Alexander Adamescu, arestat la Londra

A.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 30 martie 2018

Alexander Adamescu a vorbit, în decembrie 2016, în cadrul unui interviu luat în exclusivitate de ziarul BURSA, despre arestarea sa, dar şi despre afacerile din România, deţinute de The Nova Group Investments BV - Astra Asigurări (intrată în faliment), participaţiile la Unirea Shopping Center şi Intercontinental.

Alexander Adamescu a vorbit, în decembrie 2016, în cadrul unui interviu luat în exclusivitate de ziarul BURSA, despre arestarea sa, dar şi despre afacerile din România, deţinute de The Nova Group Investments BV - Astra Asigurări (intrată în faliment), participaţiile la Unirea Shopping Center şi Intercontinental.

DNA: "Alexander Adamescu a fost arestat, după ce a prezentat un document neasumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor"

Alexander Adamescu transmite că nu a prezentat documente false

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost arestat în Marea Britanie, după ce el a prezentat unei instanţe din Londra, în cursul judecării procedurii de extrădare, un document emis în aparenţă de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), document neasumat însă de această instituţie.

În schimb, Alexander Adamescu a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că documentul prezentat în faţa instanţei britanice i-a parvenit de la ziarul România Liberă, care s-a aflat în corespondenţă cu ANP. El a precizat că nu este cercetat penal pentru fals.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, pe 6 iunie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a emis un mandat european de arestare faţă de Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită. Având în vedere că Alexander Adamescu se afla pe teritoriul Marii Britanii, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia, astfel încât să fie asigurată prezenţa sa în faţa organelor judiciare române, aceasta fiind judecată şi în prezent de instanţele britanice.

Procurorii DNA susţin: "Din informaţiile primite de la autorităţile britanice a rezultat că, în cursul judecării procedurii de executare a mandatului european de arestare de către o instanţă din Marea Britanie, la data de 31 ianuarie 2018, apărătorii inculpatului Adamescu Bogdan Alexander ar fi prezentat în faţa instanţei de judecată din Londra un document care ar fi fost emis, în aparenţă, de o instituţie din România, respectiv Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Documentul nu a fost însă asumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Ca urmare a acestei situaţii, la termenul din data de 2 martie 2018, în cadrul procedurii de executare a mandatului european de arestare, instanţa de judecată din Londra a dispus faţă de Adamescu Bogdan Alexander înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive. În data de 23 martie, instanţa britanică a analizat cererea inculpatului Adamescu Bogdan Alexander de înlocuire a măsurii arestării preventive cu eliberarea pe cauţiune, dar, nefiind convinsă de explicaţiile oferite în legătură cu prezentarea acelui document, instanţa a respins cererea. Decizia finală privind executarea mandatului european de arestare a inculpatului urmează a fi luată de aceeaşi instanţă".

La rândul său, reprezentanţii lui Alexander Adamescu au transmis ieri: "În acest moment, instanţa britanică a ridicat cauţiunea de care a beneficiat Alexander Adamescu, iar acesta este reţinut de autorităţile londoneze.

În urma unei corespondenţe oficiale între ziarul România Liberă şi Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, jurnaliştii români au trimis în Anglia un înscris a cărui autenticitate a fost contestată de Statul Român. Actul se referă la condiţiile de detenţie din penitenciarele din România. Prin urmare, motivul reţinerii este generat de o situaţie care nu i se poate imputa lui Alexander Adamescu şi nici redacţiei România Liberă.

Cu toate acestea, nu a fost deschis un dosar penal şi Alexander Adamescu nu este cercetat penal pentru fals. Ridicarea cauţiunii a fost decisă ca o măsură preventivă până la lămurirea situaţiei legate de actul în cauză.

Alexander Adamescu este încrezător că această suspiciune va fi demontată, având în vedere că înscrisul în cauză a fost depus aşa cum a fost primit din România, de la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor.

Avem încredere în justiţia britanică că va analiza cu celeritate această ches­tiune. Timp de doi ani, la fiecare termen Statul Român nu a demonstrat că are condiţii pentru cei aflaţi în detenţie".

Adamescu, în 2016: "Statul român duce o campanie de distrugere a grupului The Nova Group"

Alexander Adamescu a vorbit, în decembrie 2016, în cadrul unui interviu luat în exclusivitate de ziarul BURSA, despre arestarea sa, dar şi des­pre afacerile din România, deţinute de The Nova Group Investments BV - Astra Asigurări (intrată în faliment), participaţiile la Unirea Shopping Center şi Intercontinental.

Domnia sa considera că statul român duce o campanie de distrugere a grupului The Nova Group (TNG), deţinut de familia Adamescu: "Povestea oficială, articulată de statul român, prin instituţii precum DNA, spune că principalii vinovaţi pentru insolvenţa Astra sunt Dan Adamescu şi fiul lui (n.r. Alexander Adamescu), nimeni alt­cineva. Acesta nu este adevărul. Noi, în instanţele româneşti, nu am primit dreptate şi nici nu mă bazez că o să primim vreodată dreptate în Româ­nia. Avem de-a face cu o DNA care distorsionează adevărul despre Astra şi instanţe care iau decizii împotriva grupului TNG în mod sistematic. O să vorbim şi despre Unirea Shopping Center. Gândiţi-vă că, în dosarul Astra de la DNA, instrumentat de procurorul Matei sub îndrumarea conducerii DNA, nici nu apare KPMG Advisory sau actuala conducere ASF, în frunte cu Mişu Negriţoiu (n.r. la data respectivă). Aceştia au fost instrumentali în distrugerea Astra, iar în dosarul de la DNA nu există o foaie despre rolul lor.

Singura instanţă care poate să aducă adevărul la lumină este această Curte de Arbitraj de la Washington, care func­ţionează după regulile ICSID. Faptul că România doreşte să mă extrădeze acum este în strânsă legătură cu posibilitatea de a continua acest arbitraj. Eu sunt persoana cheie pentru ei (n.r. pentru avocaţii care reprezintă TNG) în ceea ce priveşte tot ce ţine de povestea asta, pentru că am fost în conducerea Astra şi am rămas singura persoană care mai cunoaşte adevărul. Fără prezenţa mea la Londra, este imposibil să continue arbitrajul. Dorinţa României de a mă extrăda şi de a mă închide după gratii are ca scop principal blocarea arbitrajului, astfel încât să nu fie traşi la răspundere cei vinovaţi de distrugerea Astra şi să nu se afle adevărul cum Guvernul Ponta, Autoritatea de Supraveghere Financiară, sub Mişu Negriţoiu şi probabil şi alţi actori, au dus direct la distrugerea acestei companii".

Dan Adamescu a decedat la începutul anului 2017.

În iunie 2016, Alexander Ada­mescu a mai fost arestat la Londra, înainte de o conferinţă despre abuzurile mandatelor de arestare europene, unde trebuia să vorbească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb