ALERT Klaus Iohannis a anunţat prelungirea stării de urgenţă cu 30 de zile

M.A.
Politică / 14 aprilie 2020

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, printr-un nou decret.

"Am emis azi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe tot teritoriul României. În pofida restricţiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există semne certe ale unei încetiniri a pandemiei. Dimpotrivă, numărul persoanelor infectate şi al deceselor creşte zilnic în ritm alert. Ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat. Fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor, imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate. E tocmai scenariul negru pe care ne-am propus încă de la primele semne ale epidmeii să îl evităm. Acţiunea fermă şi timpurie salvează vieţi. Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor, cum văd că cer cu inconştienţă unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor, suprapopularea spitalelor şi o presiune imensă pe sistemul sanitar.", a declarat preşedintele.

Iohannis a anunţat că şcolile rămân închise şi se suspendă toate activităţile didactice care presupun prezenţa fizică.

"Am decis prin decretul emis că guvernul va lua toate măsurile ca să fie asigurată securitatea alimentară a cetăţenilor prin continuarea producţiei, furnizării şi transportului produselor. Se pot plafona preţurile la alimente de strictă necesitate, medicamente, utilităţi. Am adăugat în drecet o menţiune specială dacă se va constata o scădere a preţurilor la energie: în acest caz, guvernul va lua măsurile necesare ca scăderile să se reflecte în preţuri", a explicat şeful Statului.

Pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, preşedintele a precizat că se va putea lua măsura demiterii în cazul autorităţilor care nu îşi fac treaba.

"Decretul menţionează explicit posibilitatea ca managementul unităţilor sanitare publice civile să poată fi asigurat de persoane din domeniul apărării. Termenele de preaviz în cazul personalului sanitar şi în apărare se suspendă pe durata perioadei de urgenţă. Un alt domeniu e protejarea suplimentară a unor categorii vulnerabile. E interzisă încetarea sau suspendarea activităţii centrelor pentru copii şi adulţi, pentru vârstnici, precum şi pentru alte categorii vulnerabile. E însă permis ca aparţinătorii să îi poată transfera la domiciliu dacă îşi asumă că au condiţii corespunzătoare.În transporturi, guvernul stabileşte condiţiile specifice pentru a fi asigurată protecţia populaţiei şi a bunurilor." a anunţat Klaus Iohannis.

Acesta a făcut un apel la toţi cei care cred că lucrurile nu sunt atât de grave şi ignoră reglementările: "Nu păcăliţi instituţiile, vă păcăliţi singuri, pe cei dragi pe care îi puneţi în pericol, copii şi părinţi. Orice pas făcut dincolo de liniile trasate de reglemntări poate însemna îmbolnăvirea voastră şi a celor dragi. Nu îi expuneţi pe cei de lângă voi. Fiţi responsabili şi solidari. 346 de oameni au dispărut fulgerător. Le transmit condoleanţe familiilor îndoliate. Dacă restricţiile sunt respectate, putem salva vieţi. Toţi suntem vulnerabili dacă ingnorăm restricţiile", a subliniat preşedintele.

Klaus Iohannis s-a adresat şi personalului medical: "Vă mulţumesc personal pentru eforturi. Lupta continuă, toţi avem nevoie de profesionalismul şi dedicarea voastră."

Acesta a menţionat că restricţiile au afectat sectoare economice întregi, însă, guvernul Orban a adoptat deja măsuri economice.

"Va fi nevoie de infuzie de capital, de continuarea proiectelor de infrastructură, de un audit la toate nivelurile administraţiei centrale şi locale, de digitalizare. Guvenul Orban va pregăti şi implementa acestor măsuri. Orice criză aduce şi oportunităţi. Vom putea fi mai empatici, mai uniţi. Vă doresc multă sănătate!", a transmis şeful statului.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. boss.....nu ai mai zis nimic de anticipate de vreo luna. ti-a inghitit pisica limba? nu merge dizolvat parlamentul in timpul starii de urgenta? ca te cam incurca. si bagam si niste anticipate, poate si localele in 2 tururi in luna care urmeaza. sa stim o treaba. (...)

    1. in ultimul timp sa observat prin Europa de est! catelusi rataciti sau care au ramas de sanie, au inceput sa latre in scopuri diversioniste.......

      state of the nation

      Medicul primar Alexandru Cezar Andriţoiu, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr.Ştefan Odobleja“, din Craiova, acuză autorităţile că dezinformează populaţia. Iată mesajul integral postat pe Facebook de către medicul militar.

      „Încetaţi cu declararea deceselor din cauza COVID! Opriţi acest joc pervers! Deveniţi patetici! Alo! Presa! Ce e mişto să tot vorbeşti despre morţi? Acum o lună imi futeaţi toată ziua cu morţii din accidente rutiere! În spitalele din România se moare din infecţii intra-spitaliceţti cât nu puteţi voi să număraţi! Rujeola omoară! Gripa omoară! Ne-aţi otrăvit mâncarea si ne omorâţi zilnic de cancer! Avem 1 milion de infectaţi cu virus hepatitic C! Acum vreo doi ani mureau copiii cu aşa -zis sdr. hemolitic-uremic. De fapt..apa din fântâni era infectată! Veniseră unii să caute gaze de şist pe la noi! Aţi tăcut mâlc! Streinu-Cercel!! Lasă-ne! Că ştim cine eşti! Îţi ies gradele de sub halat. Unde vreţi să duceţi isteria asta colectivă? Opriţi-vă! Până nu vă opreşte o turmă înfometată şi disperată care ar putea să vă mature fără ca voi să stiţi nici măcar unde este Târgoviştea pe hartă! OPRIŢI-VĂ! POPORUL ROMÂN NU MERITĂ ASTA!”, a scris doctorul pe pagina sa de Facebook. 

    Acum sa va vedem fratilor daca aveti sange in instalatie sa respingeti decretul in Parlament. Prin prelungirea starii de urgenta guvernul Orb(an), ghidat de presedinte, risca sa arunce tara intr-o criza mai grava decat cea din 2008.

    1. Vezi de treaba... pe alde Ciolacu, Ponta si Tari te bazezi? Ca sluga de Barna e clar cum voteaza.

      Daca ai fi presedinte intr-o tara cu spitalele facute praf, cu personalul medical virusat intr-o mare masura, cu putine ATI-uri si rezerve individuale, ce ai face?

      In conditiile in care nu poti trata eficient populatia (cum este cazul nostru) singura masura viabila ramane preventia.

      Daca tot cautam viinovati, ar trebui sa discutam in legatura cu starea spitalelor, a managementului lor, a absentei protocoalelor si a dotarilor, a investitiilor din ultimii 3-30 ani! 

      Despre ce epidemie vorbim? Ministrul Tataru a declarat ieri la un post TV ca numarul deceselor din cauze medicale a fost mai mare in martie 2019 decat in martie 2020. Cu un sistem de sanatate publica, vai mama noastra, pus pe "ventilatie militarizata", guvernantii s-au speriat mai tare decat era cazul, la fel cum a facut si Basescu-Petrov in 2008, iar acum riscam sa ne afundam intr-o criza economica majora.

    pina la sfisitul anului sa fie interdictie pe toate fronturile pentru ca o pandemie poate sa tina si doi ani

    Acum roaga si drege ca si el a facut la fel 4 ani “Romania lucrului bine facut” si rahaturi din astea se vede ca oameni de rand sunt mai destepti decat aia din parlament marionete 4 ani na rugat pe nimeni sa faca ceva da acum vine in fata natiei, Eu respect masurile dar dupa starea de urgenta vreau demisia presedintelui

    1. Lucru mare democratia asta daca unul ca tine are asa pretentii!

      Democratia a permis unui profesor de fizica sa faca pe desteptul pe la tv

    Masurile "de Pasti" anuntate de ministrul Vela in aceasta seara sunt la fel de imbecile ca testarea la intamplare propusa de Firea in Bucuresti si au rolul de a raspandi deliberat boala.

    Plavanul asta mare si prost chiar duce tara in santul in care sforaie Basescu.

    In discursurile lu Klaus Iohannis se vede intunericul de la capatul tunelului..

    Ce poți face azi lasă pe mâine..... ; selecția NATURII VEGHEAZĂ PT. VOI

    Avocatul Poporului trebuie sa lupte impotriva discriminarii persoanelor de 65+. Permisiunea de a iesi pentru a-si rezolva problemele personale nu este insotita de o obligativitate a tuturor agentilor economici de a-i servi prioritar pe ei. Nu exista amenda. Prin urmare pensionarii stau la cozi in timp ce nesimtitii si ticalositii mai tineri nu le permit sa intre in fata.

    1. Dupa ce ca vor locul In autobuz sau mai stiu Eu unde acum vor si locu de la magazin, da locu de la cimitir? Cu tot respectu !!!

    Daca oamenii vor fi vaccinati vreodata impotriva vreunei tulpini a acestui virus am urmatoarele rugaminti (cunoscand ce s-a intamplat in viitor):

     

    a. vaccinul sa fie produs (nu doar ambalat, ci PRODUS) in Romania in urma cercetarilor realizate aici (nu in alta parte!). 

     

    b. nu utilizati vaccinul pe care fundatia lui Bill Gates (SUA) il dezvolta. Nu utilizati vaccin produs in alta parte sub licenta SUA / sub drepturi de producere primite din partea producatorilor avizati/controlati de fundatia lui Gates sau terte parti asociate lui indiferent de forma asocierii. Sanatatea publica din Romania nu trebuie sa depinda vreodata de vreun producator extern.  

     

    c. nu puneti in aplicare pe teritoriul Romaniei (in viitorul proxim) propunerile fundatiei lui Bill & Melinda Gates de identificare digitala prin tehnologie Rfid (vezi referintele " ID 2020 " si " Action 201 " ) ale celor deja vaccinati (aceste idei vor capata o raspandire puternica in urma unei marketizari agresive in a doua jumatate a acestui an si MAI ALES in arcul de timp 2020-2024).  

     

    Avertizare prieteneasca: Puneti-va impotriva acestor solicitari, voi cei de la conducerea de acum, si veti fi maturati cu forta de unde sunteti si din aceasta viata in urma unor masive miscari de strada.  

     

    Stiti foarte bine cat de permeabili sunt oamenii la emotii difuzate in masa. Vreti sa vedeti cat de rapid pot fi adunate 2-3 milioane de oameni in strada? Don't force your luck ! Nu lucrati impotriva Romaniei ca o sa fiti arsi de nu va vedeti!  

     

    La nivel global a pornit o adevarata cruciada demna de cauze mai bune impotriva drepturilor cele mai de baza ale omului (cu pretextul protejarii sale de " virus " ).  

     

    Si de domnii din Silicon Valley o sa se ocupe Doamne-Doamne anul asta pentru ce magarii pun ei la cale impotriva drepturilor cele mai de baza ale omului .  

     

    Am auzit ca Silicon Valley e in proximitatea orasului San Diego exact in aria liniei riftului San Andreas.  

    Stiu domnii din Silicon Valley sa danseze ? ... :)

    Sunt surprize pregatite pentru antichristii aia de acolo!  

    1. Daca se va concepe un vaccin acesta va fi pentru controlul numeric al populației, nu pentru a rezolva virusul.

      Cine a pus în circulație virusu, nu a făcut-o că să trăim fericiți până la adânci bătrâneți pe planetă tot 7 miliarde de oameni, cat suntem acum. Un vaccin, daca va fi creat, va veni în întâmpinarea aceleiași probleme pe care încearcă să o "rezolve" virusul. De asta, cine mai are orice forma de judecata ar trebui sa se opună oricăror masuri luate de tot ce înseamnă stat - stropit străzi cu diverse, stropit în lift și scara blocului, testat la ușa cortului sau la scara blocului, etc. Pentrucă toate aceste măsuri sunt menite să răspândească cat mai rapid virusul în populație. 

      Oamenii ar trebui sa abandoneze lașitatea și să-și asume sa se infecteze și să se lupte cu virusul pe barba lor, decât să fie infectați forțat de alții, chiar cu prețul vieții. 

      Având în vedere cine e la butoane in acest moment, un nou vaccin ar putea conține chiar virusul deci mai bine îți asumi riscul de a te infecta accidental, nefăcând nimic decât să-i lași pe băieții ăștia să-ți bage ceva în sânge. 

      Think about it

    Prelungirea stării de urgență nu se pune la îndoiala, e necesara.

    Dar în instituțiile de stat sunt foarte multe probleme: recomandările nu se respecta in sistemul sanitar, unuii bugetari stau acasă fără să nu facă nimic și primesc leafa întreaga, aprobările pentru producerea de materiale sanitare COVID19 tărăgănează, etc. 

    Domnule președinte, in stare de urgență și cu ordonanțe militare cred că treburile statului ar trebui sa fie mai organizate. Doar îndemnul stați în case că sistemul medical colapseaza nu e suficient. Trebuie sa mai faceți și ceva in plus. Ați putea începe recensământul bugetarilor: oameni pe care îi plătim din taxe și impozite, care trebuie sa contribuie la funcționarea statului.

    Spor la treabă. 

    1. :)

      esti incantator de dulce cu inocenta ta  

      cauta pe google referintele " ID 2020 " si " Action 201 " 

      vezi corelatia intre starea de urgenta mondiala, un asa zis tratament la virus si necesitatea acordarii unui certificat digital iD 2020 (vezi legatura cu Gates si Fauci) implantat in mana pt cei ce au fost '' securizati'' prin vaccin. 

      nu ai chip in mana, nu iesi pe strada, nu mergi la piata, nu mergi la job 

      naivule 

      mai citeste 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb