Alianţa Renault-Nissan, revizuită până în 2022

Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iunie 2018

Alianţa Renault-Nissan, revizuită până în 2022

Alianţa dintre producătorul auto francez Renault şi companiile japoneze Nissan Motor şi Mitsubishi Motors va fi revizuită până la finalul anului 2022, când se va încheia mandatul directorului general al Renault, Carlos Ghosn, conform anunţului făcut de acesta vineri, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Alianţa funcţionează bine, dar a reprezentat un răspuns la circumstanţe specifice şi "astăzi există întrebări dacă acest sistem poate continua", a apreciat Ghosn, continuând: "Este o întrebare legitimă la care va trebui să răspundem".

Într-un interviu acordat postului de televiziune BFM, Ghosn a afirmat: "Este necesar ca toată lumea să simtă o uşurare după rezolvarea acestei situaţii. Astăzi nu avem o problemă pe termen scurt - afacerea funcţionează, nu sunt conflicte. Încercăm să găsim o soluţie care să evite în timp problemele".

Declaraţia preşedintelui alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi a fost făcută înaintea Adunării Generale a Acţionarilor Renault, care a avut loc vineri, la Paris.

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu 10,6 milioane unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota. Alianţa regrupează zece mărci de automobile, 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Săptămâna trecută, Renault a anunţat că va investi peste un miliard de euro pentru a-şi creşte capacităţile de producţie a vehiculelor electrice din Franţa şi a lansa noi modele.

În conformitate cu planul său strategic "Drive The Future", uzina Renault de la Flins, vest de Paris, unde în prezent se fabrică berlina electrică Zoe, îşi va dubla capacităţile de producţie. În plus, uzina Renault de la Douai, nordul Franţei, va fi modernizată pentru a produce automobile electrice pe o nouă arhitectură, care va fi dezvoltată în comun cu partenerul japonez Nissan. În prezent, uzina de la Douai produce modelele Espace, Talisman şi Scenic.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb