ALERT Firme în care este implicat Adrian Sârbu, cercetate pentru evaziune fiscală

E.D.
Anticorupţie / 1 aprilie 2014

Firme în care este implicat Adrian Sârbu, cercetate pentru evaziune fiscală

Update 17:00 Sunt cercetate 40 de relaţii comerciale între diferite societăţi şi persoane fizice

Procurorul Vicenţiu Gherghe, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a declarat, astăzi, pentru ziarul BURSA, că ancheta are în vedere 40 de relaţii comerciale între diferite societăţi şi persoane fizice, dar, în cadrul percheziţiilor, nu sunt vizate persoane, ci doar sunt ridicate documente financiar-contabile.

"Sunt cercetate 40 de relaţii comerciale între diferite societăţi şi persoane fizice, iar acţiunea vizează infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani. Nu au fost emise mandate de aducere pe numele vreunei persoane", ne-a spus procurorul.

---

Update 15:58 Pro TV susţine că nu este sub investigaţie

Societatea ProTV SA nu este cercetată în investigaţia parchetului, iar la sediul său din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut şi nu are loc nicio percheziţie, potrivit informaţiilor publicate astăzi pe site-ul televiziunii.

"Investigaţia la care face referire Parchetul are drept obiect relaţii comerciale pe care firmele vizate, societăţi comerciale din toată industria media, le-au avut din anul 2009. ProTV atrage atenţia că orice asociere între investigaţia autorităţilor şi numele sau activitatea companiei ProTV SA aduce grave prejudicii acesteia şi îşi rezervă dreptul de a acţiona în consecinţă", mai transmite televiziunea.

---

Update 13:30 Adrian Sârbu: "Acuzaţiile nu sunt reale"

Adrian Sârbu a declarat pentru Mediafax că "nu sunt reale" informaţiile privind investigarea sa pentru evaziune fiscală şi derularea unor percheziţii la locuinţa sa difuzate de RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri, despre care spune că "îşi doresc faima Radio Erevan", informează publicaţie Gândul.

"RTV, B1 şi alte televiziuni de ştiri au informat opinia publică marţi că aş fi investigat pentru evaziune fiscală de 20 de milioane de euro şi că la locuinţa mea se fac percheziţii", a spus Adrian Sârbu, care a calificat drept "nereale" aceste informaţii.

Update 12:25 Parchetul neagă percheziţiile la domiciliul lui Adrian Sârbu

Parchetul Tribunalului Bucureşti a precizat, într-un comunicat de presă, că percheziţiile făcute marţi, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind fapte de spălare de bani şi evaziune fiscală, nu vizează locuinţa lui Adrian Sârbu şi nici sediul Pro TV din bulevardul Pache Protopopescu.

Update 11:43 Adrian Sârbu, prejudiciu de 20 milioane de euro, MediaFax, printre firmele controlate

RomâniaTV susţine că Adrian Sârbu ar fi acuzat de evaziune fiscală, care a adus un prejudiciu de 20 milioane de euro. Procurorii au descins şi acasă la Adrian Sârbu, fostul director companiei media Central European Media Enterprises, care deţine PRO TV.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, în direct, pentru televiziunea B1TV, că verificările au legături cu studiourile de la Buftea, şi nu cu partea de media, respectiv Mediafax. PubliMedia Internaţional (20 milioane lei), Alerria Management (4,8 milioane lei), Mediafax S.A (50 milioane lei), Mediafax Group (5 milioane lei), Compania de producţie şi Entertainment (6,4 milioane lei) şi Apropo Media(2,6 milioane lei) ar fi firmele care au adus respectivele prejudicii, ce ajung la valoarea de 20 milioane de euro, susţine B1TV.

---

Poliştii efectuează 28 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comis evaziune fiscală şi spălare de bani, în perioada 2008-2013. Prejudiciul estimat este de 5 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Sursele noastre ne-au confirmat că ar fi vorba despre companii care fac parte din grupul MediaPro.

La această oră, Inspectoratul General al Poliţiei Române coordonează desfăşurarea a 28 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Peste 100 de polişti sunt angrenaţi în activităţi.

În fapt, în cauză există suspiciunea rezonabilă că 30 de societăţi comerciale, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi creat un prejudiciu de 5.000.000 de euro.

În cadrul acţiunii vor fi verificate relaţiile comeciale dintre societăţile comerciale vizate. Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea D.G.P.M.B., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. De asemenea, în cauză s-a beneficiat de sprijinul S.R.I..

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Make, CEL in care tu nu prea crezi nu doarme si iti da dreptate in fata intregii lumi, chiar daca i-a lasat mai bine de un deceniu sa creada ca te-au invins.

    1. Nimic nu stiu, ci doar cred.

      In aceasta privinta, nu-i deosebire intre noi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb