Albalact ar putea răscumpăra aproape 20% din acţiuni

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 august 2013

Consiliul de Administraţie al procesatorului de lactate Albalact (ALBZ) cere acordul acţionarilor pentru răscumpărarea a 19,67% din acţiuni, pachet evaluat la bursă la 19,8 milioane lei (4,4 milioane euro).

Propunerea va fi discutată de acţionari într-o AGA programată pentru 24 septembrie, potrivit unui convocator transmis, miercuri, de Albalact pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea companiei a propus ca acţiunile să fie răscumpărate la preţuri cuprinse între 0,1 lei şi 0,16 lei şi în funcţie de banii disponibili. Astfel, raportat la cel mai mic preţ, Albalact ar plăti 13 milioane lei (2,9 milioane euro) pentru titlurile respective, iar în funcţie de cotaţia maximă, pachetul ar costa 20,8 milioane lei (4,7 milioane euro).

În prezent, acţiunile Albalact sunt tranzacţionate la 0,1521 lei, preţ la care pachetul vizat este evaluat la 19,8 milioane lei (4,4 milioane euro).

Programul de răscumpărare se va derula în termen de cel mult 18 luni de la decizia AGA, iar titlurile cumpărate urmează să fie anulate şi capitalul social să fie diminuat cu valoarea acţiunilor respective.

Pe ordinea de zi a aceleaşi AGA figureză şi o propunere privind înfiinţarea unei firme care să preia activitatea de logistică, inclusiv angajaţii.

Un alt subiect pe ordinea de zi este şi vânzarea unui teren din Alba Iulia. Compania nu dă detalii despre suprafaţa terenului respectiv şi nici despre preţul de vânzare.

Albalact a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 204,5 milioane lei (46,5 milioane euro), în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul a urcat într-un ritm similar, la 4,4 milioane lei (1 milioane euro).

Compania este controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,53% din acţiunile Albalact, prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%), potrivit Mediafax.

În acţionariat se mai regăseşte fondul de investiţii RC2, înregistrat şi el în Cipru. Fondul deţine 25,45% din acţiunile Albalact.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb