea faţă de regulamentele locale.

Viorel Hrebenciuc, urmărit penal pentru că ar fi încercat să obţină informaţii în legătură cu vechile dosare

ALERT / AL TREILEA DOSAR Viorel Hrebenciuc, urmărit penal pentru că ar fi încercat să obţină informaţii în legătură cu vechile dosare

E.O.Anticorupţie / 20 octombrie 2014

Actualizare 20:00 Interceptare: Hrebenciuc şi Şova discutau despre modificarea unei legi privind folosirea influenţei

Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova apar, într-o interceptare a procurorilor publicată astăzi de presă, discutând despre modificarea Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, astfel încât parlamentarii unui partid să nu mai poată fi incriminaţi la fel de uşor când îşi folosesc influenţa, intervenind pentru un primar din aceeaşi formaţiune politică.

Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, în etapa delicată a obţinerii ajutorului de stat pentru chinezi

Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, în etapa delicată a obţinerii ajutorului de stat pentru chinezi

Alina Toma VerehaCompanii / 20 octombrie 2014

Proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă a intrat în etapa delicată a convingerii Uniunii Europene să aprobe ajutorul de stat pentru chinezi, după ce China General Nuclear Power Corporation (CGN) a fost desemnată de Nuclearelectrica, la finele săptămânii trecute, ca investitor selectat pentru dezvoltarea costisitoarei investiţii.

CHARLES DALLARA, FOST ŞEF AL INSTITUTULUI PENTRU FINANŢE INTERNAŢIONALE: "UE ar trebui să suspende normele de reducere a datoriilor în zona euro"

A.V.Internaţional / 20 octombrie 2014

Uniunea Europeană (UE) ar trebui să ia în calcul suspendarea, timp de până la doi ani, a normelor privind datoriile în zona euro, astfel încât creşterea economiei regiunii să se poată redresa după criza financiară, este de părere Charles Dallara, fost şef al Institutului pentru Finanţe Internaţionale (IIF).

Florin Georgescu, BNR: "Sistemul bancar se recalibrează, în concordanţă cu noua viziune europeană"

UNIUNEA BANCARĂ EUROPEANĂ Florin Georgescu, BNR: "Sistemul bancar se recalibrează, în concordanţă cu noua viziune europeană"

C.P.Bănci-Asigurări / 20 octombrie 2014

Sistemul bancar autohton parcurge un proces ordonat de recalibrare a propriei activităţi, în concordanţă cu noua viziune europeană privind realizarea unei intermedieri financiare sănătoase, a spus Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României, săptămâna trecută la conferinţa "Uniunea Bancară Europeană: evoluţii recente şi implicaţii la nivelul sectorului bancar românesc".

Grecia negociază cu creditorii pentru perioada "post-bailout"

V.R.Jurnal de criză / 20 octombrie 2014

Premierul elen Antonis Samaras a anunţat, vineri, că guvernul său poartă negocieri cu creditorii săi în privinţa perioadei "post-bailout" (cea care va urma ieşirii din programul de salvare), inclusiv pe marginea unei potenţiale linii de credit la care ar putea apela Atena în cazul în care vor fi turbulenţe pe piaţă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Manualele digitale fac... trafic pe internet

Manualele digitale fac... trafic pe internet

O.D.Companii / 20 octombrie 2014

Manualele digitale au ajuns la dispoziţia elevilor după un lung travaliu pigmentat cu scandaluri şi contestaţii. Până când se va dovedi eficienţa acestora va mai trece ceva vreme, prima constatare, rostită chiar de ministru, fiind aceea că aceste...

MACRO NEWSLETTER 20 octombrie 2014

MACRO NEWSLETTER 20 octombrie 2014

Internaţional / 20 octombrie 2014

Producţia industrială din SUA a crescut peste aşteptări în septembrie 2014, cu o rată lunară de 1%, după un declin de 0,2% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 4,3%, de la 4% în luna anterioară.

"Morgan Stanley" şi-a dublat profitul

ALINA VASIESCUInternaţional / 20 octombrie 2014

Profitul net al băncii americane de investiţii "Morgan Stanley" aproape s-a dublat în trimestrul al treilea din anul curent, datorită creşterii cu 9% a veniturilor din tranzacţiile cu acţiuni şi obligaţiuni.

În Parlament, Legea Energiei a fost modificată în luna septembrie, astfel încât calendarul liberalizării gazului pentru populaţie a fost prelungit cu doi ani, până în 2021.

Am scăpat de infringementul pe energie şi gaze

A.T.Companii / 20 octombrie 2014 /

Comisia Europeană (CE) a decis retragerea cererilor de chemare în judecată a României în cazul netranspunerii directivelor din Pachetul 3 Energie, atât în ceea ce priveşte sectorul gazelor naturale, cât şi sectorul energiei electrice, a anunţat,...

Fabrică de procesare a peştelui după reţete din 1916

P.B.Companii / 20 octombrie 2014 /

Daniel Buhai, om de afaceri din oraşul Tulcea, a reuşit să atragă fonduri europene pentru construcţia unei fabrici de procesare a peştelui, prin Programul Operaţional de Pescuit (POP) 2007-2013. Valorea totală a proiectului a fost de aproximativ...

Acoperirea "adevărului"

Cristian PîrvulescuEditorial / 20 octombrie 2014

Cristian Pîrvulescu

Pentru Socrate, filosofia ( pe care o folosim aici ca simbol al unei întreprinderii intelectuale vizând explicarea raţională a lumii) era descoperirea adevărului (scoaterea acestuia din "starea de ascundere" spre la lumina cunoaşterii).

REVISTA PRESEI 20.10.2014

Willy HomnerRevista Presei / 20 octombrie 2014

ADEVARUL 

Ponta: Sunt dispus să demisionez dacă va exista o decizie privind forma de guvernământ

Premierul Victor Ponta, invitat la RTV, a negat că ar fi fost ofiţer acoperit în perioada 1997-2001. Totodată, premierul a vorbit şi despre...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 20.10.2014

V.R.Revista Presei / 20 octombrie 2014

FINANCIAL TIMES

IBM plăteşte 1,5 miliarde dolari pentru renunţarea la divizia sa de cipuri

IBM a decis să plătească 1,5 miliarde de dolari ca parte a unui acord prin care renunţă la divizia sa neprofitabilă de cipuri, astfel că va evita...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo