FLORIN CÎŢU: "Guvernul s-a asigurat că vom fi printre primele ţări cu acces la vaccin"

M.G.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 noiembrie 2020

"Guvernul s-a asigurat că vom fi printre primele ţări cu acces la vaccin"

Cîţu anunţă controale la UAT-uri, primării şi la Federaţia Română de Fotbal

Guvernul a suplimentat prin rectificarea bugetară suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi a asigurat prefinanţarea pentru vaccinul împotriva coronavirus astfel încât România să fie printre primele ţări cu acces la vaccin, a declarat, ieri, într-o declaraţie de presă, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor.

Cîţu a precizat: "Astăzi (n.r. ieri) vreau să elimin din spaţiul public orice discuţie, orice informaţie falsă. Prin rectificarea bugetară aprobată ieri Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, (a asigurat) prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea, printre primele ţări, acces la acest vaccin în perioada următoare. Orice informaţie în spaţiul public este falsă".

Totodată, ministrul Finanţelor a spus că Inspecţia Economică derulează controale la mai multe UAT-uri, primării şi Consilii Judeţene. A început recent un control la Primăria Sectorului 1, a mai anunţat Florin Cîţu. Fostul primar PSD de la sectorul 1, Daniel Tudorache, este urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor. Acesta este acuzat de DNA că, pentru a ascunde sumele de bani obţinute ilicit, ar fi deschis conturi bancare prin intermediul fostei soţii şi al menajerei sale, ar fi cumpărat cu banii cash imobile de 305.000 euro şi 470.000 lei, ar fi acordat unei persoane un împrumut de 920.000 de euro, tot prin intermediul fostei soţii şi ar fi cumpărat bijuterii scumpe, între care un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro, un diamant de 190.000 de euro şi un inel de 65.000 euro.

"În al doilea rând, ştiţi foarte bine, Inspecţia Economică din Ministerul de Finanţe face controale la mai multe unităţi administrativ-teritoriale, la mai multe primării, am început cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, primul raport a fost deja trimis către DNA, aşteptăm şi finalizarea celorlaltor rapoarte. Zilele trecute a fost trimisă Inspecţia Economică, la cererea primarului, la Primăria Sectorului 1, suntem acolo în control. Înţeleg că sunt şi alte primării din Bucureşti (de) unde vom primi această cerere. Acum aproape o lună deja, nu am prezentat public, dar Inspecţia Economică a fost trimisă în control la Consiliul Judeţean Neamţ, la cererea prefectului de acolo, şi aşteptăm rezultatele acelui control".

Nu în ultimul rând, a anunţat Cîţu, ANAF a început de o săptămână un control la FRF.

"În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat îl vom face public", a declarat ministrul.

Federaţia Română de Fotbal nu este instituţie publică şi nu primeşte bani de la stat prin buget. Fiind asociaţie, FRF primeşte bani de la cluburile afiliate. În ianuarie, Gazeta Sporturilor scria că procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au deschis un dosar penal in rem la Federaţia Română de Fotbal, asta după ce la finalul anului trecut au ridicat documente din sediul FRF. Procurorii făceau cercetări la vremea respectivă în legătură cu infracţiuni de evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Suntem primii cobai si europei

    1. Nu suntem "cobai" ci participanti in masa (dupa inocularea vaccinului) la studii clinice post-marketing, numite si studii clinice de faza 4, prin care dupa autorizarea si punerea pe piata a vaccinului, vor fi culese din teren informatii referitoare la siguranta si eficacitatea acestuia.

      Daca merge bine, grozav. 

      Daca vaccinul va da si rateuri care nu au putut fi depistate in etapele premergatoare obtinerii autorizatiei, atunci recipientii vor ramane cu buzele sau alte organe umflate, pentru ca producatorii vaccinului au clauze contractuale de imunitate (asta se poate usor verifica din multiple surse disponibile pe net, inclsiv un articol Reuters referitor la vaccinul Astra Zeneca).

      Eventualele neajunsuri se pot corecta intr-o iteratie viitoare a vaccinului, asa cum ne asigura Bill Gates (si aceasta declaratie poate fi gasita pe net). 

    Romania - țară cobai pentru vaccinul corporațiilor. Altfel corporațiile medicale plăteau bani grei pentru teste.

    Au găsit un regim politic care le-a pus țara pe tavă. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb