ALEGERI PARLAMENTARE 2020: Peste 1.000 de români din străinătate au votat în primele 12 ore de la începerea procesului de votare

A.P.
Politică / 5 decembrie 2020

Peste 1.000 de români din străinătate au votat în primele 12 ore de la începerea procesului de votare

Un număr de 1.041de români din străinătate au votat în primele 12 ore de la începerea procesului de votare pentru alegerile parlamentare, care în diaspora de derulează pe durata a două zile, scrie News.

La ora 9.00 ora României votul este în desfăşurare în 695 secţii de votare, din Asia, Europa şi Africa (Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Indonezia, Singapore, Vietnam, Kazahstan, India, Sri Lanka, Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Sultanatul Oman, Iran, Arabia Saudită, Belarus, Etiopia, Irak, Kenya, Kuweit, Qatar, Federaţia Rusă, Turcia, Africa de Sud, Bulgaria, Cipru, Egipt, Estonia, Finlanda, Republica Elenă, Iordania, Israel, Liban, Lituania, Letonia, Republica Moldova, Palestina, Siria, Sudan, Ucraina, Zimbabwe, Albania, Algeria, Angola, Austria, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Republica Cehă, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Regatul Maroc, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Irlanda, Islanda, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Senegal).

41 de români din străinătate au votat în primele 12 ore de la începerea procesului de votare. Acestora li se adaugă cei 21.329 de alegători care au optat pentru votul prin corespondenţă.

Votul în diaspora pentru alegerile parlamentare a început vineri la ora 20:00, ora României, primii care au votat fiind românii din Noua Zeelandă, care şi-au putut exercita dreptul de vot la secţia deschisă în Auckland.

Deja de două ore a început şi votul în Europa, În Republica Moldova şi-au exptrimat până la această oră votul peste 460 de alegători.

Alegerile parlamentare organizate în străinătate se desfăşoară pe durata a două zile, 5 şi 6 decembrie, în intervalul orar 7.00 - 21.00 (ora locală), Votul în străinătate se va finaliza luni dimineaţă, la ora 7.00, odată cu închiderea secţiilor de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii. În ambele zile există posibilitatea de prelungire a votării până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare.

Având în vedere diferenţele de fus orar, votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a 59 ore, secţia Auckland fiind prima care se va deschide, iar secţiile din vestul Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland şi Seattle) şi Canadei (Vancouver) fiind ultimele care se vor închide (luni, 7 decembrie, ora 7.00, ora României).

Pentru aceste alegeri parlamentare au fost deschise 748 de secţii de votare în străinătate.

Cele mai multe secţii de votare vor fi organizate în Spania (140 de secţii, faţă de 143 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Italia (137 de secţii, faţă de 142 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Germania (61 de secţii, faţă de 80 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Marea Britanie (50 de secţii, faţă de 72 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Franţa (48 de secţii, faţă de 50 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), S.U.A. (36 de secţii de votare, faţă de 38 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Republica Moldova (30 de secţii, faţă de 37 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Belgia (19 secţii de votare, faţă de 23 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Austria (17 secţii, la fel ca la alegerile prezidenţiale din 2019), Irlanda (16 secţii, la fel ca la alegerile prezidenţiale din 2019), Olanda (15 secţii, faţă de 25 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Grecia (11 secţii, la fel ca la alegerile prezidenţiale din 2019), Norvegia (10 secţii, la fel ca alegerile prezidenţiale din 2019), Danemarca (10 secţii, faţă de 12 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Portugalia (9 secţii, la fel ca la alegerile prezidenţiale din 2019), Canada (7 secţii, faţă de 9 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Elveţia (7 secţii, faţă de 8 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019), Australia şi Noua Zeelandă (7 secţii, la fel ca la alegerile prezidenţiale din 2019), Ungaria (7 secţii, faţă de 6 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019) şi Finlanda (4 secţii, faţă de 3 organizate la alegerile prezidenţiale din 2019).

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Bursa, iarăși încurcați borcanele! Titlul: Peste 1000 de români ........

    Apoi, în cuprinsul articolului: 41 de români...... 

    Cunosc oameni si presedinti de comisii de votare care au covid si ascund lucrul asta, cum dracu sa te duci la vot cand tocmai comisia este bolnava!

    Sunteti intregi la minte! 

    Nimeni nu ia nici o masura, este posibil asa ceva!

    Eu m-am infectat si stiu persoanele foarte bine si nu au raportat simptome si nici contact! 

    1. De unde îi cunoști ai visat noaptea trecuta,lasa-ne cu bazaconiile tale ca nu tine!

      Pt ca m-a infectat pe mine , te-ai lamurit si eu am dat propriului copil!

      Esti bata! 

    Românii speciali votează timp de două zile. Fraierii din țară sunt îngrămădiți într-o singură zi în plină iarnă în plină pandemie. Ca vitele.

    Salarii speciale, pensii speciale, impozite speciale și mai nou și alegeri speciale. Ce țară specială avem. 

    1. Sa multumesti mafiei psd pentru toate astea! Noi care traim in pribegie am fi preferat sa fim si noi acasa si sa votam la sectiile de votare din tara,dar mafia FSN-PSD ne-a alungat! Dupa alegerile astea ciuma rosie va incepe sa devina istorie! Iesiti la vot fratilor din tara,pentru ca voi sunteti baza! La alegerile astea,pe noi din diaspora, ne-au limitat doar la 12 locuri in parlament! Mergeti sa votati impotriva ciumei!

      Da stimabile gânditor liber. O să mergem să votăm. Dar nu pe cine vrei tu.

      Adică nu pe PD (continuator al FSN) și rebrănduit cu marca PNL. Și nici pe neo-marxiștii globaliști, nepoți de securiști din USR care vor să ne „canalizăm furia”. 

      Foarte multi au plecat pe vremea lui basescu adica pdl care acum este pnl dar atat de idioti sau atat de mult i au indobitocit incat dau vina pe pesede ,nu va mai faceti bine niciodata sunteti plini de ura si prostie aveti de 20 ani presedinte de dreapta oare ce a facut pentru pentru voi,il aveti pe iohanis de 6 ani in fruntea tarii de ce nu veniti in tara sa vedeti cum se traieste cu dreapta la putere

      Eu am plecat in'96, din cauza saraciei lucii care era in tara noastra dupa 45 de ani sub dictatura PCR si 6 ani sub mafia FSN! Daca multi romani au plecat spre alte tari UE in timpul PDL,asta nu inseamna ca este de vina PDL! Nici un partid care ajunge la guvernare nu poate schimba tara intr-un an sau doi,dupa ce am fost condusi spre dezastru economic si social,timp de 50 de ani,de ciuma rosie PCR-FSN! In timpul guvernarii PDL,tara noastra a cunoscut cea mai mare crestere economica din istoria moderna,timp de 3 ani consecutivi! Ghinionul a fost ca a venit criza economica mondiala,ceea ce a dus la caderea lui si la revenirea ciumei! Masurile de austeritate luate de acel guvern au fost bune si necesare tarii! Datorita acelor taieri de salarii si pensii,economia a revenit rapid la crestere! De acele masuri au beneficiat mai tarziu psd'istii,pe care pensionarii si bugetarii i-au sustinut ca sa revina la putere! Multe scrutine au fost castigate de mafia psd din doua motive mari: 1.au cumparat voturile oamenilor saraciti chiar de ei,pe cativa lei! 2.au impiedicat cat au putut ei de mult diaspora ca sa voteze,chiar si acum avem alocat un numar foarte mic de parlamentari! Dar de acum inainte nu se va mai intampla acest lucru,pentru ca se face natural schimbul de generatii si pentru ca noua majoritate parlamentara va trata asa cum se cuvine oamenii care trudesc si pentru tara lor acolo in pribegie! De asta va spun ca mafie psd-ista sau asa zisi socialisti,nu vor mai guverna tara multa vreme de aici înainte! Prededintele Basescu a facut foarte multe lucruri bune pentru tara! Fara el nu inyram nici in NATO si nici in UE! Dar mafia psd,care a avut multi ani controlul parlamentului,a limitat puterea presedintelui pentru a putea sa-si faca ei de cap! Adevarata putere este in parlament unde hotii din psd voteaza legi ca sa legalizeze spaga! Ai inteles acum de ce romanii sunt plini de dezgust fata de mafia psd? Mai ales noi care am luat drumul strainatatii din cauza hotilor din clanul mafiot psd! Vrem sa ne intoarcem acasa unde sa traim si noi o viata decenta! Atat timp cat mafia psd ramane la putere,acest lucru nu va fi posibil iar tara noastra va merge din rau in mai rau cu riscul de a fi exclusi din UE! Amintiti-va in ce fel a fost huiduit infractorul Dragnea atunci cand s-a dus in Europa sa se adreseze socialistilor europeni!!!! Clan mafiot cu lideri puscariasi precum Adrian Nastase sau Dragnea! Ajunge cu atata ciuma!!!!

      „Daca multi romani au plecat spre alte tari UE in timpul PDL,asta nu inseamna ca este de vina PDL!”

      Nu e vina PDL. E vina lor că nu au știut să aprecieze beneficiile aduse țării de către acest partid luminat și competent. 

      „Ghinionul a fost ca a venit criza economica mondiala”.  

      Pe logica asta și ghinionul lui Ceaușescu a fost că a venit criza din 82. El de altfel foarte competent, dar criza bat-o norocul. Măsurile de austeritate luate de el „au fost bune și necesare țării”. Datorită acelor măsuri guvernele post-decembriste au moștenit o țară fără datorii. 

      Deci, cumva pe logica dumneavoastră, dacă ați plecat în 96 asta nu înseamnă că este vina FSN-ului sau a lui Ceaușescu.  

      Presimt că în anii care vin mulți români vor emigra. Nu din cauza guvernelor desigur. Ci din naivitatea și incapacitatea lor de a substitui mâncarea cu retorica luminaților conducători.  

      Interpretezi asa cum vrei si cum iti convine tie! Eu am plecat din Romania exact din cauza PCR si FSN,care mai tarziu s-a transformat in PSD! Transformare doar cu numele,ca si-a pastrat naravul! Ceausescu a fost un criminal,pentru ca nu l-a obligat nimeni sa achite datoria publica! Era mult mai bine daca investea banii in economia tarii si rostogolea datoria! Multi romani au plecat masiv spre occident in anii imediat urmatori dupa aderarea la UE,atunci cand era PDL la guvernare,pentru ca atunci am reusit sa obtinem dreptul de a lucra liber in UE! Drept pentru care a luptat Basescu si partidele de centru dreapta! Milioane de romani ar fi plecat din romania mult mai devreme daca ar fi putut,pentru ca faceau foamea in tara! Pe vremea lui Ceausescu,cei care vroiau sa evadeze din lagarul comunist,erau impuscati sau intemnitati! Masurile de austeritate pe care le-a luat guvernul PDL la criza din 2009,au fost necesare pentru a primi tara noastra imprumutul de 20 miliarde de euro! Acesti bani au intrat in economia tarii,ceea ce a ajutat la cresterea economica care a urmat in anii de guvernare ai psd-ului!! Austeritatea impusa de analfabetul Ceausescu a fost paguboasa si total inutila! Eu nu presimt ci sunt sigur ca, in anii ce vor veni,puscariile vor dudui de psd-isti! Atunci, noi cei alungati de la casele noastre,ne vom intoarce pe pamantul nostru!

    Sunt curiosa ce cozi vor fii in diaspora

    La noi este ca la prins de negrii in africa la fiecare unu prins 3 omorati!

    Deci daca avem un numar x de cazuri pe zi imultiti cu 3!

    Sunt foarte multi care ascund si nu stau in izolare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb