ALDE:  Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Daniel Constantin

Anca Oblu
Politică / 15 aprilie 2017

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Daniel Constantin

Congresul rămâne în 21 - 22 aprilie

Daniel Constantin: "Am atacat cu recurs decizia instanţei privind organizarea Congresului ALDE în perioada 21-22 aprilie"

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia copreşedintelui formaţiunii Daniel Constantin privind suspendarea Congresului partidului ALDE, reuniunea urmând să aibă loc conform programului stabilit în 21 - 22 aprilie, potrivit unui comunicat de presă al partidului trimis Redacţiei.

În document se arată: "Tribunalul Bucureşti a decis joi, 13 aprilie 2017, să respingă contestaţia pe care Daniel Constantin şi cei câţiva apropiaţi ai acestuia au depus-o pentru suspendarea Congresului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). În consecinţă, Congresul ALDE se va desfăşura, conform programului stabilit de către Delegaţia Permanentă Naţională, în 21 - 22 aprilie".

Potrivit comunicatului, prin hotărârea Tribunalului Bucureşti se respectă o decizie luată de majoritatea membrilor din conducerea ALDE (provenind din Partidul Liberal Reformator - PLR şi Partidul Conservator - PC), precum şi de toate filialele judeţene ALDE, cu excepţia unei părţi a filialei Galaţi, "în pofida încercărilor disperate ale lui Daniel Constantin şi ale apropiaţilor săi de a înfrânge voinţa majorităţii pentru propriile interese".

În comunicat se susţine: "Decizia judecătorilor arată că demersul lui Daniel Constantin nu a avut la bază încălcarea normelor statutare ale ALDE, ci doar orgoliile, frustrările şi agenda personală ale câtorva persoane".

ALDE precizează că filialele din care provin doi dintre cei trei contestatari ai deciziei de organizare a Congresului ALDE, Mircea Banias şi Mircea Irimie, au votat pentru organizarea Congresului şi au stabilit delegaţii la Congres, iar cei care nu sunt de acord cu desfăşurarea Congresului ALDE au rămas doar Daniel Constantin şi un grupuscul, conform sursei citate.

Daniel Constantin: "Am atacat cu recurs decizia instanţei privind organizarea Congresului ALDE în perioada 21-22 aprilie"

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a scris ieri, pe pagina sa de Facebook, că a luat la cunoştinţă de prima decizie a instanţei cu privire la organizarea Congresului în perioada 21-22 aprilie, dar a atacat-o cu recurs, în condiţiile în care evenimentul convocat de Călin Popescu Tăriceanu este unul "abuziv".

Daniel Constantin a precizat: "Congresul convocat de Călin Popescu Tăriceanu este, aşa cum am mai spus, unul abuziv. Am luat la cunoştinţă de prima decizie a instanţei şi am contestat-o cu recurs. În continuare există un proces pe rolul instanţei, un proces pe fond, care trebuie judecat şi care va spune în final dacă comportamentul lui Tăriceanu şi deciziile acestuia sunt democratice sau abuzive, aşa cum am susţinut şi susţin în continuare".

El a ţinut să sublinieze faptul că "fuziunea care a dus la formarea ALDE a fost un eşec din cauza lui Tăriceanu, care a pus pe primul loc interesul său şi al apropiaţilor săi, în defavoarea unei construcţii politice serioase".

În încheiere, Daniel Constantin a spus că va merge mai departe cu procesul pentru anularea fuziunii dintre PC şi PLR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 21-22, instanta a tras in noi.......! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb