ZIARUL BURSA

22 august 2013
Ediţia din 15.08.2024
De omnibus dubitandum est

O POLEMICĂ AMICALĂ De omnibus dubitandum est

Piaţa de Capital / 22 august 2013

(mesaj trimis de Prazilianul în data de 20.08.2013, ora 19:55)

Stimate d-le Goldstein,

Ca şi ultima mea replică în această polemică amicală, cu permisiunea dvs., aş mai avea de făcut câteva precizări şi remarci:

În primul rând, daţi-mi voie să vă spun mă că onorează interesul pe care l-aţi acordat combaterii contraargumentelor mele, inclusiv prin reproducerea acestora în ziarul Bursa.

Cogito

O POLEMICĂ AMICALĂ Cogito

MAKEPiaţa de Capital / 22 august 2013

Stimate domnule "Prazilianul", nu gândesc, nici măcar o secundă, că aţi fi premeditat să vă postaţi intervenţiile la ore târzii şi mă felicit că am norocul să nu mă numesc René Descartes, pentru că, în locul său, aş fi pregetat să asertez că "nu gândesc", panicat că imediat aş fi dispărut din Univers, drept revers al tezei "Cogito ergo sum" (teza carteziană ceva mai cunoscută decât "De omnibus dubitandum est" - "Totul este îndoielnic"- preferată de dumneavoastră ca titlu al replicii care vă aparţine).

Mugur Isărescu ar urma să fie preşedintele Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială.

Înfiinţarea Comitetului pentru Supraveghere Macroprudenţială, din toamnă

ALEXANDRU SÂRBUMacroeconomie / 22 august 2013

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM) urmează să fie promovat în toamnă, după reluarea sesiunii parlamentare, după ce publicarea sa a fost amânată din cauza modificărilor pe care le-a suferit componenţa Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care urmează să fie parte a acestuia, ne-au declarat surse bancare.

Preşedintele Traian Băsescu acuză guvernul de sabotarea agriculturii

Preşedintele Traian Băsescu acuză guvernul de sabotarea agriculturii

ALEXANDRA OANCĂCompanii / 22 august 2013

Preşedintele Traian Băsescu susţine că guvernul e responsabil pentru situaţia agricultorilor din ţara noastră anul acesta. În opinia şefului statului, faptul că producătorii nu mai pot beneficia de certificatele de depozit pentru cereale îi plasează într-o poziţie de vulnerabilitate faţă de marii achizitori de pe piaţă. Certificatele acordate în trecut de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale (MADR) le permitea agricultorilor să îşi lase producţia în depozite şi să ia credite de la bănci în baza lor (n.r. certificatelor).

Angajaţii Cuprom Zalău, "pierduţi pe drum" în tabelul creditorilor

Angajaţii Cuprom Zalău, "pierduţi pe drum" în tabelul creditorilor

Alexandra CrăciunCompanii / 22 august 2013

Noul plan de reorganizare al societăţii Cuprom, cândva una din perlele economiei de la noi din ţară, a omis să îi includă şi pe foştii angajaţi ai filialei Zalău în tabelul creditorilor, deşi aceştia erau îndreptăţiţi să-şi recupereze sumele care li se cuvin sub formă de salarii compensatorii.

Serviciile prestate de Transelectrica - 7,2% din factura finală a consumatorului casnic

ALINA TOMACompanii / 22 august 2013

Serviciile de transport şi de sistem prestate pe piaţa noastra de energie de către Transelectrica SA reprezintă circa 7,2% din factura finală a consumatorului casnic, ne-au precizat, ieri, reprezentanţii companiei, ca reacţie la afirmaţiile din articolul "Taxele, distribuţia şi transportul - peste 70% din factura de electricitate", publicat în ediţia de ieri a ziarului BURSA.

Un guvernator BCE avertizează în privinţa dezmembrării zonei euro

V.R.Jurnal de criză / 22 august 2013

Jens Weidmann, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), avertizează în privinţa pericolului pe care îl reprezintă eventuala ieşire a unei ţări din zona euro. Weidmann, care este şi preşedintele Bundesbank (banca centrală a Germaniei), a declarat citat de publicaţia germană Capital: "Ceea ce mă irită este nepăsarea cu care invocă unii un astfel de scenariu".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER: 22 august 2013

MACRO NEWSLETTER: 22 august 2013

Internaţional / 22 august 2013

Investiţiile în sectorul privat din Olanda şi-au accelerat declinul anual în iunie 2013, până la 15,2%, de la 10,2% în luna precedentă. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat la nivelul investiţiilor în mijloacele de transport. Conform...

Proiectul Silver Mountain a intrat în insolvenţă

Proiectul Silver Mountain a intrat în insolvenţă

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 22 august 2013 /

Complexul rezidenţial de lux Silver Mountain din Poiana Braşov, dezvoltat de compania INR Management, în care, alături de controversatul om de afaceri Dan Fisher, au mai investit Prinţul Albert de Monaco, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, a intrat în...

"Kodak" iese din faliment

ALINA VASIESCUInternaţional / 22 august 2013

Compania americană "Eastman Kodak" Co., care a dominat industria fotografică până la apariţia camerelor digitale, a obţinut aprobarea unei instanţe de judecată pentru ieşirea din faliment, după ce şi-a restrâns semnificativ operaţiunile...

Schimbare în conducerea "Vestas"

ALINA VASIESCUInternaţional / 22 august 2013

Producătorul danez de turbine eoliene "Vestas" are un nou director executiv, Anders Runevad, care îl înlocuieşte pe Ditlev Engel, cel care a deţinut această funcţie din 2005.

Tranzacţii eronate la "Goldman Sachs"

Tranzacţii eronate la "Goldman Sachs"

ALINA VASIESCUInternaţional / 22 august 2013

O eroare apărută zilele trecute la sistemul IT al "Goldman Sachs Group" Inc. ar putea costa banca americană de investiţii 100 de milioane de dolari, poate chiar mai mult, în condiţiile în care aceasta a efectuat un număr mare de...

AAAS va prelua datoriile către ANAF ale UCM Reşiţa

AAAS va prelua datoriile către ANAF ale UCM Reşiţa

C.P.Piaţa de Capital / 22 august 2013

Autoritatea de Administrare a Activelor Statului (AAAS) va prelua datoriile UCM Reşiţa, aflată în insolvenţă din decembrie 2011, faţă de ANAF şi va ceda o parte din activele societăţii, prin procedura dării în plată, sau va vinde în bloc activele...

24% - cota de import a gazelor pentru companii

24% - cota de import a gazelor pentru companii

A.G.Materii Prime / 22 august 2013

Populaţia şi termocentralele care livrează agent termic consumatorilor casnici utilizează gaze de import în proporţie de 5,3% în perioada iulie-septembrie 2013, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Millennium BCP va vinde banca din România

Millennium BCP va vinde banca din România

Bănci-Asigurări / 22 august 2013

Banca portugheză Millennium BCP se va retrage din România prin vânzarea subsidiarei Millennium Bank, care deţine sub 1% cotă de piaţă, decizia făcând parte dintre măsurile de restructurare convenite cu reprezentanţii Comisiei Europeane, potrivit...

Preţul aurului, în declin semnificativ

A.V.Materii Prime / 22 august 2013

Cotaţia aurului a scăzut ieri, pe piaţa din New York, în aşteptarea publicării minutelor reuniunii băncii centrale americane (Federal Reserve - Fed) desfăşurate la sfârşitul lunii iulie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo