Air New Zealand renunţă la obiectivele climatice pentru 2030

CĂLIN RECHEA
Internaţional / 5 august

CĂLIN RECHEA

Compania aeriană a Noii Zeelande a anunţat recent că renunţă la ţintele de mediu pentru 2030, pe fondul întârzierilor în livrarea aeronavelor mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil şi lipsa combustibililor alternativi în cantităţi suficiente.

Ştirea a apărut pe site-ul postului american de televiziune CNBC, unde se subliniază că "decizia reflectă amploarea provocărilor cu care se confruntă transporturile aeriene în atingerea obiectivelor de decarbonizare".

CNBC mai arată că transportatorul naţional al Noii Zeelande a devenit prima companie aeriană majoră care îşi reduce aspiraţiile climatice pe termen scurt.

"Este posibil ca Air New Zealand să fie nevoită să îşi păstreze flota existentă pentru o perioadă mai lungă decât cea planificată, din cauza problemelor legate de producţia globală şi de lanţul de aprovizionare, care ar putea încetini introducerea în flotă a unor aeronave mai noi, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil", a precizat Greg Foran, directorul general al companiei, într-un comunicat de presă.

Foran a mai justificat decizia şi prin faptul că "multe dintre pârghiile necesare pentru atingerea obiectivului sunt în afara controlului nostru".

Air New Zealand a anunţat anterior că obiectivul său pentru 2030 este reducerea intensităţii emisiilor de CO2 cu 28,9% faţă de nivelul anului 2019.

Compania a mai anunţat şi intenţia de a se retrage imediat din iniţiativa Science Based Targets (SBTI), un grup de acţiune climatică susţinut de ONU, care încearcă să ajute companiile să îşi reducă emisiile în conformitate cu Acordul de la Paris din 2015, după cum arată CNBC.

Comunicatul de presă de la Air New Zealand mai subliniază că transportatorul îşi menţine ţinta emisiilor nete zero de dioxid de carbon pentru 2050, conform declaraţiilor preşedintelui companiei, Therese Walsh.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb