ALERT Darius Vâlcov, urmărit penal în al doilea dosar, pentru trafic de influenţă

Elena Deacu
Anticorupţie / 3 iunie 2015

Darius Vâlcov, urmărit penal în al doilea dosar, pentru trafic de influenţă

Vâlcov a cerut 1,7 milioane lei pentru a favoriza încheierea unui contract

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de fostul ministru de finanţe Darius Vâlcov, într-un nou dosar, pentru trafic de influenţă în perioada când acesta era senator.

Potrivit DNA, în primăvara anului 2014, anterior semnării în iulie 2014, a unui contract având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din două localităţi din judeţul Olt, Vâlcov i-a pretins unui om de afaceri (denunţător în cauză), prin intermediar, suma de 1,7 milioane lei. Acesta reprezenta 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de societatea comercială reprezentată de omul de afaceri, în urma încheierii contractului cu S.C. Compania De Apă Olt S.A.,

DNA arată că banii au fost pretinşi în schimbul intervenţiei lui Vâlcov pe lângă factori de decizie din cadrul companiei, astfel încât societatea pe care o reprezenta denunţătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp.

Ulterior, Vâlcov a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de 1,7 milioane lei, în două tranşe (în luna septembrie 2014 şi în luna februarie 2015).

Procurorii precizează că în dosar se efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane.

---

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov a fost adus astăzi la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă că procurorii au deschis un alt dosar pe numele său, transmit surse din presă.

Potrivit acestora, noul dosar ar decurge din cel în care Vâlcov a fost trimis în judecată de DNA pentru infracţiuni din perioada când era primar al municipiului Slatina.

Fostul ministru al Finanţelor se află în arest preventiv din 2 aprilie în dosarul în care, luna trecută, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

În dosarul în care a fost trimis în judecată, Darius Vâlcov este acuzat de DNA că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

Alături de Darius Vâlcov au fost deferiţi justiţiei Lucian Petruţ Şuşală (fost şofer al lui Darius Vâlcov), Minel Prina, primarul municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu.

Potrivit DNA, în 2009, Theodor Berna l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar la acea vreme al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce mutra copilaros-simpatic-impertinent -arogant-porcina!

    Sa nu treaca o zi macar fara cel putin un porc dus la cutit! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb