Companiile româneşti din domeniul energetic nu apar în programul speakerilor care vor dezbate probleme importante din domeniu, în aceste zile, în cadrul celui de-al 23-lea Congres Energetic Mondial, organizat la Istanbul, atrage atenţia Ionel Blănculescu, Senior Advisor la Global Resources Partnership, pentru România, Turcia şi ţările din Centrul şi Sud-Estul Europei.
Domnia sa precizează că societăţile noastre vor lipsi de la masa discuţiilor, în condiţiile în care acolo vor fi prezenţi CEO ai giganţilor energetici mondiali din ţări ca Arabia Saudită, SUA, Franţa, UK, Rusia, dar şi lideri de guverne şi şefi de state importante din punct de vedere energetic, printre aceştia numărându-se preşedinţii Turciei (Recep Tayyip Erdogan) şi Federaţiei Ruse (Vladimir Putin).
Printre subiectele care vor fi abordate pe parcursul acestor zile la Istanbul se numără:
- Principalele provocări cu care lumea şi sectorul energetic se vor confrunta până în 2060;
- Zonele cele mai critice din sectorul inovării;
- Viitorul industriei energetice
- Obiectivele cheie ce pot fi atinse prin proiecte de integrare regională în Asia;
- Principalele bariere în calea integrării regionale;
- Factorii-cheie şi incertitudinile critice pentru care vor determina viitorul mix energetic al Chinei;
- Evoluţia surselor de energie regenerabilă şi barierele care împiedică dezvoltarea acestui sector;
- Factorii-cheie ce definesc viitorul energiei nucleare
- Beneficiile regionale cheie;
- Barierele cheie pentru finanţarea şi furnizarea infrastructurii energetice la nivel naţional şi regional, precum şi modul în care acestea pot fi depăşite.
În aceeaşi perioadă cu Congresul Mondial al Energiei, în aceste zile se derulează şi a 4-a ediţie a "The Bosphorus Energy Club", organizaţie elitistă din domeniul energiei, condusă de Mehmet Ogutcu, CEO al Global Resources Partnership.
La eveniment va fi prezent şi Ionel Blănculescu, domnia sa urmând să ne transmită parcursul lucrărilor celor două manifestări din domeniul energetic.
Domnul Blănculescu este de părere că prezenţa lui Vladimir Putin în Turcia este semnalul că proiectul Turkish Stream se va realiza.
Întâlnirea dintre Putin şi Erdogan vine în contextul în care preşedintele rus a ordonat, recent, suspendarea unui acord cu Statele Unite ale Americii privind eliminarea surplusului de plutoniu cu destinaţie militară, acuzând "acţiunile inamicale" ale Washingtonului.
Semnat în 2000, acest acord permitea celor două puteri nucleare să elimine surplusul de plutoniu cu destinaţie militară, respectiv 34 de tone pentru fiecare ţară, în special prin transformarea sa în combustibil pentru centrale nucleare.
Ionel Blănculescu ne-a mai spus că Arabia Saudita este foare bine reprezentată la Congres, punctul forte al evenimentului constând în semnarea proiectului Turkish Stream.
1. fără titlu
(mesaj trimis de gheorghe turda si fratii petreush în data de 10.10.2016, 14:12)
Tovarasu' blanculescu cum e cu chestionarul de intrare in serviciul Moscovei, care item e eliminatoriu ? Serios acum, poate si altcineva e interesat sa lucreze pentru rusi iar in afara de limba rusa sa stim unde sa "aplicam" si ce sa "invatam"... Deocamdata nu vi se pare "interesant" ca nu "prea" exista comentarii ? Cred ca vi se pare inadmisibil ca romanii "patrioti" nu inteleg semnificatia evenimentului unde participa "cei mai mari oameni de stat" ai Terrei... In rest, suntem siguri , putem paria ca ati verificat, tovarase Blanculescu , ca nici o scama alba sa nu cumva sa apara in timp ce ati ascultat , cu unic patetism, imnul national al "Maicii" Rusii !
Invatati-ne tovarasi pesedisti binefacerile venite de la Rasarit !
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 14:40)
Ce comentariu infect si retard.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:22)
Davai Putin, davai
2. fără titlu
(mesaj trimis de SNG în data de 10.10.2016, 14:54)
pai la noi conducerile sunt preocupate de AGEAs prin care sa li se aprobe schimbarea criteriilor de performanta pentru bonus. neobrazarea unora nu are margini: garantati-ne volumele, preturile si noi va garantam profitul. buna afacere... la reduceri de costuri pentru a face fata schimbarilor de piata nici nu ne gandim
3. fără titlu
(mesaj trimis de marius în data de 10.10.2016, 17:17)
inca la noi nu e clara treaba cu devalizarea companiilor pentru finantarea alegerilor, ce sa facem acum pe acolo ? dar macar am putea opri devalizarea companiilor energetice de catre majoritarii straini si tot ar fi ceva, chiar daca riscam sa nu ne mai primesca pe la asemenea "congrese" ...