ANAF: Agenţii economici nu pot fi păsuiţi în perioade de criză economică

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 16 martie 2009

Fiscul "nu poate lăsa garda jos niciun moment" chiar dacă ţara parcurge o perioadă de criză economică, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Vineri, la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Arad, Sorin Blejnar, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, s-a întâlnit cu delegaţia condusă de János Szikora, preşedintele Administraţiei de Control Fiscal şi Financiar din Ungaria (APEH). În acest context, ambele ţări au convenit că agenţii economici nu pot fi păsuiţi în perioade de criză economică, fiind necesară întărirea disciplinei fiscale şi combaterea evaziunii fiscale. Potrivit ANAF, în cursul şedinţei de lucru au fost analizate aspecte legate de structurile organizaţionale şi funcţionarea celor două instituţii, cu accent pe departamentele de colectare a veniturilor bugetare, precum şi aspecte legate de tendinţele în domeniul colectării şi executării silite.

Sorin Blejnar a făcut o prezentare a programului ANAF de reducere a funcţiilor publice de conducere, care reprezintă 12 la sută din totalul numărului de angajaţi, comparativ cu instituţia maghiară, unde 8,5 la sută din personal are funcţii de conducere. O altă diferenţă între cele două instituţii apare la nivelul organizării teritoriale, APEH fiind organizat pe regiuni de câte 3 judeţe, iar ANAF având structuri judeţene.

Preşedintele ANAF a accentuat faptul că rolul Fiscului este să sprijine mediul de afaceri, motiv pentru care se vor concentra eforturile pe soluţionarea deconturilor de TVA cu sume de rambursat. Pentru transparenţa totală a modului şi stadiului de soluţionare a acestor deconturi, pe site-ul ANAF va fi actualizată lista la nivel naţional, de două ori pe lună, în zilele de 15 şi 30. Între cele două autorităţi au loc, în permanenţă, schimburi de informaţii referitoare la tranzacţiile intracomunitare. În cursul anului trecut, ANAF a făcut 415 solicitări către APEH, iar APEH a transmis 329 solicitări către partea română.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb