Şova: "Contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov va fi semnat la 30 octombrie, în mod normal"

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 22 august 2013

Şova: "Contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov va fi semnat la 30 octombrie, în mod normal"

Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional, Dan Şova, ca în toamnă să fie încheiat contractul pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, ministrul asigurând că, în mod normal, acest contract va fi semnat la 30 octombrie.

Solicitarea a fost adresată în şedinţa de guvern. "Conform programării din dialogul competitiv, în mod normal, pe 30 octombrie trebuie să semnăm contractul", i-a răspuns Şova.

Ponta a arătat că soluţia pentru fluidizarea traficului de pe DN1 în acea zonă nu sunt pasarelele pietonale, ci construcţia autostrăzii.

"E foarte bine că s-au pus pasarele, mulţumesc celor care au făcut eforturi, dar e un pansament, de fapt, pentru o boală gravă care este DN1 şi cât mai ţine pansamentul mai ţine, dar trebuie să avem autostrada", a declarat premierul.

Cele patru pasarele pietonale peste DN 1, construite în oraşele Azuga, Buşteni şi Comarnic, au fost recent date în folosinţă. Pasarelele pietonale metalice reprezintă, potrivit autorităţilor, o soluţie temporară de fluidizare a traficului rutier pe Valea Prahovei până la construirea autostrăzii Comarnic-Braşov.

La tronsonul Comarnic - Braşov, ofertele pentru preselecţie la dialog competitiv au fost depuse la finele lunii februarie, pe listă fiind înscrise compania China Communications Construction şi asocierile Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci - Strabag - Aktor şi Impregilo - Salini.

În primăvara acestui an, ministrul Şova declara că reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) vor începe negocierile pentru desemnarea câştigătorului contractului de construcţie şi operare a autostrăzii Comarnic - Braşov cu cei patru ofertanţi înscrişi pe listă, termenul pentru finalizarea acestora fiind luna august, informează Mediafax.

Statul a mai încercat de două ori să construiască autostrada Comarnic-Braşov, ultima tentativă având loc în 2010, când câştigătorul licitaţiei, asocierea Vinci (Franţa)-Aktor (Grecia), a renunţat la contract. Grupul elen Ellaktor, din care face parte compania Aktor, a anunţat că a anulat contractul de construcţie a autostrăzii pentru că statul român nu a acceptat anumite clauze, situaţie care a făcut imposibilă asigurarea finanţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb