ALERT / AL TREILEA DOSAR Viorel Hrebenciuc, urmărit penal pentru că ar fi încercat să obţină informaţii în legătură cu vechile dosare

E.O.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 20 octombrie 2014

Viorel Hrebenciuc, urmărit penal pentru că ar fi încercat să obţină informaţii în legătură cu vechile dosare

Actualizare 20:00 Interceptare: Hrebenciuc şi Şova discutau despre modificarea unei legi privind folosirea influenţei

Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova apar, într-o interceptare a procurorilor publicată astăzi de presă, discutând despre modificarea Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, astfel încât parlamentarii unui partid să nu mai poată fi incriminaţi la fel de uşor când îşi folosesc influenţa, intervenind pentru un primar din aceeaşi formaţiune politică.

Redăm mai jos textul interceptării, aşa cum a apărut el în mass media:

"HREBENCIUC VIOREL: ...Acum îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia. Uite şi tu, mă că...

ŞOVA DAN: Amnistie şi graţiere obligatoriu!

HREBENCIUC VIOREL: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.

ŞOVA DAN: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnul preşedinte - trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar...

(...)

HREBENCIUC VIOREL: Sigur, e corect aşa. Şi cum am vorbit cu tine la faza cu preşedintele şi modernizezi puţin - adică să mai fie şi activitate la partid. Clar că te impui. Orice aprobă partidul. Ai forţă imensă, Dane, ascultă ce spun! Nu sunt nebun. Cel mai mare partid! Solid, e solid, ascultă-mă ce spun! Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane!

ŞOVA DAN: Partidul merge.

ŞOVA DAN: In legătură cu epoca post-Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu în primul rând.

HREBENCIUC VIOREL: Asta este problema.

ŞOVA DAN: Este negativ.

HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum să-ţi spun ţie, să nu fie Liviu! în rest, nu am o problemă, practic şi normal că mă focusez pe tine, ştii. Este şi Vali Zgonea...

ŞOVA DAN: Dar ce facem cu Vali?

(...)

HREBENCIUC VIOREL: Hai să-ţi spun o chestiune: o să fii preşedinte, o să ai pe ăştia pe care sunt. Nu te poţi baza pe toţi, că nu poţi lucra cu Vanghelie, să întrebi: < Bă, pe cine pun la Guvern? > Că el vine cu nu ştiu cine. Nu ştiu dacă mă înţelegi. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie ştiut un lucru: sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocraţi, nu o să ai ce să faci, boss.

(...)

ŞOVA DAN: Şi trebuie să mai vorbesc cu Maria Lazăr, cu ea nu am apucat.

HREBENCIUC VIOREL: Maria Lazăr?

ŞOVA DAN: Da. Nu am apucat să vorbesc cu ea.

HREBENCIUC VIOREL: Vorbeşte în numele meu cu ea. Ii spui: Domne, uite, eu am vorbit şi cu Hrebenciuc. Eu am o relaţie specială cu ea, nu trebuie să mă... până o găsesc, până nu ştiu ce, vorbeşti tu direct cu ea şi îi spui aşa de la început. Şi îi confirm eu când o văd, fără probleme. Ca să intri direct pe poarta din faţă la ea.

ŞOVA DAN: Şi cu Vali, cu care m-am tot chinuit.

HREBENCIUC VIOREL: Cu Vali o să facem o discuţie, o să mă laşi pe mine că acum el, aşa. O să fac eu o discuţie cu el şi vedem, ne lămurim exact. Fără probleme.

(...)

ŞOVA DAN: O să mă duc şi până la Focşani, la Marian acasă.

HREBENCIUC VIOREL: Da, că e de ăsta la care trebuie să ai grijă să îi hrăneşti orgoliul. Hrăneşte-i orgoliul! Aia e cheia succesului la Marian. îi hrăneşti orgoliul şi...

HREBENCIUC VIOREL: Şi mai e legea 78. Boss, legea 78/2000, că aici aceeaşi chestie spune. Aia e lege făcută de Stoica în 2000, atunci am aprobat-o ca tâmpiţii. Până acum câţiva ani, lumea nu băga în seamă, nici procurorii nu se uitau la ea. Năstase a fost prima victimă a acestei legi. E un articol 13 care spune aşa: influenţarea în calitate de şef... nu şef...

ŞOVA DAN: De partid.

HREBENCIUC VIOREL: ...de partid, nu ştiu ce, organizaţie şi altele, nu numai partid, influenţarea şi luarea deciziilor, cum e trecut acolo, pentru obţinerea de foloase necuvenite, bani sau bunuri pentru sine sau pentru altul.

ŞOVA DAN: Aşa l-au băgat şi pe Liviu cu referendumul.

HREBENCIUC VIOREL: Exact. Şi atunci, boss, ăsta este un articol doborâtor: orice telefon care îl dăm - că eu am zis asta în Biroul Permanent şi Mediafax a preluat-o anul trecut, înţelegi? Am zis: < domn'e, pe această lege, Dane, orice telefon îl dai, este influenţare >. Dacă eu sun pentru un primar din colegiu, noi trebuie să lămurim ce facem ca parlamentari, care e rolul nostru. Eu, dacă mă bat pentru un primar să îi dau bani la drum... că pe urmă mă văd oamenii acolo, nu? Mă iau de guler că nu rezolv cu drumul. Eh, în momentul acela e influenţare!

ŞOVA DAN: Da, da.

HREBENCIUC VIOREL: Deci, automat, suntem beliţi.

ŞOVA DAN: Toţi!

HREBENCIUC VIOREL: Deci ascultă ce spun, aia nu e o chestiune...

ŞOVA DAN: Nu, codul integrităţii...

HREBENCIUC VIOREL: Trebuie puse la punct astea, pentru că, îţi spun, suntem degeaba. Tot aşa, mă chemase pentru asta acum câţiva ani şi zic: < Domn'e, dar vedeţi că e aşa? > Şi zic: < Domnule Hrebenciuc, nu eu am făcut legea >. Ce să îi spun? Ce să îi spun? Aici, uite, la asta, la Braşov şi la acesta, la Sârbu şi la mine, e trecută asta.

ŞOVA DAN: Vreau să vă spun un lucru: când am vorbit cu câţiva judecători (că sunt prieten, sunt 15 ani de bară): < Voi sunteţi nebuni? > Şi mi-au spus: < Puişor, dăm ce aţi reglementat voi. Voi aţi scris, noi aplicăm >.

HREBENCIUC VIOREL: Exact.

ŞOVA DAN: Modificaţi legea.

HREBENCIUC VIOREL: Nu, trebuie făcută o chestiune foarte clară.

ŞOVA DAN: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei cu inteligenţă.

HREBENCIUC VIOREL: Vezi că asta e procedura acum, vezi că poate să fie şi avantajul tău.

ŞOVA DAN: Da, dar pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta".

---

Actualizare 18:15 Surse: Percheziţii la fostul şef al SPP Dumitru Iliescu, în dosarul lui Hrebenciuc

Procurori DNA fac, astăzi, percheziţii la locuinţa fostului şef al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), Dumitru Iliescu, şi la alte adrese din Capitală, în dosarul în care Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru fapte de corupţie, una dintre acuzaţii fiind că ar fi apelat la Dumitru Iliescu să afle dacă este interceptat de DNA, potrivit surselor judiciare, citate de presă.

Mitică Iliescu este urmărit penal, potrivit unei Ordonanţe DNA citate de hotnews.ro.

--------

Actualizare 15:47 Ponta, întrebat dacă a vorbit recent cu Hrebenciuc: "Habar n-am, probabil, o să citiţi la DNA"

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a fost întrebat, azi, de jurnalişti, dacă a mai vorbit în ultima perioadă cu Viorel Hrebenciuc, el spunând, iniţial, că habar nu are şi că e probabil să fi vorbit, după care a adăugat: "O să citiţi la DNA", transmit surse din presă.

Întrebat dacă a mai vorbit cu Hrebenciuc în ultima perioadă, Ponta a răspuns: "Habar nu am. Probabil, nu mai ştiu. Vorbesc cu foarte multă lume".

Întrebat dacă a avut recent discuţii cu Hrebenciuc, Ponta a spus: "O să citiţi la DNA".

Premierul Victor Ponta a mai susţinut, tot astăzi, răspunzând unei întrebări, că el este în interceptările DNA din anul 2010, de când deţine funcţia de preşedinte al PSD.

Întrebat dacă se află în interceptările DNA din dosarele lui Viorel Hrebenciuc, Ponta a răspuns: "Dar cum s-ar putea să nu fiu?".

"Eu sunt în interceptări de când sunt preşedinte la PSD, din 2010", a spus Ponta.

-----------

Actualizare 15:30 Cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Hrebenciuc în noul dosar a sosit la Cameră

Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Viorel Hrebenciuc în noul dosar în care este urmărit penal de DNA a sosit la Camera Deputaţilor, fiind trimisă de către preşedintele acestui for legislativ, Valeriu Zgonea, Comisiei juridice, transmit surse din presă.

Zgonea a declarat că a primit o nouă cerere de încuviinţare a arestării preventive pentru Viorel Hrebenciuc.

Preşedintele Camerei a precizat că a trimis această nouă cerere Comisiei juridice, care are termen pentru întocmirea raportului tot trei zile, ca şi în cazul primei solicitări în care este vizat Viorel Hrebenciuc.

După ce Comisia juridică întocmeşte raportul, mai este un termen de cinci zile până se întruneşte plenul pentru a da votul în privinţa ridicării imunităţii lui Hrebenciuc.

---------

Actualizare 14:50 Dan Şova, urmărit penal pentru trafic de influenţă

Hrebenciuc i-ar fi promis lui Şova preşedinţia PSD în schimbul anulării urmăririi penale

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dan Şova, vicepreşedinte PSD, senator în Parlamentul României, pentru trafic de influenţă, potrivit unui comunicat emis de DNA.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Dan Şova, vicepreşedinte PSD, senator în Parlamentul României, pentru trafic de influenţă, potrivit unui comunicat emis de DNA.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată:

"La data de 17.10.2014 Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al acelui partid şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-ar fi folosit influenţa faţă de suspectul Dan Şova, membru al aceluiaşi partid politic, în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

Astfel, pe parcursul unei întâlniri, cei doi au discutat în detaliu despre acuzaţiile aduse lui Viorel Hrebenciuc în legătură cu reconstituirea unor suprafeţe de fond forestier, despre condiţiile de incriminare a acestor fapte şi despre riscul de a fi condamnat.

Pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanţă pentru luare de mită, la pedeapsa închisorii) şi pentru a evita ca o eventuală condamnare a lui Viorel Hrebenciuc să fie pusă în executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid Dan Şova să îl asigure că va fi adoptată o lege de amnistie şi graţiere, solicitare pe care colegul său de partid a acceptat-o.

În acelaşi context, suspectul Dan Şova a acceptat promisiunea suspectului Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi, pentru a-l determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv «fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite»). Având în vedere că Viorel Hrebenciuc este suspect în două dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000, proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit, împiedicând tragerea sa la răspundere penală.

Întrucât abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 ar fi fost un demers controversat, cei doi au concluzionat că acesta nu poate fi realizat printr-o propunere legislativă a unui parlamentar, ci printr-un proiect de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei.

În acest context, suspectul Dan Şova a promis că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele partidului, îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, având în vedere că el personal nu poate deveni ministru al Justiţiei din cauza dosarului penal în care are calitatea de suspect.

În schimb, Viorel Hrebenciuc i-a promis lui Dan Şova că va convinge mai mulţi membri au partidului, aflaţi în sfera sa de influenţă, să îl susţină".

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, DNA precizează că, atunci când împrejurările vor permite, instituţia va fi în măsură să ofere detalii suplimentare.

-------------

Actualizare 13:13 Şova, audiat la DNA în dosarul lui Hrebenciuc

Senatorul PSD Dan Şova este audiat la DNA în cel mai recent dosar în care este vizat Viorel Hrebenciuc, scriu surse din presă.

Hrebenciuc este învinuit că ar fi încercat să îl propulseze pe Şova la şefia partidului, aşteptând, în schimb ajutor, de la purtătorul de cuvânt al PSD, în dosarele care îl vizează.

---

Actualizare 12:40

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost pus sub urmărire penală de către DNA, sub acuzaţia că ar fi întreprins demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la anchetele penale care îl vizau, derulate la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În schimbul acestora, deputatul a promis că va determina diverşi funcţionari publici, asupra cărora are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, în aşa fel încât să obţină pentru persoanele care îl ajută cu astfel de informaţii diverse foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA, anterior datei de 13.08.2014, Hrebenciuc Viorel i-a solicitat unei persoane, fost şef al unei structuri de protecţie, să obţină date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicaţiilor, durata unor astfel de mandate, dacă există posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum şi instituţia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie sau Serviciul Român de Informaţii.

Ulterior, la data de 13.08.2014, persoana respectivă i-ar fi precizat lui Hrebenciuc Viorel că are posibilitatea reală de a obţine aceste informaţii prin intermediul unui angajat care activează în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cu aceeaşi ocazie, persoana solicitată i-ar fi spus lui Hrebenciuc Viorel că i-a cerut angajatului să obţină astfel de informaţii, iar acesta i-a comunicat că Hrebenciuc Viorel a fost şi este interceptat în baza unui mandat de supraveghere tehnică, emis la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Totodată, persoana solicitată l-ar fi asigurat pe Hrebenciuc Viorel că, prin intermediul angajatului D.N.A., poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicităţii.

În contrapondere cu serviciile acordate, persoana solicitată i-ar fi cerut lui Hrebenciuc Viorel sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a promis că, prin intermediul fiului său, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică.

Tot în schimbul informaţiilor furnizate de către angajatul D.N.A, prin intermediul persoanei solicitate şi la cererea acesteia din urmă, Hrebenciuc Viorel i-a promis că va interveni pe lângă diverse persoane influente (printre care şi un funcţionar public, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă), pentru a le determina să menţină în funcţie o anumită persoană, funcţionar în cadrul Fondului Naţional de Garantare.

În acelaşi context, Hrebenciuc Viorel i-a promis aceleiaşi persoane că va interveni pe lângă un funcţionar în cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, astfel încât să ajute persoana să înregistreze, la Registrul Comerţului, drepturile asupra unei societăţi comerciale.

Cu ocazia întâlnirii din data de 13.08.2014, aceeaşi persoană i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel să intervină pe lângă funcţionari publici pentru a-i determina să îl destituie pe vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din funcţia pe care o exercita (din cauză că persoana respectivă avea un litigiu de afaceri cu acesta), cerere acceptată de către Hrebenciuc Viorel.

La data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului respectiv şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-a folosit influenţa faţă de un membru al aceluiaşi partid politic, în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

Astfel, pe parcursul unei întâlniri, cei doi au discutat în detaliu despre acuzaţiile aduse lui Viorel Hrebenciuc în legătură cu reconstituirea unor suprafeţe de fond forestier, despre condiţiile de incriminare a acestor fapte şi despre riscul de a fi condamnat (dosar mediatizat prin intermediul comunicatelor nr 1474/VIII/3 din 17 octombrie şi nr. 1436, 1450 şi 1454 din 15 şi 16 octombrie 2014).

Pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanţă pentru luare de mită, la pedeapsa închisorii) şi pentru a evita ca o eventuală condamnare a lui Viorel Hrebenciuc să fie pusă în executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid să îl asigure că va fi adoptată o lege de amnistie şi graţiere, solicitare pe care colegul său de partid a acceptat-o.

În acelaşi context, colegul său de partid a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi, pentru a-l determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv "fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite"). Având în vedere că Viorel Hrebenciuc este învinuit în două dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000, proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit, împiedicând tragerea sa la răspundere penală.

Întrucât abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 era un demers controversat, cei doi au concluzionat că acesta nu poate fi realizat printr-o propunere legislativă a unui parlamentar, ci printr-un proiect de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei.

În acest context, colegul de partid al lui Viorel Hrebenciuc a promis că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele partidului, îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, având în vedere că el personal nu poate deveni ministru al justiţiei din cauza dosarului penal în care are calitatea de suspect.

În schimb, Hrebenciuc Viorel i-a promis colegului său de partid că va convinge mai mulţi membri au partidului, aflaţi în sfera sa de influenţă, să îl susţină.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează DNA.

---

Actualizare 12:05

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a venit, azi, la DNA, pentru a fi audiat, el declarând că a fost citat într-un nou dosar, fără a preciza în ce calitate va da declaraţii, transmit surse din presă.

Viorel Hrebenciuc a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că nu are detalii despre acest nou dosar, precizând că va da mai multe informaţii după ce va discuta cu procurorii. Deputatul a venit la DNA fără avocat, în jurul orei 11:30.

Întrebat de ce sunt atâtea dosare deschise pe numele lui, Viorel Hrebenciuc a răspuns: "Nu este voinţa mea".

Viorel Hrebenciuc este cercetat de procurorii DNA, alături de deputatul PSD Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea celor doi deputaţi.

Hrebenciuc este urmărit penal în acest dosar pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Într-un alt dosar, instrumentat tot de DNA, Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că, susţin anchetatorii, s-ar fi implicat pentru a determina funcţionari din Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

------------

Camera Deputaţilor a sesizat Comisia juridică în legătură cu solicitarea de arestare preventivă a parlamentarilor PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, după cum a anunţat, sâmbătă, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei, după şedinţa Biroului Permanent. Cererea de arestare a fost făcută, vineri, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Zgonea a admis că, la nivelul Comisiei juridice, poate fi depăşit termenul de trei zile pentru prezentarea raportului în cazul solicitării de încuviinţare a arestării, dacă sunt cerute clarificări suplimentare de către Ministerul Justiţiei, urmând ca deputaţii să se reunească în plen o săptămână mai târziu.

Direcţia Naţională Anticorupţie îl suspectează pe Viorel Hrebenciuc de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, Ioan Adam fiind urmărit pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Cauza în care cei doi parlamentari PSD sunt urmăriţi penal priveşte dispunerea reconstituirii dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren forestier şi 50 de ha de teren agricol pe raza judeţului Bacău, creând un prejudiciu Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA de 303.888.615 euro.

Conform unui referat DNA, citat de Agerpres, privarea de libertate a celor doi suspecţi este necesară în vederea înlăturării unei stări de pericol pentru ordinea publică. DNA consideră că lăsarea în libertate a celor doi deputaţi ar influenţa negativ activitatea de urmărire penală şi scopul procesului, existând riscul influenţării martorilor/suspecţilor în acest caz.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. in ritmul asta, nu mai e nevoie de referendum pt reducerea nr de parlamentari; se curata natural

    Asta da celeritate, la calendele grecesti........!? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb