ALINA GHORGHIU: "Promisiunea PSD privind TVA 0% la vânzarea de locuinţe este imposibil de aplicat"

Andreea Cuzub
Politică / 24 noiembrie 2017

Alina Gorghiu (Sursa foto: Facebook)

Alina Gorghiu (Sursa foto: Facebook)

Cu PSD la guvernare, fiecare zi care trece năruie speranţele românilor către o viaţă mai bună, un bun exemplu fiind ignoranţa social-democraţilor privind legislaţia UE de care a dat dovadă atunci când a promis TVA 0% pentru vânzarea locuinţelor, a declarat Alina Gorghiu, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Consiliul Legislativ precizează foarte clar în avizele emise faptul că, potrivit art.99 alin (1) din Directiva 2006/112/CE "cotele reduse de TVA se fixează ca procent din baza de impozitare, care nu poate fi mai mic de 5%", potrivit acesteia.

Asta nu a contat însă pentru PSD atunci când şi-a etalat programul de guvernare în care a precizat: "Vom extinde cota 0% de TVA pentru vânzarea de locuinţe, publicitate şi pentru inputuri în agricultură, începând cu 1 martie 2017", spune Gorghiu.

În plus, conducerea PSD, în încercarea de a ascunde problema, a elaborat o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal şi a solicitat forurilor europene o derogare, potrivit sursei citate.

Răspunsul sosit de la Bruxelles a fost negativ, conform celor declarate recent de către un oficial al Ministerului de Finanţe.

Aceasta a adăugat: "Regretabil este că asemenea iluzii vândute de PSD românilor se răsfrâng nu doar asupra celor care au avut încredere în ei, ci loveşte şi în sectorul construcţiilor. «Bunăstarea» promisă de PSD a pus în aşteptare mulţi tineri interesaţi să beneficieze de TVA 0% la achiziţia unei case şi a dat avânt dezvoltatorilor imobiliari să construiască imobile aproape de aceste limite. Acum însă, perspectiva pentru aceştia este tristă şi se accentuează în condiţiile în care plafonul legiferat de 450.000 de lei, pentru care TVA este 5%, nu mai este echivalentul a 100.000 de euro din moment ce leul înregistrează scăderi spectaculoase de la o zi la alta. În plus, şi dobânda ROBOR, dobândă de referinţă pentru sistemul bancar, a crescut de aproape 3 ori de la 2,2%, în timp ce în noiembrie 2016 a fost de 0,81%".

Alina Gorghiu a concluzionat spunând: "În consecinţă, solicit executivului PSD să explice de ce au omis documentarea legislativă europeană înainte de a introduce şi această măsură, inaplicabilă, în programul de guvernare? Totodată, solicit guvernului să prezinte ce soluţii are în vedere pentru a veni în sprijinul celor care au investit în construcţia de imobile, în baza acestei promisiuni".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce sa scuteasca dezvoltatorii imobiliari de plata a 5% TVA? Construiesc cu 400 euro/mp si vand cu peste 1.000 euro/mp. Firmele de constructii sunt slab platite, uneori deloc, acum nici taxe sa nu mai plateasca?

    Disparitia celor 5% TVA care va determina scaderea pretului cu 5% este o iluzie !! vor baga diferenta direct in buzunar, alaturi de adaosul fabulos pe care deja il au. Daca nici pe cei care fac profituri mari nu-i impozitam, atunci hai sa-i omoram pe cei care se lupta pe pietele imternationale cu marje mici de profit sa aduca valuta in tara... guvernare criminala 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb