ZIARUL BURSA

25 noiembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Google Cloud creează un nou tip de platformă bancară digitală

Google Cloud creează un nou tip de platformă bancară digitală

Adelina ToaderInternaţional / 25 noiembrie 2020

Platforma va fi un mix între serviciile bancare tradiţionale şi infrastructura unei bănci digitale 

Google Cloud se alătură unei mici bănci britanice pentru a dezvolta un nou tip de platformă care combină relaţiile personale ale serviciilor bancare tradiţionale cu tehnologia şi infrastructura noilor bănci digitale, potrivit marketwatch.

Se extinde frauda cibernetică

ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI Se extinde frauda cibernetică

V.R.Internaţional / 25 noiembrie 2020

Analiză OpSec Security: 86% dintre consumatorii din întreaga lume au fost, anul acesta, victime ale furtului de identitate, fraudei de carduri sau ale încălcării confidenţialităţii datelor, faţă de 80% în 2019  

51% dintre consumatori au observat o creştere a activităţii de phishing

GBG State of Digital Identity: În perioada cumpărăturilor de sărbători, comercianţii online se vor confrunta, fiecare, cu o medie de 20.000 de încercări de fraudă

Consumatorii de la nivel mondial au fost, anul acesta, în proporţie de 86%, victime ale furtului de identitate, fraudei de carduri de credit/debit sau ale unei încălcări a confidenţialităţii datelor, faţă de 80% în 2019, potrivit unei cercetări recente realizate de OpSec Security.

Virgil Popescu

VIRGIL POPESCU: "Finalizarea BRUA pune România pe harta de transport a gazelor naturale"

Mihai GongoroiCompanii / 25 noiembrie 2020

"Sunt foarte optimist că anul viitor vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră adusă în sistemul naţional de transport", spune Popescu  

Dumitru Chisăliţă, specialist gaze naturale: "Am pierdut trenul pentru o mare repoziţionare a României în coridorul sud-estic european"

Popescu: "Avem făcut stocul de gaze, de cărbune şi de combustibili; rezerva în lacurile Hidroelectricii este peste nivelul de anul trecut"

Finalizarea conductei de transport de gaze naturale BRUA pune România pe harta de transport a gazelor naturale, ne-a declarat, ieri, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

CJUE s-a pronunţat, astăzi, într-un proces deschis împotriva BCR

CAUZA OROS PRIVIND CLAUZA DE DOBÂNDĂ CJUE s-a pronunţat, astăzi, într-un proces deschis împotriva BCR

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 25 noiembrie 2020

ACTAULIZARE - CJUE s-a pronunţat, astăzi, în cauza Oros, arătând că nimic nu se opune ca instanţa din România să trimită părţile la negociere în privinţa stabilirii dobânzii aplicabile contractului de credit. Instanţa are obligaţia să stabilească regulile negocierilor, în vederea atingerii unui echilibru real între drepturile şi obligaţiile părţilor (bancă şi împrumutat), mai spune Curtea Europeană de Justiţie. 

---

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) urmează să se pronunţe, astăzi, în cauza Oros C-269/19 - un proces deschis de un debitor împotriva Băncii Comerciale Române (BCR), pe clauza de dobândă. Interpretarea CJUE dată acestei speţe va fi obligatorie pentru instanţele de judecată din toate statele membre.

PSD şi USR - fruntaşele Parlamentului în întrecerea electorală privind pensiile speciale

JOACA DE-A DEMISIA PSD şi USR - fruntaşele Parlamentului în întrecerea electorală privind pensiile speciale

George MarinescuPolitică / 25 noiembrie 2020

Pandemia şi alegerile parlamentare care bat la uşă dăunează grav politicienilor. Cel puţin aşa reiese din leapşa pe care au început-o parlamentarii USR şi au preluat-o cei din PSD cu privire la propriile pensii speciale. O goană nebună după voturi, o joacă de-a demisia din Parlament, menite să le mai crească popularitatea în ochii alegătorilor, care oricum nu înţeleg ce se întâmplă în Legislativ şi care nu cunosc prevederile legii prin care au fost stabilite pensiile respective.

Veranda Mall se reinventează în pandemie

LA PATRU ANI DE LA ÎNFIINŢARE Veranda Mall se reinventează în pandemie

Adelina ToaderCompanii / 25 noiembrie 2020

Mall-ul şi-a lansat propriul magazin online pentru a veni în sprijinul magazinelor partenere care nu înregistrau vânzări când mall-urile erau închise 

2020 nu a fost un an al investiţiilor, în special pentru domeniul retail. În pofida tuturor provocărilor întâmpinate de malluri în prezent, Veranda Mall a reuşit însă să bifeze o serie de premiere pe plan local şi internaţional.

OMS recomandă Crăciunul "fără rude"

PETRECERI ONLINE OMS recomandă Crăciunul "fără rude"

O.D.Miscellanea / 25 noiembrie 2020

Pandemia ne învaţă să ne bucurăm în grupuri cât mai restrânse, dacă este posibil chiar în singurătate. Soluţia găsită de specialişti pare puţin mai tristă decât singurătatea, petreceri de familie...online. Un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie, este fără îndoială "cea mai bună opţiune" pe timp de pandemie pentru majoritatea ţărilor, a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Gargară şi politică

Cornel CodiţăEditorial / 25 noiembrie 2020

Cornel Codiţă

Desigur, nu acţiunea aceea preventiv-terapeutică, tradiţională, altfel cît se poate de utilă şi eficientă ne interesează aici, ci sensul celălalt din dicţionar: vorbărie fără conţinut, menită să abată atenţia interlocutorului, să-l ameţească, să-l prostească, făcîndu-l, astfel, mai vulnerabil faţă de intenţiile ascunse ale gargaragiului. Există şi o gargară "gratuită" menită doar să pună pe cineva în centrul atenţiei ori să îi mărească aria de expunere într-un grup oarecare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Majorarea salariului minim - în sarcina viitorului Guvern

G.M.Politică / 25 noiembrie 2020

Creşterea valorii salariului minim pe economie se lasă greu moşită, chiar şi după discuţiile de ieri, din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. Premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii Guvernului ar dori ca dezbaterea să...

Olimpiada de la Tokyo, model pentru viitoarele competiţii

O.D.Miscellanea / 25 noiembrie 2020

Ambiţiile Japoniei în legătură cu Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt în continuare majore, în ciuda multiplelor piedici puse de criza sanitară. Yuriko Koike, guvernatoarea capitalei Japoniei, a declarat că se aşteaptă ca Jocurile Olimpice şi...

MACRO NEWSLETTER 25 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 25 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 25 noiembrie 2020

Încrederea mediului de afaceri din Germania a scăzut şi în noiembrie 2020. Indicele încrederii a scăzut până la 90,7 puncte, de la 92,5 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni a scăzut cu...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo