Deputatul PSD Alexandru Rogobete anunţă, marţi, că în cadrul Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor a dezbătut, alături de specialiştii în domeniul medical, o modificare legislativă, în sensul în care pacienţii vor beneficia de servicii de fizioterapie, conform planului terapeutic, pe baza prescripţiei medicale şi a diagnosticului clinic stabilit de către medicul de specialitate curant sau medicul prescriptor, potrivit news.ro.
"Uşurăm traseul pacientului pentru recuperarea medicală şi fizioterapie. Încrederea ne face bine, iar munca în echipă mai puternici! Astăzi, în cadrul Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, am dezbătut alături de colegii mei şi specialiştii în domeniul medical o problemă importantă, cu impact semnificativ asupra pacienţilor care au nevoie un program adecvat de recuperare medicală", anunţă deputatul PSD.
Deputatul precizează că este vorba despre o modificare legislativă, în sensul în care pacienţii vor beneficia de servicii de fizioterapie, conform planului terapeutic, pe baza prescripţiei medicale şi a diagnosticului clinic stabilit de către medicul de specialitate curant sau medicul prescriptor.
"Încurajăm astfel colaborarea interdisciplinară între specialităţile implicate în actul terapeutic al unui pacient (ex. recuperare/reabilitare, chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurologie, neurochirurgie, kinetoterapie, fizioterapie etc)", spune parlamentarul PSD.
Potrivit lui Rogobete, această măsură va uşura considerabil accesul pacienţilor la tratament şi va reduce timpii de aşteptare pentru recuperarea medicală. Ca să nu mai vorbim că evităm situaţia de monopol asupra unui act medical care presupune, prin natura lui, multidisciplinaritate, mai precizează news.ro.
"Recuperarea unui pacient trebuie începută cât mai repede, iar drumul birocratic pe care acesta trebuie să-l parcurgă este imperios necesar să fie cât mai scurt şi cât mai uşor. Serviciile medicale trebuie să fie uşor accesibile pentru toată lumea. Sunt puncte de plecare esenţiale în procesul medical, de la care nu trebuie, sub nicio formă, să ne abatem", mai spune Alexandru Rogobete.
Deputatul mulţumeşte colegilor şi experţilor în domeniu care au participat la această dezbatere: Ministerul Sănătăţii; Casa Naţională de Asigurări de Sănătate; Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate; Federaţia Sanitas; Blocul Naţional Sindical; Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie; Societatea Română de Reabilitare Medicală; Colegiul Fizioterapeuţilor din România; Asociaţia Medicilor de Medicină Fizică şi de Reabilitare.
Deputatul reaminteşte că de curând Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara a făcut un pas revoluţionar în modernizarea serviciilor de recuperare medicală, devenind cel mai performant centru de recuperare robotizată din România.
"Datorită unei investiţii de 12 milioane de lei, realizată din bugetul Ministerului Sănătăţii, pacienţii au acces acum la tehnologii de ultimă generaţie pentru reabilitare rapidă şi eficientă. Acesta este doar un exemplu din multele care vor urma. Şi, bineînţeles, un motiv în plus care întăreşte poziţia pe care mi-am exprimat-o mai sus", scrie Alexandru Rogobete în postare.
Opinia Cititorului