Un nou conflict între Frăţilă şi Fercală, la SIF Transilvania

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 martie 2018

Un nou conflict între Frăţilă şi Fercală, la SIF Transilvania

Acţionarii vor decide revocarea lui Frăţilă şi Andănuţ, din Consiliul de Supraveghere, şi pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală

"Pacea" de la SIF3 Transilvania nu a durat foarte mult, la Adunarea Generală convocată pentru 27 aprilie, prefigurându-se o nouă înfruntare între preşedintele executiv Mihai Fercală, şi omul de afaceri Constantin Frăţilă, care, în prezent, face parte din Consiliul de Supraveghere.

Acţionarii vor trebui să decidă asupra revocării lui Constantin Frăţilă şi a lui Crinel Valer Andănuţ, din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, dar şi a pornirii acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, Preşedinte Executiv/Director General al SIF Transilvania, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru această decizie, Directoratul invocă următoarele motive: "(i) iniţiativa Directoratului de a completa ordinea de zi a şedinţelor AGEA şi AGOA convocate pentru data de 27/28.04.2018, motivat de specificul procedurii de consolidare a valorii nominale a acţiunilor SIF Transilvania în contextul standardizării evenimentelor corporative, precum şi a specificului termenelor administrative pentru avizarea/aprobarea/publicarea actelor necesare finalizării procedurii de consolidare a valorii nominale, (ii) primirea unor solicitări de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SIF «Transilvania» SA din partea unor acţionari şi (iii) existenţa unor conflicte de interese a unor persoane cu SIF Transilvania, precum şi încălcarea obligaţiei de loialitate faţă de societate prin diseminarea unor informaţii eronate pretins adevărate, aspecte care conduc la îndeplinirea necorespunzătoare a mandatului unor membri ai Consiliului de Supraveghere, care afectează în mod negativ desfăşurarea activităţii societăţii care impun prezentarea acestora acţionarilor în vederea adoptării unor hotărâri referitoare la eradicarea acestor situaţii".

SIF3 Transilvania a anunţat, miercuri, că a primit, o cerere de completare a convocatorului Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 27 aprilie cu o propunere privind aprobarea pornirii unei acţiuni în răspundere împotriva Directoratului.

Conform comunicatului, motivele invocate de grupul de acţionari care au trimis solicitarea (care are deţineri cumulate de 5,000234%) sunt "legate de pretinse nerespectări ale legislaţiei pieţei de capital, sancţiuni aplicate de ASF, pretinsa manipulare a pieţei şi un pretins management neperformant şi defectuos al Directoratului".

Se pare că solicitarea a fost transmisă de acţionarii apropiaţi omului de afaceri Constantin Frăţilă.

În aprilie 2017, acţionarii "SIF Transilvania" (SIF3) au ales un nou Consiliu de Supraveghere al societăţii care are următoarea componenţă: Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Luţac, Cristian Mihalcea, Crinel-Valer Andănuţ, Constantin Frăţilă şi Nicolae Petria.

Constantin Frăţilă fusese propus pe lista de candidaţi chiar de SIF Transilvania, în ciuda conflictelor repetate dintre acesta şi Mihai Fercală.

Anul trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat existenţa unui grup de acţionari prezumat că acţionează în mod concertat în legătură cu SIF Transilvania, grup format din Frăţilă Mihaela, Frăţilă (Cociu) Maria Alexandra, Frăţilă Irina Elena, Societatea Alexa Business & Investments SRL, Societatea Administration Stock Financial SRL, Societatea Asociation Ste-Dor Finance SA şi Dorina Bălaşa, membrii acestuia deţinând împreună 7,751419% din capitalul social al SIF Transilvania.

La finalul anului 2015, Constantin Frăţilă a făcut parte dintr-un grup de acţionari, cu deţineri cumulate de 8%, alături de Radu Toia, fonduri Certinvest şi Broadhurst, care a cerut convocarea Adunării Generale pentru schimbarea conducerii, acuzând managementul defectuos al SIF3. Ulterior, instanţa a suspendat cererea grupului de acţionari, deşi conducerea SIF3 apucase să convoace AGA, pentru 15/16 februarie 2016. După decizia Tribunalului, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania au decis să revoce convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

În Adunarea generală din 11 august 2014, Frăţilă a fost revocat din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania.

Conducerea SIF Transilvania a convocat acţionarii pentru data de 27-28 aprilie, pentru a aproba consolidarea, prin creşterea valorii nominale a acţiunilor concomitent cu reducerea numărului total de acţiuni.

Conform convocatorului, 50 de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu vor deveni o acţiune cu valoarea nominală de 5,00 lei/titlu.

Acţionarii SIF3 vor mai decide, la AGA de bilanţ, distribuirea sub formă de dividende a unei sume de 21,84 milioane de lei, echivalentul a 0,01 lei/acţiune.

SIF Transilvania a înregistrat, anul trecut, veniturile totale în sumă de 89,9 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, când acestea însumau 93,7 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Nu am nici in cadru legal ca eu directorat sa adaug puncta la ordinea de zi, dar o fac pentru ca pot!!!!!!

    Si vedeti cum votati , ca altfel opresc curntul mai mult de o ora.

    pentru cei care nu tin minte , rezultatul votului trecut 49,5% pentru demitere, deci far 05% , asa ca indifferent cum votati , fina Podorean are grija la prize !! 

    1. La tabloul de sigurante e problema.

    fercala e SIF-ul si SIF-ul este fercala! ce nu intelegeti? cine nu ii este fidel si loial, are o problema, ii da afara! Vad ca are tupeul deja sa iasa in convocator si sa argumenteze propunerea de revocare pentru ''superiorii'' lui din Consiliu.[Fragment eliminat conform regulamentului] Sa vedem ce va zice Autoritatea, respectiv prietenul lui, Ursache..

    1. ...

      e obscen sa spun ca ursache a fost la fercala ieri 29.03.2018 ?

      Când se scufunda vasul, șoarecii se aduna..

    DAR CHIAR A FOST LA MINE IERI URSACHE

    1. Si i-a dat informații pe care fercalezu le-a scris azi in motivarea pct. De completare a Directoratului pe site..

    Telenovela continua cu un nou episod in fiecare an.

    Asta e pentru a distrage atentia de la problemele reale ce sunt in SIF3 si filialele ei la acesta ora. 

    1. Mai deunăzi, la o conferința organizata de Bursa, dr. Stan, vicepreședinte al SIF Transilvania, vorbea de performanța la SIF si la societățile din portofoliu...nu sunt probleme dle! Activul net si acțiunea Sif3, scade așa din iraționalitatea investitorilor ! In rest... toate bune.. managementul exemplar, poate depășit doar de ipocrizie si necunoaștere ca sa nu zic prostie, ca ma cenzurează Make.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb