Google Cloud creează un nou tip de platformă bancară digitală

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 noiembrie 2020

Google Cloud creează un nou tip de platformă bancară digitală

Platforma va fi un mix între serviciile bancare tradiţionale şi infrastructura unei bănci digitale

Google Cloud se alătură unei mici bănci britanice pentru a dezvolta un nou tip de platformă care combină relaţiile personale ale serviciilor bancare tradiţionale cu tehnologia şi infrastructura noilor bănci digitale, potrivit marketwatch.

Cynergy Bank a informat, conform sursei citate, că parteneriatul său cu Google Cloud şi furnizorul de servicii de tehnologie informaţională Wipro îi va permite să devină o "bancă de relaţii digitale". Google Cloud este o entitate separată de motorul de căutare Google, dar ambele sunt deţinute de compania-mamă Alfabet GOOGL.

Noua platformă bancară, despre care Cynergy spune că va fi "un amestec fără întreruperi al unei relaţii faţă în faţă, care este activată de cea mai recentă tehnologie digitală", va fi lansată în februarie sau martie 2021 şi este destinată întreprinderilor mici şi mijlocii cu creştere rapidă.

Deşi banca nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei sale cu Google Cloud, directorul executiv al Cynergy, Nick Fahy, a declarat pentru MarketWatch că "investiţia noastră este de zeci de milioane de lire sterline".

Totodată, banca a transmis, conform sursei citate, că noua platformă va umple un decalaj între băncile digitale, cum ar fi Monzo sau Revolut, care se concentrează pe livrarea bazată pe aplicaţii, şi băncile mari cu amănuntul care utilizează ceea ce Cynergy numeşte o "abordare unică pentru toţi" pentru clienţii comerciali mici şi mijlocii .

Cynergy se va baza pe platforma Google Cloud pentru a permite clienţilor să facă o mare parte din activităţile bancare online, inclusiv să vorbească cu reprezentanţii băncii, păstrând în acelaşi timp opţiunea pentru întâlniri în persoană şi prin telefon cu consilierii.

Nick Fahy a precizat, conform MarketWatch, că managerii de relaţii bancare îşi petrec în prezent aproximativ 30% din timp tratând cu clienţii şi 70% cu procedurile interne, iar noul model speră să schimbe acest raport, permiţând bancherilor să-şi petreacă majoritatea timpului axat pe relaţiia cu clienţii.

Alte obiective ale noii platforme includ dimensionarea rapidă şi eficientă a deciziilor de creditare şi dezvoltarea unei noi game de împrumuturi digitale şi produse de economii.

Directorul executiv al Cynergy a declarat că banca speră că noua platformă şi serviciile îşi vor spori baza de clienţi de la 80.000 la 300.000 şi 500.000 în următorii trei ani.

Cynergy Bank a fost anterior aripa Marii Britanii a Băncii Ciprului şi a fost vândută în 2018 unui grup de investitori privaţi pentru 103 milioane de lire sterline (138 milioane dolari).

Google Cloud a spus că "partea interesantă" a parteneriatului este că noul model bancar va combina elemente ale activităţii bancare tradiţionale cu infrastructura unei bănci digitale.

"Acest lucru este ideal pentru întreprinderile mici şi mijlocii care au nevoie de capabilitate şi capacitate pentru a creşte rapid", a spus Adrian Poole, şeful serviciilor financiare la Google Cloud Platform pentru Marea Britanie şi Irlanda.

Parteneriatul dintre Google Cloud şi Cynergy Bank vine într-un moment în care serviciile cloud, dominate de giganţi tehnologici, devin din ce în ce mai critice pentru companiile de servicii financiare.

Tehnologia Google Cloud este deja utilizată de giganţi bancari, inclusiv Goldman Sachs şi HSBC, precum şi în servicii financiare orientate digital, cum ar fi PayPal şi banca fintech britanică Monzo.

În plus, săptămâna trecută, Alphabet a anunţat că va permite clienţilor să solicite conturi bancare digitale prin portofelul Google Pay.

Fintech-ul britanic Monzo a fost fondat în 2015, la Londra, de Gary Dolman, Jason Bates, Jonas Huckestein, Paul Rippon şi Tom Blomfield. În 2019, Monzo s-a lansat şi în SUA. Autorizat ca bancă în UK, Monzo oferă servicii de gestionare a finanţelor personale prin aplicaţie şi card, la fel ca Revolut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb