ALEXANDRU RAFILA: ''Ar fi o idee foarte bună ca masca să fie obligatorie în toate spaţiile publice din Bucureşti''

G.U.
Miscellanea / 17 octombrie 2020

''Ar fi o idee foarte bună ca masca să fie obligatorie în toate spaţiile publice din Bucureşti''

Profesorul Alexandru Rafila consideră că se impune purtarea măştii pe stradă în Bucureşti, după explozia de cazuri de coronavirus, conform Digi24. El adaugă însă că autorităţile trebuie să-şi schimbe mesajul pentru ca oamenii să-şi dea seama că purtarea măştii este în beneficiul lor.

Reprezentantul României la OMS a spus că "se va ajunge şi la 1.000" de pacienţi la terapie intensivă, pentru că se observă "salturi" de circa 500 de cazuri noi de cornavirus de la săptămână la săptămână.

"Săptămâna viitoare va fi răsunetul acestei săptămâni, când avem 4.000 sau peste 4.000 de cazuri. Ceea ce înseamnă că, din nou, va exista un salt şi în secţiile de terapie intensivă", a completat el.

Înscris zilele trecute în PSD, Alexandru Rafila şi-a exprimat disponibilitatea de a-l sprijini "cu drag şi cu responsabilitate în orice fel de demers" pe Ludovic Orban pentru ca trendul infectărilor să scadă: "Aici nu mai discutăm de opţiuni politice, discutăm de un interes public major şi toţi trebuie să servim acestui interes".

Întrebat dacă s-ar impune ca masca să fie obligatorie în toate spaţiile publice din Bucureşti, Rafila a răspuns că "ar fi o idee foarte bună".

"N-aş spune că Bucureştiul are aceeaşi problemă cum a avut Suceava în primăvară, pentru că e un oraş mult mai mare, are mult mai multe posibilităţi din punct de vedere al asistenţei medicale, dar cu siguranţă o astfel de măsură poate fi luată fără niciun fel de problemă", a completat el.

"Nu cred că măsura în sine este cea mai importantă. Cred că cel mai important este să ne adaptăm mesajele, astfel încât oamenii să resimtă ei nevoia de a purta masca în spaţiile publice. Nu trebuie neapărat să le impunem, dar trebuie să le explicăm într-un mod cât se poate de clar ca să realizeze acest lucru", a precizat Alexandru Rafila.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb