Afacerile Mira Telecom au urcat la aproape 17 milioane euro, în 2008

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 16 martie 2009

Furnizorul de servicii şi produse integrate în domeniul securităţii şi telecomunicaţiilor Mira Telecom a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de 16,7 milioane euro, în creştere cu peste 50% faţă de 2007, când afacerile companiei au atins 11 milioane euro, a declarat, vineri, pentru Agerpres, preşedintele grupului Mira Telecom, Stelian Ilie.

"Ne-am propus o cifră de afaceri de 12-13 milioane euro, dar am reuşit să atingem 16,7 milioane la finele anului 2008, circa 60% din cifra de afaceri fiind obţinută din business-ul legat de activitatea pe soluţii de securitate" , a spus Ilie.

Pentru 2009, conducerea companiei este mai rezervată în privinţa estimărilor legate de cifra de afaceri din cauza crizei financiare care a afectat şi aceste domenii, dar consideră că rezultatele vor fi cel puţin comparabile cu cele din 2008.

"Noi nu ne-am concentrat pe un singur sector într-un domeniu de activitate, ci pe o gamă cât mai largă în domeniul securităţii, cum ar fi echipamente de control pentru aeroporturi, soluţii de detectare a drogurilor, explozibililor, substanţelor radioactive, gazelor toxice. În cazul în care un anumit sector nu funcţionează ne putem orienta către altul", a spus preşedintele grupului.

Acesta a precizat că, la ora actuală, investiţiile în resurse umane au dat rezultate foarte bune în companie.

"Nu am urmărit o afacere cu profituri imediate, ci una pe termen lung. Am investit în resursa umană şi acum avem ingineri bine pregătiţi pe toate domeniile noastre de activitate, dar şi o relaţie solidă cu bancă şi stabilitate, ceea ce ne va permite să trecem această perioadă dificilă, când bugetele clienţilor noştri din telecom şi securitate sunt mai mici ca în anii trecuţi. Acest lucru va afecta şi cifra noastră de afaceri, dar suntem pregătiţi şi acţionăm deja pe două direcţii", a explicat preşedintele companiei.

În prezent, conducerea companiei a identificat noi proiecte în telecom, fiind în faza de negociere cu companiile producătoare de echipamente, atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă.

De asemenea, Mira Telecom s-a orientat solid pe dezvoltarea departamentului de cercetare-dezvoltare, circa 8% din cifra de afaceri fiind alocată acestui sector.

"Am intrat şi în programe de cercetare finanţate din fonduri europene, prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Inovării. Derulăm în prezent un proiect în parteneriat, cu contribuţie mică pentru noi, deocamdată, dar care ne va aduce experienţă şi ne va pregăti pentru alte programe", a mai spus Stelian Ilie.

În prezent, Mira Telecom deţine cote importante de piaţă printre operatorii telecom cărora le furnizează soluţii integrate, acestea fiind diferite de la un operator la altul, iar în sectorul de soluţii de securitate a câştigat proiecte guvernamentale importante.

"Pe partea de securitate avem un proiect câştigat pe opt aeroporturi din România, în valoare de 4-5 milioane euro, iar la Ministerul Justiţiei un proiect pentru controlul antitero. De asemenea, este în curs de finalizare un al proiect pentru supravegherea traficului la Marea Neagră cu MIRA, în valoare de 18 milioane de euro", a menţionat directorul general al companiei, Dragoş Băsmăluţă.

Mira Telecom a fost înfiinţată în luna octombrie 1998, având ca obiectiv oferirea de servicii şi produse în domeniul telecomunicaţiilor.

În anul 2000, Mira Telecom a investit în dezvoltarea departamentului de proiectare, construcţie, instalare şi mentenanţă a reţelelor de telefonie mobilă. Anul 2001 a însemnat începutul activităţii în domeniul securităţii şi protecţiei antiteroriste. Este vorba de soluţii de securitate perimetrală şi de interior, sisteme de alarmare publică, soluţii de detectare a drogurilor, explozibililor, substanţelor radioactive, gazelor toxice, agenţilor biologici, precum şi o mare varietate de echipamente de telecomunicaţii dedicate activităţii cu specific militar.

Mira Telecom are în prezent 200 de angajaţi, dar până la finele anului conducerea companiei intenţionează să mărească echipa cu circa 20-25%.

Valoarea pieţei de soluţii de securitate din România este estimată la un miliard de euro.

Mira Telecom a organizat vineri un eveniment dedicat echipamentelor de control de securitate, control acces şi antitero pentru aeroporturi, unde au participat companii producătoare de echipamente de ultimă generaţie din SUA, Marea Britanie, Austria, Japonia, Belgia şi Canada.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. mai creste ceva in tara asta? credeam ca doar preturile mai cresc!

    1. Mira Telecom asta e a omuli de afaceri Stelian Ilie?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb