ZIARUL BURSA

30 martie 2018
Ediţia din 19.10.2024
"Veţi fi surprins, dar vă împărtăşesc opinia - băncile trebuie să crească dobânzile la depozite"

ISĂRESCU, CĂTRE ZAMFIR: "Veţi fi surprins, dar vă împărtăşesc opinia - băncile trebuie să crească dobânzile la depozite"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 30 martie 2018

Cei 11 senatori care l-au primit pe Isărescu au fost trei - Cîţu, Lungu şi Zamfir 

Cîţu şi Zamfir au făcut circ în faţa boardului BNR

Anunţată încă de săptămâna trecută, cu surle şi trâmbiţe, pe reţelele de socializare şi pusă pe ordinea de zi a Comisiei economice de la Senat, şedinţa de ieri a senatorilor economişti a atras o prezenţă de-a dreptul hilară.

BCR a propus distribuirea de dividende

PRIMA DATĂ, DUPĂ PIERDEREA DE 2,6 MILIARDE LEI DIN 2014 BCR a propus distribuirea de dividende

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 30 martie 2018

Banca Comercială Română (BCR) a propus acţionarilor distribuirea unor dividende de 228,12 milioane de lei, din profitul de 570 de milioane de lei, pe anul trecut, acesta fiind primul an cu un astfel de punct pe ordinea de zi a Adunării Generale, după pierderea imensă din 2014, de 2,6 miliarde lei, cauzată de provizioanele ridicate şi vânzarea de credite neperformante.

Hidroelectrica a compensat lipsa energiei nucleare

OPRIREA REACTORULUI 2 IEFTINEŞTE ELECTRICITATEA PE BURSĂ CU CIRCA 35% Hidroelectrica a compensat lipsa energiei nucleare

A.S.Companii / 30 martie 2018

Actualizare 7:30 Reactorul 2 de la Cernavodă, reconectat

Nuclearelectrica a anunţat astăzi că Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Naţional (SEN), dând noi explicaţii despre deconectarea de joi.

-------

Corpul de Control al premierului la Cernavodă

Oprirea reactorului 2 de la Cernavodă a determinat o scădere cu 35% a preţului pe piaţa spot a bursei de energie OPCOM, întrucât deficitul de electricitate a fost acoperit cu producţia Hidroelectrica, mai ieftină.

Un nou conflict între Frăţilă şi Fercală, la SIF Transilvania

Un nou conflict între Frăţilă şi Fercală, la SIF Transilvania

A.A.Piaţa de Capital / 30 martie 2018

Acţionarii vor decide revocarea lui Frăţilă şi Andănuţ, din Consiliul de Supraveghere, şi pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală 

"Pacea" de la SIF3 Transilvania nu a durat foarte mult, la Adunarea Generală convocată pentru 27 aprilie, prefigurându-se o nouă înfruntare între preşedintele executiv Mihai Fercală, şi omul de afaceri Constantin Frăţilă, care, în prezent, face parte din Consiliul de Supraveghere.

Alexander Adamescu a vorbit, în decembrie 2016, în cadrul unui interviu luat în exclusivitate de ziarul BURSA, despre arestarea sa, dar şi despre afacerile din România, deţinute de The Nova Group Investments BV - Astra Asigurări (intrată în faliment), participaţiile la Unirea Shopping Center şi Intercontinental.

Alexander Adamescu, arestat la Londra

A.A.Anticorupţie / 30 martie 2018

DNA: "Alexander Adamescu a fost arestat, după ce a prezentat un document neasumat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor"  

Alexander Adamescu transmite că nu a prezentat documente false

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost arestat în Marea Britanie, după ce el a prezentat unei instanţe din Londra, în cursul judecării procedurii de extrădare, un document emis în aparenţă de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), document neasumat însă de această instituţie.

Compania are datorii de peste 800 de milioane de lei către CFR SA

CONTURILE CFR MARFĂ SUB SECHESTRU Compania are datorii de peste 800 de milioane de lei către CFR SA

Ramona RaduCompanii / 30 martie 2018

CFR Marfă are de recuperat creanţe de 600 de milioane de lei, dintre care 448 de milioane de lei de la societăţi cu capital de stat  

Iulică Măntescu, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România: "Cei 7.500 de angajaţi sunt în pericolul de a nu-şi mai primi salariile"

Măntescu, FML: "În cazul în care nu se vor găsi soluţii, vom picheta Ministerul Transporturilor şi vom depune un memoriu la Guvern"

Cei 7.500 de angajaţi ai Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă" SA riscă să nu îşi primească salariile, înainte de Sărbătorile Pascale, deoarece compania are sechestru pe conturi ca urmare a acumulării de datorii către Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe, Iulică Măntescu, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România (FML).

Cursuri pentru 55.000 de profesori în valoare de 42.000.000 de euro

Cursuri pentru 55.000 de profesori în valoare de 42.000.000 de euro

Octavian DanCultură / 30 martie 2018

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, săptămâna aceasta, proiectul strategic "Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi - CRED". Prin intermediul proiectului, primul de acest tip în ţara noastră, va fi realizată abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice din învăţământul primar şi gimnazial. Proiectul va fi finalizat în anul 2021 şi are un buget de aproximativ 42 milioane de euro.

Domnul Dragnea faţă cu descentralizarea

Cornel CodiţăEditorial / 30 martie 2018

Cornel Codiţă

Ca şi cînd nu ar fi avut destule supărări pe cap, nu de locuitor, ci personal! Marele Lider de respiraţie teleormăneano-dîmboviţeană a mai găsit unul: miniştrii dorm în cizme!

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Daniel Buda îi cere demisia lui Petre Daea

Ramona RaduPolitică / 30 martie 2018

Actualizare 14:55 Ca urmare a declaraţiilor europarlamentarului Daniel Buda apărute în spaţiul public, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reacţionează, într-un...

Hackerii au pus stăpânire pe oraşul Atlanta

Hackerii au pus stăpânire pe oraşul Atlanta

Internaţional / 30 martie 2018

Un important atac cibernetic a avut loc, pe 22 martie, în Atlanta, ţinând oraşul în spatele unui zid încriptat, hackerii cerând autorităţilor o răscumpărare de 51.000 de dolari, plătită în bitcoin, pentru rezolvarea situaţiei, potrivit site-ului...

MACRO NEWSLETTER 30 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER 30 Martie 2018

Macroeconomie / 30 martie 2018

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a accelerat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 6,4%, de la 6,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare 0,3%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo