Vanzarile consolidate de gaze ale Petrom s-au diminuat cu 4% comparativ cu aceeasi perioada din 2009, in conditiile unei cresteri estimate de 6% a consumului total de gaze din Romania. Aceasta evolutie contrabalanseaza evolutia opusa din 2009, cand vanzarile Petrom au scazut intr-un ritm mult mai lent comparativ cu piata romanesca, arata un comunicat remis redactiei.
La sfarsitul lunii septembrie 2010, volumul gazelor naturale inmagazinate de Petrom in depozitele subterane era de 709 milioane mc, comparativ cu 564 milioane mc la sfarsitul lunii septembrie 2009.
EBIT-ul (profit inainte de taxe si impozite) generat de activitatea de Gaze si Energie a Grupului Petrom a scazut semnificativ deoarece in 2009 Petrom a inregistrat marje mai mari ca urmare a comercializarii gazului de import extras din depozite. Rezultatul a fost influentat negativ si de constituirea de provizioane pentru clienti rau platnici.
Pretul pentru gazul domestic practicat de Petrom a ramas neschimbat, la nivelul de 495 lei/1.000 mc. Pretul reglementat pentru consumatorii casnici si captivi industriali din Romania, reprezentand plafonul de pret pe piata, a ramas nemodificat de la 1 iulie 2009, cand a fost redus cu 5%. Aceasta decizie politica genereaza pierderi mari pentru toti furnizorii, deoarece cresterea pretului pentru gazul din import si aprecierea dolarului american nu sunt recunoscute de catre autoritatea de reglementare.
Rezultatul negativ al Doljchim s-a redus cu 36% in primele noua luni din 2010, iar unitatea de metanol a functionat doar pe baza nevoilor de integrare ale companiei.
In primele noua luni din 2010, investitiile pentru centrala electrica de la Brazi s-au ridicat la 962 milioane lei.