ZIARUL BURSA

16 martie 2009
Ediţia din 15.08.2024
Guvernul Boc a manipulat Bugetul

Guvernul Boc a manipulat Bugetul

MAKE Politică / 16 martie 2009

Deficitul de 2% proiectat de Bugetul de Stat - o cifră pe care n-a crezut-o nimeni - este rezultatul unei golănii contabile, după cum rezultă din articolul lui Daniel Ionescu, doctor în economie, intitulat "Bugetul public (cel adevărat, interzis şi splitat de Constituţie!)".

Deputaţii vor să anuleze concesiunea "Sterling"

Deputaţii vor să anuleze concesiunea "Sterling"

Alina Toma VerehaCompanii / 16 martie 2009

Ordonanţa Guvernului prin care "Sterling Resources" a căpătat dreptul de exploa­tare a resurselor de petrol şi gaze din Marea Neagră ar putea fi anulată de deputaţi, chiar în această săptămână.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

ANC va trece sub control parlamentar

F.A.Companii / 16 martie 2009

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC) va fi reorganizată şi va trece sub control parlamentar, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu.

"Zelmer" lansează Expresso Machine - Piano

"Zelmer" lansează Expresso Machine - Piano

C.P.Companii / 16 martie 2009

Compania "Zelmer" lansează Expresso Machine - Piano, un aparat pentru espresso cu un design îndrăzneţ şi inovator, ce combină într-un mod ideal dimensiunea compactă şi puterea ridicată.

Agricultura, la răscruce de drumuri

Cătălin DeacuMacroeconomie / 16 martie 2009 /

O delegaţie a Ministerului Agriculturii va lua, astăzi, calea Bruxelles-ului, ca să negocieze cu reprezentanţii Comisiei Europeane (CE) majorarea cu 20% a sprijinului alocat de către stat pentru plăţile la hectar aferente anului 2009, au declarat...

Împrumuturi preventive?

Cristian PîrvulescuEditorial / 16 martie 2009

Cristian Pîrvulescu

Când Mugur Isărescu declară că este nevoie de finanţare externă "cu caracter preventiv", e clar: situaţia economică pare să se deterioreze.

Proiecte noi în sectorul 3

C.M.Companii / 16 martie 2009

Pentru a răspunde nevoilor de informare şi siguranţă a cetăţenilor sectorului 3, primăria demarează, în această perioadă, două proiecte: instalarea a 27 de camere video pentru supravegherea traficului şi plasarea a 10 panouri electronice de...

ANRE are un nou vicepreşedinte

A.G.R.Companii / 16 martie 2009

Iulius Dan Plaveti a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), printr-o decizie a premierului Emil Boc.

Proiecte de peste trei miliarde de euro depuse prin PNDR

C.P.Companii / 16 martie 2009

Liviu Harbuz, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, s-a deplasat, la finele săptămânii trecute, în judeţele Galaţi şi Neamţ, pentru a purta discuţii referitoare la stadiul implementării Măsurii 322...

Zona Liberă Galaţi are în derulare 18 contracte de concesiune, precum şi 22 de contracte de închiriere şi utilizare a unor spaţii în scopuri de comercializare sau tranzitare a unor mărfuri.

"B&A Total Invest Grup" investeşte în Zona Liberă Galaţi

Marilena DINU, GALAŢICompanii / 16 martie 2009 /

După ce la începutul acestui an a concesionat circa 7000 de metri pătraţi unei firme din Rusia, în această săptămână, Zona Liberă Galaţi a concesionat 2000 de metri pătraţi societăţii B&A Total Invest Grup din Bucureşti.

Francois Fourmont, Directorul General "Dacia": "Avem în plan exporturile modelelor VAN şi Pick-up, pe care, până acum, le vindeam doar în ţară".

În vremuri de criză, "Dacia" mizează pe exporturi

Cosmina CapalăuCompanii / 16 martie 2009 /

Producătorul autohton de autovehicule, "Dacia", a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 7,63 de miliarde de lei, echivalentul a aproximativ două miliarde de euro, în creştere cu 10% faţă de rezultatele obţinute în 2007.

"Gazprom" vrea să investească în Japonia

Alina VasiescuInternaţional / 16 martie 2009

"Gazprom", cel mai mare producător de gaze naturale din Rusia, ia în calcul realizarea de investiţii în sectorul energetic din Japonia, ca să-şi majoreze vânzările către cea de-a doua economie mondială.

"Dexia" vrea să realizeze economii de 600 de miliarde de euro (15% din costuri) în următorii trei ani, şi a anunţat deja 900 de disponibilizări pentru 2009.

Anchetă privind restructurarea "Dexia"

Alina VasiescuInternaţional / 16 martie 2009

Grupul financiar franco-belgian "Dexia" SA, cel mai mare creditor mondial pentru administraţiile locale, este supus unei anchete a Uniunii Europene pe marginea planului de restructurare, care include injecţia a 6,4 miliarde de euro (8,3...

Bursele europene - pe trend crescător

Bursele europene - pe trend crescător

Alina VasiescuInternaţional / 16 martie 2009

Acţiunile societăţilor listate la bursele din Europa au crescut vineri, după ce "Bank of America" Corp. a anunţat că va fi profitabilă anul acesta, iar China şi Japonia au promis să-şi sprijine economiile.

Taxele aferente pieţei de capital

Izabela SîrbuInvestiţii Personale / 16 martie 2009 /

Anul acesta, impozitul pentru câştigurile obţinute în piaţa de capital este suspendat, atât pentru inves­tiţiile pe termen scurt, cât şi pe termen lung, decizie luată anul trecut de către Varujan Vosganian, fostul ministru de Finanţe, pentru a...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo