ALERT Blinken a avertizat duminică: Iranul şi Hezbollah e posibil să atace Israelul în următoarele 24 până la 48 de ore

M.S.
Internaţional / 5 august

Blinken a avertizat duminică: Iranul şi Hezbollah e posibil să atace Israelul în următoarele 24 până la 48 de ore

Actualizare - Mai mulţi militari americani au fost răniţi în urma unui atac cu rachetă asupra bazei aeriene al-Asad din Irak, a confirmat astăzi un oficial al apărării pentru NBC News.

Detalii suplimentare nu sunt deocamdată disponibile, deoarece personalul bazei nu a terminat evaluarea daunelor după atac, a spus oficialul pentru sursa citată.

Preşedintele Joe Biden a fost informat în legătură cu acest incident, a declarat un oficial de la Casa Albă.

Actualizare - SUA au trimis în Orientul Mijlociu o escadrilă de avioane de luptă stealth F-22 Raptor pentru a pune presiune asupra Iranului cu privire la anunţul regimului de la Teheran de a ataca Israelul, potrivit Fox News.

Sursa citată arată că avioanele F-22 Raptors se adaugă avioanelor de luptă F-18, portavionului USS Theodore Roosevelt al Marinei şi avioanelor de război electronic EA-18 Growler, pentru a extinde scutul defensiv al Israelului.

Jurnaliştii de la Fox News afirmă că F-22 este cel mai avansat avion de luptă din lume, ce are o viteză supersonică fără postcombustie şi un radar ce oferă aparatului de zbor capacitatea de a detecta, urmări şi distruge cele mai mici ţinte, beneficiind şi de sistemul stealth, care îl face aproape invizibil pentru apărarea antiaeriană a Iranului.

F-22 Raptor este dotat cu rachete aer-aer şi arme de atac la sol, iar piloţii folosesc senzori cu rază lungă de acţiune pentru a detecta activitatea inamicului. Avioanele F-22 au mai fost dislocate în Orientul Mijlociu, efectuând lovituri aer-sol în Siria în 2014 şi 2018 şi patrulând cu aliaţii în spaţiul aerian din estul Siriei în războiul împotriva ISIS.

Desfăşurarea unei escadrile complete de F-22 arată Teheranului că SUA sunt gata să efectueze atacuri împotriva rebelilor houthi şi altor aliaţi ai Iranului, dacă este nevoie.

Actualizare - ONU a concediat nouă angajaţi în urma investigaţiei privind legăturile acestora cu atacurile Hamas din 7 octombrie 2023 din Israel, potrivit unui comunicat de presă emis de instituţia internaţională, citat de ABC News.

În cadrul anchetei, biroul ONU pentru Serviciile de Supraveghere Internă a investigat 19 membri ai personalului Agenţiei ONU de Ajutorare şi Lucrări pentru Refugiaţii Palestinei din Orientul Apropiat.

Pentru nouă dintre angajaţi, s-au găsit dovezi că "s-ar putea să fi fost implicaţi în atacuri armate", arată sursa citată.

"Angajarea acestor persoane va fi încetată în interesul agenţiei", se precizează în comunicatul de presă emis de ONU.

Conform reprezentanţilor ONU, nu există dovezi suficiente privind implicarea celorlalţi 10 angajaţi cercetaţi în evenimentele din 7 octombrie 2023 din Israel.

Actualizare - Risc de război între Iran şi Israel: Biden îşi reuneşte echipa de securitate naţională în ''Situation Room''

Preşedintele american Joe Biden îşi reuneşte luni echipa de securitate naţională, în contextul riscului de confruntare militară între Iran şi Israel după asasinarea la Teheran a liderului politic al grupării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh...Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Miniştrii de externe din cele 57 de ţări membre ale Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) convoacă o reuniune extraordinară, după asasinarea lui Ismail Haniyeh

Miniştrii de externe din cele 57 de ţări membre ale Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) vor avea o reuniune importantă la Teheran. Statele vor discuta, miercuri, despre "crimele continue ale ocupaţiei israeliene împotriva poporului palestinian", inclusiv asasinarea la Teheran a liderului politic al grupării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh. De asemenea, vor discuta despre "agresiunile sale (ale Israelului n. red.) contra suveranităţii Republicii Islamice Iran", conform unui comunicat transmis luni de OCI, citat de agenţia EFE.

Unde şi cum va avea loc reuniunea

Întâlnirea va avea loc la sediul secretariatului general al OCI din oraşul saudit Jeddah, însă comunicatul nu precizează dacă va fi o reuniune prin teleconferinţă, precum sunt, de obicei, întâlnirile extraordinare ale acestei organizaţii.

Convocarea acesteia vine după ce şeful diplomaţiei iraniene Ali Bagheri Kani a solicitat o reuniune a miniştrilor de externe din lumea islamică pentru "a evalua şi condamna" moartea lui Ismail Haniyeh, pe care a descris-o ca fiind un "act laş şi terorist al regimului sionist' israelian şi pentru care a cerut ca Israelul "să fie tras la răspundere".

---

Actualizare - Lloyd Austin: "SUA asigură Israelul de sprijinul lor ferm"

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, l-a asigurat duminică pe omologul său israelian Yoav Gallant de "sprijinul neclintit al SUA" în cazul unui atac de răzbunare din partea Iranului... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Iranul susţine că nu doreşte o escaladare regională, dar că Israelul trebuie ''pedepsit''

Iranul nu caută să escaladeze tensiunile regionale, dar crede că Israelul trebuie pedepsit, pentru a preveni o instabilitate suplimentară, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, în urma asasinării liderului politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, săptămâna trecută la Teheran într-un atac atribuit Israelului...Citeşte mai mult...

---

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avertizat că Iranul şi Hezbollah ar putea ataca Israelul în următoarele 24 până la 48 de ore, potrivit unui raport neconfirmat al publicaţiei americane Axios, reluat de Al-Jazeera.

Relatarea precizeaza ca Blinken le-a spus omologilor săi din G7 că SUA încearcă să limiteze atacurile şi răspunsurile prin presiune diplomatică pentru a preveni un război regional.

Tensiunile au crescut după uciderea liderilor de top ai Hamas şi Hezbollah. În anticiparea atacurilor, SUA a trimis forţe militare suplimentare în Orientul Mijlociu. Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a avertizat că cei care atacă Israelul vor plăti un preţ greu. Totodată, mai multe ţări şi-au sfătuit cetăţenii să părăsească imediat Libanul.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Pe (foarte) scurt: asasineaza israeliienii pe vreun bosorog si americanii se trezesc cu sute de milioane cheltuieli!

    iar urmeaza catrinca din aprilie......iranienii ii anunta pe americani prin interpusi cand, unde si cum vor ataca in israel....americanii si sclavetii europeni rezolva cazul iar evreii se umfla in pene ca au respins tot si toata lumea doarme linistita....:))))

    1. Nu cred!De data asta va fi altceva

      Da, de data asta si Israel si SUA o sa raspunda si sa vezi bubuiala la c..ul lui ali :))

    AȘTEPTĂM!!!!

    Din păcate, doar atât! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb