Manualele digitale fac... trafic pe internet

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 20 octombrie 2014

Manualele digitale fac... trafic pe internet

Manualele digitale au ajuns la dispoziţia elevilor după un lung travaliu pigmentat cu scandaluri şi contestaţii. Până când se va dovedi eficienţa acestora va mai trece ceva vreme, prima constatare, rostită chiar de ministru, fiind aceea că aceste manuale fac un foarte bun trafic pe internet. Cum curiozitatea copiilor este mare, există posibilitatea ca acest proiect să aibă succes, dar din păcate încă există şi o largă pătură de elevi, care din motive independente de ei, nu au cum, din punct de vedere practic, să ajungă la aceste manuale.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie este convins că procesul de înnoire a programelor de învăţământ va duce la creşterea calităţii procesului de învăţământ: "După mai bine de 10 ani de la elaborarea ultimelor manuale pentru clasele primare, elevii claselor I şi a II-a au astăzi la dispoziţie manuale noi. Prea mult timp, nepermis de mult, acest proces de înnoire şi modernizare a programelor şi a manualelor a fost amânat! Iată că, acum, elevii au manuale noi, inclusiv în format digital. Acestea răspund nevoilor unui act educaţional specific societăţii secolului al XXI-lea şi pot fi accesate gratuit pe site-ul manuale.edu.ro. Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate şi se axează pe ideea de interdisciplinaritate. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care interesul faţă de noile instrumente didactice este foarte mare. Numai în prima zi de funcţionare, platforma manuale.edu.ro a înregistrat aproximativ 20.000 de accesări. În urmă cu doi ani, am pornit acest demers prin care dorim să facem ordine pe piaţa manualelor, să introducem mai multă rigoare şi să creştem calitatea. Astăzi vedem primele rezultate. Ele sunt pozitive şi ne motivează să mergem mai departe. MEN a iniţiat deja procedurile pentru revizuirea programelor şi apoi a manualelor pentru clasele a III-a şi a IV-a. Acest proces de modernizare a şcolii româneşti va continua, gradual, cu toate celelalte cicluri de învăţământ."

Ministerul Educaţiei a anunţat la mijlocul săptămânii trecute că manualele digitale pentru clasele I şi a II-a au fost aprobate şi pot fi folosite la clasă, miercurea trecută fiind încărcate pe site-ul ministerului. Totodată, ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale pentru disciplinele din clasele I şi a II-a, câştigătoare ale licitaţiei organizate de Ministerul Educaţiei, au fost semnate. Ministerul Educaţiei a precizat că este vorba despre manualele la disciplinele "Matematică şi explorarea mediului" pentru clasele I şi a II-a, "Comunicare în limba română", clasa a II-a, "Comunicare în limba modernă - Limba engleză" pentru clasele I şi a II-a, "Comunicare în limba maternă maghiară", clasa I şi "Comunicare în limba română pentru minorităţi", clasa I. Elevii claselor I şi a II-a ar fi trebuit să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, de la începutul anului şcolar. Deoarece licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei a fost contestată de unele edituri, elevii şi cadrele didactice au fost obligaţi să apeleze la vechile manuale. Pentru a rezolva temporar situaţia, în data de 18 septembrie, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că manualele vechi pentru clasele I şi a II-a vor fi folosite, până când vor fi aprobate manualele digitale.La o lună distanţă situaţia a fost remediată parţial. La începutul anului şcolar, ministrul a admis că noile manuale digitale nu vor putea fi utilizate prea curând la nivel naţional, procesul de conectare la Internet a unităţilor de învăţământ fiind departe de a fi fost încheiat, pentru că fără o conexiune la internet noile instrumente de învăţare nu pot fi folosite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb