ALEGERI ÎN PNL: Crin Antonescu anunţă că este sprijint de 27 de filiale PNL

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 16 martie 2009

Vicepreşedintele PNL îl acuză pe Tăriceanu că a încălcat regulile democraţiei în partid.

Vicepreşedintele PNL îl acuză pe Tăriceanu că a încălcat regulile democraţiei în partid.

Contracandidatul său pentru preşedinţia partidului, actualul lider, Călin Popescu Tăriceanu infirmă aceste declaraţii

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că programul său de candidatură la şefia patidului, "2009: Relansarea PNL", beneficiază de sprijinul a 27 de preşedinţi de organizaţii judeţene şi de sector.

Antonescu a prezentat, ieri, programul cu care vrea să câştige preşedinţia PNL în detrimentul actualului şef al liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu.

Crin Antonescu a declarat: "În actualul context politic, PNL are o misiune majoră pentru că este singura forţă politică în stare să apere o politică democratică. O majoritate în jurul lui Traian Băsescu, un Guvern conjugat cu puterea prezidenţială hipertrofiată reprezintă tot atâtea ameninţări la adresa calităţii sistemului democratic".

Programul lui Antonescu are cinci obiective majore.

Primul este remobilizarea electoratului pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale, acest lucru fiind o şansă a PNL de a se contura ca o alternativă la "triunghiul Traian Băsescu-PDL-PSD".

Al doilea obiectiv al competitorului lui Tăriceanu este recâştigarea de către PNL a electoratului din marile oraşe.

Crin Antonescu susţine că, deşi PNL şi-a menţinut scorul electoral din 2004, a crescut ponderea votanţilor din mediul rural "dependent de reţeaua locală a primăriilor şi de prezenţa la guvernare", în timp ce o parte din votanţii PNL din marile aglomerări urbane, în 2008 şi-au îndreptat voturile către PDL.

Recâştigarea electoratului urban este apreciată de către Antonescu drept o condiţie sine qua non pentru atingerea procentajului de 30% pe care şi-l doreşte pentru PNL la următoarele alegeri parlamentare.

Al treilea obiectiv din programul lui Antonescu este transformarea PNL într-o adevărată alternativă de centru-dreapta la actuala coaliţie de guvernământ.

În programul politic se arată: "Suntem singurul patid de opoziţie şi singurul partid de centru-dreapta autentic din România. Această afirmaţie-cheie trebuie dovedită simultan prin discurs, prin proiect şi prin acţiunea politică. De reuşita acestei demonstraţii depinde şansa PNL de a deveni un partid de peste 30% în opţiunile electoratului".

Ultimele două ţinte pe care şi le-a fixat Antonescu sunt susţinerea unui candidat prezidenţial cu şanse semnificative şi cu capacitatea de a creşte spectaculos capitalul electoral al partidului, precum şi revenirea la guvernare cu un program propriu.

Alături de Crin Antonescu, au fost prezenţi la o conferinţă de presă de ieri o serie de fruntaşi ai PNL: Ludovic Orban, Nini Săpunaru, Norica Nicolai, Varujan Vosganian, Andrei Chiliman, Radu Stroe, Dan Radu Ruşanu, Adina Vălean, dar şi politologul Daniel Barbu.

Antonescu a susţinut că şi-au anunţat sprijinul pentru candidatura sa liderii a 27 de organizaţii judeţene şi de sector: Arad, Argeş, Brăila, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vrancea, sectoarele 1,3,4 şi 6.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb