ALEXANDRU LĂZESCU, PREŞEDINTELE TVR: Membrii CA să probeze în justiţie acuzaţiile calomnioase!

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 30 mai 2012

Membrii CA să probeze în justiţie acuzaţiile calomnioase!

Şeful Televiziunii Române Alexandru Lăzescu va cere membrilor Consiliului de Administraţie să probeze în justiţie acuzaţiile calomnioase pe care le-a adus la adresa sa, a anunţat, ieri, domnia sa.

Preşedintele TVR a precizat: "Blocajul financiar al TVR nu ar trebui să constituie o surpriză pentru membrii CA, care, repet, o parte s-au regăsit şi în consiliile prezidate de domnul Alexandru Sassu, respectiv domnul Tudor Giurgiu. TVR a avut unele conturi poprite încă din februarie 2010, când eu nu eram aici, dar dumnealor erau".

Instituţia nu-şi poate reveni fără o restructurare şi o indexare a taxei TV, potrivit lui Alexandru Lăzescu.

La acuzaţia potrivit căreia "TVR INFO este o invenţie" a sa, şeful Televiziunii Publice a spus: "Nu este o «invenţie» a mea, ci a unui CA precedent, după cum bine ştie toată lumea. Era, mult spus, un canal de televiziune, care difuza preponderent imagini din trafic sau din parcuri. Dar care - sub acelaşi CA precedent, din care au făcut parte şi actualii protestatari - a implicat costuri mari (circa 15.000 de euro pentru ilustraţie muzicală în 2009). Am pus împreună acest canal pe picioare, cu costuri mult mai mici de operare comparativ cu ale staţiilor de ştiri private. Iar CA a avut cunoştinţă de acest lucru. TVR Info are o viziune în spate, cu potenţial clar de a deveni lider pe piaţa ştirilor de televiziune în câţiva ani. A fost prima televiziune de ştiri care a dezvoltat o aplicaţie care să le permită oamenilor să vadă ştirile pe telefoanele inteligente şi pe tablete, în timp real".

Domnia sa susţine promovarea şi dezvoltarea televiziunii în mediul on-line: "A nu migra spre web acum, folosindu-te de noile tehnologii, şi a nu fructifica tot conţinutul produs de TVR în cei 55 de ani de existenţă - o adevărată comoară, pe care televiziunile private nu o au - ar fi o greşeală fatală".

Ca răspuns la acuzaţia membrilor CA, potrivit căreia, "sub pretextul că fotbalul cos-tă mult mai mulţi bani decât poate aduce din publicitate, Lăzescu a cedat către TV Dolce drepturile pentru toate competiţiile sportive importante, contra a jumătate de campionat din Liga lui Mitică! În curând, vom vedea la Dolce meciuri din Campionatul European de fotbal care stă să înceapă, transmisiuni de la Olimpiada de la Londra, după cum am văzut cu toţii deja meciuri din Liga Campionilor. Ce a căpătat TVR în schimb? 17 meciuri din 34 din Liga lui Mitică din recent încheiatul campionat. Ce a difuzat? Un singur meci!", Alexandru Lăzescu a precizat: "Sublicenţierea nu numai că a fost un demers legal, ci şi necesar în contextul financiar actual. O soluţie care a îmbinat dorinţa de a oferi fotbal telespectatorilor TVR cu importanţa reducerii efortului financiar. În primul rând, cifra de 34 este greşită. TVR a achiziţionat 51 de meciuri pe 3 sezoane. Am difuzat un singur meci până acum din motive strategice. Dat fiind că oferta TVR în materie de fotbal a fost generoasă în aceas-tă perioadă - Champions League, CE de Fotbal -, vom oferi restul de 50 de meciuri în următoarele două sezoane. Dacă am fi achiziţionat singuri aceste meciuri, costurile ar fi fost de, poate, opt ori mai mari. Membrii CA au fost informaţi cu privire la aceste aspecte la momentul respectiv, când presiunea de a achiziţiona Liga I era uriaşă. Soluţia găsită este avantajoasă şi a scutit TVR de multe milioane de euro. În plus, TVR va difuza toate meciurile de fotbal de la CE şi toate competiţiile principale de la Jocurile Olimpice".

Cei care vor o televiziune publică slăbită şi hărţuită politic sunt mai mulţi decât cei care o vor puternică, opinează preşedintele TVR, adăugând că modul de funcţionare a Televiziunii Publice este defect şi va rămâne defect, legea fiind depăşită şi permiţând intruziunea politicului în administraţia televiziunii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb