ALERT CCR admite sesizarea Guvernului. Kovesi trebuia revocată

M.D.
Anticorupţie / 30 mai 2018

CCR admite sesizarea Guvernului. Kovesi trebuia revocată

ACTUALIZARE 15:35 Stelian Ion (USR), despre decizia CCR privind revocarea şefei DNA: Nu există nicio modalitate de constrângere directă a preşedintelui să se supună acestei decizii.

Deputatul USR Stelian Ion susţine că, în ultima perioadă, Curtea Constituţională a dat "o înşiruire de decizii care par a ajuta consistent puterea", afirmând că se încearcă luarea unor atribuţii importante ale preşedintelui României. El afirmă că şeful statului nu poate fi constrâns în vreun fel să respecte decizia CCR privind constatarea unui conflict între Guvern şi Preşedinte pe tema revocării procurorului-şef al DNA.

Stelian Ion acuză Curtea Constituţională că a luat în ultima perioadă mai multe decizii menite să ajute puterea.

"Se încearcă luarea unor atribuţii importante ale preşedintelui României şi iată că ministrul Justiţiei, un om numit politic, ia de unul singur o decizie atât de importantă. Nu mai contează nici avizul CSM care este garantul independenţei justiţiei. Pur şi simplu, preşedintele este obligată se execute în tocmai ce dictează ministrul Justiţiei. Este un moment trist, de regres în justiţie", crede deputatul USR.

-----------

ACTUALIZARE 15:14 Tudorel Toader: Decizia CCR valorifică principiul constituţional potrivit căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei.

Tudorel Toader a declarat, pe contul personal de Facebook, că "Decizia CCR valorifică principiul constituţional potrivit căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. Preşedintele României nu are nici o abilitare legală pentru evaluarea competenţelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang înalt, spre deosebire de ministrul justiţiei care are astfel de competenţe, stabilite atât la nivel constituţional cât şi la nivel infraconstituţional".

ACTUALIZARE: Curtea Constituţională a admis, astăzi, sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis şi între Guvern şi preşedinte, ca urmare a respingerii de către şeful statului a cererii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

-----------

La această oră este aşteptat anunţul oficial al Curţii Constituţionale.

Conform postului de televiziune DIGI24, CCR a admis sesizarea Guvernului. Laura Codruţa Kovesi ar fi trebuit revocată de preşedinte.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Daca unul spune alb si altul negru neputandu-se trece mai departe normal ca este conflict. Calea de a se depasi conflictul va veni mai tarziu, dupa judecata, din motivatie si nu exista nici un indiciu cine va avea dreptate, albul sau negrul. CCR ar putea sa dea ca solutie o nuanta de gri si atunci incepe frumusetea

    1. Ideea e ca Kovesi trebuia sa plece demult  

      Iohanis poate pune pe un altul   

      Sa terminam odata cu personajele providențiale   

      Sunt oameni in Dna care sa preia?  

      Kovesi era prietena cu Dragnea   

      Chefuri etc  

      Mai era si prietena cu Ghiță   

      Trebuia să plece   

      Un sef bun trebuie să aibă în echipa pe cineva capabil să îl înlocuiască  

      Jocurile sunt facute.... spre suspendare 

      Iohanis trebuie să fie inteligent si sa le dea sah mat prin numirea unui alt sef la Dna  

      Corect, Si poate are dancila vreo sora sau daca nu, poate sa propuna tudorel ceva femeie de serviciu de la gradinita din videle.

      Altă Ciorduța nu se mai naște. Rămânem fără Portocale.

      Nici macar nu e vorba despre Kovesi aici si daca e sau nu "personaj providential" ci e vorba in primul rand despre incalcarea grava a democratiei ,prin subordonarea procurorilor ministrului justitiei adica a politicienilor.Deci se va termina cu anchetarea politicienilor psd-alde ca daca nu te destituie ministrul.Deci e liber la furat,nu-i asa?Ca doar de aia faceti politica.Ca trebuia sau nu sa plece Kovesi e alta discutie...

    Iar ne facuram de ras ...

    Câștigă ,, MEGACÂINELE DE PAZÂ" care știe unde s-au ,, evaporat " ,,lingourile" RO. ; cu RISCUL " pielii pe ,, GARD" !!!

    CCR a devenit aservita politic.

    Nu mai ramane de facut decat sa nu mai platim impozitele, ne facem bagajele si plecam in alte tari unde nu exista furturi acoperite prin legi de hoti, pensii speciale si nationalizari de pensii private. 

    1. Un punct pro CCR . E normal sa.nu mai avem tatuc. Adica nu e normal ca de Presedinte sa tina totul ca vrea sau ca nu vrea el. E normal ca puterea sa fie distribuita si asta dupa competentele cu care a fost insarcinat legal. Conflictul a lamurit si incearca sa faca lumina in procesul prea birocratic al numirilor si concedierilir de pe functii unde pina acum cam trebuia sa fie consens pt a fi facute. Sau cum se zice scoate din sfera trocului de numiri si statul la mana unui singur om dreptul si responsabilitatile tale de a-ti face treaba ai de a numi /revoca persoane din functii de care tu raspunzi.

      Ideea e ca Kovesi trebuia sa plece demult 

      Iohanis poate pune pe un altul  

      Sa terminam odata cu personajele providențiale  

      Sunt oameni in Dna care sa preia? 

      Kovesi era prietena cu Dragnea  

      Chefuri etc 

      Mai era si prietena cu Ghiță  

      Trebuia să plece  

      Un sef bun trebuie să aibă în echipa pe cineva capabil să îl înlocuiască 

      Jocurile sunt facute.... spre suspendare

      Iohanis trebuie să fie inteligent si sa le dea sah mat prin numirea unui alt sef la Dna 

      Pai cu aceasta decizie a CCR s-a trecut toata puterea in mana unui singur om. Pana acum pentru revocare trebuia ca ministru si presedintele sa fie de acord. Nu se putea sa fie altfel. Acum avem un ministru aservit politic care poate numi procurorii care sa il ancheteze pe cel care l-a pus ministru. Nu vezi niciun conflict de interese? Crezi ca isi va mai permite vreun sef al DNA sa ancheteze ce fac parlamentarii?

      Daca cineva isi va mai permite sa se atinga de hotii din parlament il asumte pe tudorel. Traiasca coruptia!

      Esti tampit!

      Ne poți spune cine își permite să se atingă de hoții din Securitate?

      Du-te sa minti in Alta parte. Presedintele a actionat in limitele constitutiei, spre deosebire de infractorii din psd.

    S-a cam dus de râpă toată construcţia neosecurităţii DNA. Gata, pe făraş cu Ciorduţa! Să vedem acum dosarele penale care-o aşteaptă cu nerăbdare. Trebuie doar să-şi dea drumul la gură cuplul „dă elită” Portocală&Lucică şi să vezi atunci circ! URMEAZĂ LUCRURI!

    Presedintele nu ar trebui sa tina cont de aceasta Decizie a CCR. PSD SI ALDE adica DRAGNEA SI TARICEANU vor decide suspenderea presedintelui si vor trebui sa faca referendum, sa decida poporul daca il revoca pe presedinte. Tariceanu cand a fost prim-ministru a vandut gazul din marea neagra. Dragnea e pe ultima suta de metri si va da aurul tarii (Certej Hunedoara si Rovina Hunedoara). Nimeni nu stie cum o firma straina poate ave acces la aurul tarii. Exploatarea va fi la suprafata prin cianurare. Astia sunt polticienii sa ma bine mafiotii care conduc de 28 de ani Romania. Un om (Kovesi) care a avut curajul sa incerce sa ii bage la inchisoare este acum dat jos. Vedem in ultima perioada cum Hotii au inceput sa se apere modificand legile in favoarea lor. Tu POPORULE cand vei incepe sa te aperi de acesti hoti.

    1. Justiția nu este democratică. Elementar!

      Daaa, ne explica infractorii din psd ce si cum e cu justitia...

    Make, bagă o perlă de la tine, dar să fie din suflet.

    Bă, îți crapă Securitatea!!! 

    Nu va e rușine de acest popor care a fost mințit, furat, înșelat atâția ani de primari corupți și de baroni umflați? Acum 20 de ani nimeni nu și ar fi imaginat ca cineva se poate atinge de un fir de par de al lui iacubov sau hrebenciuc etc; kovesi a făcut acest lucru posibil; vreți sa ne întoarcem cu 20 de ani înapoi ?

    Va ca a intrat Tudorel si aici sa posteze...sau poate este si Viorica?...a dat copy/paste la acelasi mesaj.

    Va numi Tudorel tot o sluga de partid...cum a facut si la DIICOT...iar Iohannis va di nevoit sa semeneze ca primaru.

    Avem nevoie de o greva prezidentiala... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb