ALEXANDRU STÂNEAN, DIRECTOR GENERAL: "În pofida pandemiei, Teraplast are de departe cel mai bun an din istorie"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2020

"Estimăm pentru compania TeraPlast o creştere de patru ori a profitului faţă de anul trecut, iar pentru întregul Grup discutăm de o dublare" "Filosofia noastră este să venim în România cu produse care acum se importă"

În pofida pandemiei de Covid-19, TeraPlast (TRP) are cel mai bun an din istorie din punctul de vedere al rezultatelor obţinute, în condiţiile în care, la nivel de companie se estimează creşterea profitului de patru ori faţă de cel de anul trecut, iar la nivel de Grup se prognozeză o dublare, a spus ieri Alexandru Stânean, director general al producătorului de materiale de construcţii, în cadrul unei videoconferinţe organizate de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

CEO-ul companiei a declarat: "Anul 2020 a fost un an absolut excepţional pentru TeraPlast, din toate punctele de vedere. Am început cu includerea în indicele principal al bursei de valori (n.r. BET), iar în trimestrul al treilea am fost una dintre cele trei companii româneşti incluse în indicii FTSE Russell. Randamentul pe care acţiunea TeraPlast l-a adus investitorilor în acest an a fost de 96%, practic o dublare a capitalizării TeraPlast. Am avut o creştere de patru ori a volumelor tranzacţionate după numărul de acţiuni şi de aproape şase ori după valoarea tranzacţiilor".

În aceste condiţii de lichiditate nemaiîntâlnită, în ultima perioadă, acţiunile TeraPlast au fost mai tot timpul în topul celor mai tranzacţionate zece titluri de la Bursa de Valori Bucureşti, a punctat Alexandru Stânean.

"Iar ca să sprijinim din partea operaţională aceste evoluţii din piaţa de capital, pot să vă spun că, pe cifrele pe care le-am publicat, estimăm pentru compania TeraPlast o creştere de patru ori a profitului faţă de anul trecut, iar pentru întregul Grup discutăm de o dublare a profitului. De asemenea, o dublare şi la nivelul EBITDA şi o creştere semnificativă a cifrei de afaceri. Din acest punct de vedere, în pofida pandemiei, Grupul TeraPlast are de departe cel mai bun an din istoria sa", a spus CEO-ul producătorului de materiale de construcţii.

Legat de elementele care au favorizat evoluţia spectaculoasă a acţiunilor TeraPlast în acest an, Alexandru Stânean punctează că emitentul şi-a îmbunătăţit modul de relaţionare cu investitorii (Investors Relations - IR) adăugând că, din punctul său de vedere, emitenţii listaţi din ţara noastră trebuie să înveţe să facă IR la un alt nivel decât cel de până acum.

"Noi trebuie să aducem valoare adăugată pentru acţionari, dar dincolo de asta trebuie să dăm confort acţionarilor. Să ştie că atunci când investesc într-un titlu cum este TeraPlast, investesc într-o companie transparentă, solidă, care are planuri clare şi care livrează rezultate consistente pe termen lung", a spus Alexandru Stânean.

Directorul producătorului de materiale de construcţii a punctat că, pentru a fi mai aproape de investitori, TeraPlast şi-a asumat rolul de a fi prima companie din cele listate care îşi publică rezultatele financiare, fiind important ca informaţia să ajungă la investitori rapid şi în timp ultil.

"Încercăm să avem o densitate mare de comunicate, tocmai ca investitorii să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în TeraPlast. Faptul că avem o comunicare susţinută, intensă, şi participăm la toate evenimentele la care putem referitoare la piaţa de capital, cred că este condiţia principală pentru care investitorii se simt mai aproape de compania TeraPlast", a spus Alexandru Stânean, adăugând: "Iar comunicarea trebuie să fie structurată specific pe canale, pentru că investitorii instituţionali sunt o categorie, iar investitorii de retail sunt altă categorie. Noi abordăm fiecare categorie separat, prin mijloace diferite. Şi cred că lucrul acesta a contribuit la creşterea lichidităţii şi, în final, a preţului acţiunii TRP".

TeraPlast este o companie care, de-a lungul timpului, a reuşit să facă câteva premiere pentru piaţa din ţara noastră, în domeniul său de activitate, a mai afirmat Alexandru Stânean, punctând că în prezent, producătorul de materiale de construcţii se ocupă foarte mult de partea de digitalizare a afacerii.

"Primul pas, care este acum în curs de implementare, este să devenim o companie paper-less, urmând ca în paşii următori să accentuăm digitalizarea şi altor procese de afaceri. Iar filosofia noastră este de a veni în România cu produse care la această oră se importă. Încercăm să facem ceea ce putem ca să reducem deficitul comercial, care anul trecut a fost de 17 miliarde de euro", a spus Alexandru Stânean.

Directorul TeraPlast a mai punctat că toate demersurile companiei au în vedere perspectivele pe termen lung, sustenabilitatea business-ului şi grija faţă de mediul înconjurător.

"Modul acesta de a face business ne-a adus unde suntem, încercăm să capitalizăm pe el şi să folosim banii rezultaţi în urma vânzării diviziei Steel pentru a crea business nou în Grupul TeraPlast. Pentru a dezvolta partea de mase plastice, folosind reţeta care a fost dobândită de-a lungul timpului, înlocuirea importurilor", a conchis CEO-ul producătorului de materiale de construcţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Respect! Un exemplu demn de urmat pentru toti antreprenorii din Romania.

    succes

    1. Multumim,imi pare rau că nu am cumpărat mai multe acțiuni acum 2 ani, acum era de bine! Sper să mergeți tot mai sus!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb