Alina Gorghiu: "Am ajuns cu toţii la concluzia că trebuie ajustate aceste pensii"

I.A.
Politică / 19 aprilie 2023

Alina Gorghiu: "Am ajuns cu toţii la concluzia că trebuie ajustate aceste pensii"

Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, a spus astăzi că legea pensiilor speciale va trece în această sesiune parlamentară, ea arătând că s-a ajuns la un consens şi au ajuns cu toţii, clasa politică, la concluzia că trebuie ajustate aceste pensii speciale, nimeni nu este de acord ca o pensie să nu fie mai mare decât ultimul salariu, potrivit news.ro.

Ea a mai arătat că responsabil este Ministerul Muncii care a avut o lentoare în elaborarea legislaţiei.

Alina Gorghiu a declarat că în privinţa pensiilor speciale se fac ultimele consultări cu Comisia, astfel că în Camera Deputaţilor se vor face modificări, în funcţie de observaţiile primite.

Precizând că nu riscăm să pierdem banii din PNRR, Gorghiu a arătat: "Eu am convingerea că în această sesiune parlamentară ( va fi adoptat proiectul, nr). Forma finală va fi pe baza acestui feedback instituţional".

Ea a spus: "De când avem noi acest PNRR, în presa din România auzim zilnic că se pierd bani din PNRR. (..) Nu trebuie tăiate, trebuie impozitate, trebuie găsită acea formulă, agreată, toata lumea politică am ajuns foarte clar cu toţii la concluzia că trebuie ajustate aceste pensii speciale, nimeni nu este de acord ca o pensie să nu fie mai mare decât ultimul salariu în plată. (..) Ne-am asumat acest angajament de reformă a acestor pensii. De data aceasta se analizează toate opţiunile, formulele, ţinând cont de impactul pe care amendamentele le vor avea, mai avem puţină răbdare nu vrem să ne reproşăm că din grabă ne-am dat cu stângul în dreptul, pensiile speciale trebuie clar ajustate".

Despre pensiile militarilor, Gorghiu a precizat că în opinia sa, nu sunt pensii speciale.

Aceasta a adăugat: "În toată Europa, militarii au un statut special, dar nu în sens peiorativ, ci graţie profesiei, graţie contribuţiei la sistemul de securitate din România şi restul ţărilor, trebuie făcută analiza separat şi argumente există. (..) Cred că aici vorbim de un consens la nivelul coaliţiei".

Despre declaraţiile că vom pierde 700 de milioane euro dacă nu facem reforma pensiilor speciale, Alina Gorghiu a arătat că "a fost o oarecare întârziere, iar responsabil este Ministerul Muncii care a avut o lentoare în elaborarea legislaţiei".

Preşedintele interimar al Senatului a precizat: "Dacă ne uităm la tabelul cu responsabilii, în dreptul pensiilor de serviciu responsabil este Ministerul Muncii. Asta e realitatea, Când ţi-ai asumat răspunderea de ministru al muncii ştiai că ai şi pensiile de serviciu, că ai şi legea salarizării de elaborat, sunt jaloane în PNRR, va trebui să punem cu toţii umărul, să avem o lege bună, croită bine pentru că ne va afecta pe toţi".

Despre pensia de 18.000 de lei a premierului Ciucă, Alina Gorghiu a arătat că raportat la pensia unui român, normal, aceasta poate fi considerată că e mare, dar dacă ne gândim că a fost şeful statului major, că a fost în teatrele de operaţii, şi gloanţele treceau la propriu pe lângă urechile domniei sale, este o pensie mică.

Ea a menţionat: "Nu Ciucă şi-a scris fluturaşul pe pensie, asta este legea, legile succesive pe care Parlamentul le-a votat".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa mai aiba putintica rabdare stimabililor!. Au ajuns la concluzia ca mai trebuie ajustate aceste pensii speciale, pe ici, pe colo, prin partile esentiale dar sa nu se schimbe nimic.

    Din putul gandirii: 

    ...toata lumea politica am ajuns foarte clar cu totii la concluzia ca trebuie ajustate aceste pensii speciale ...... nimeni nu este de acord ca o pensie sa nu fie ma mare decat ultimul salariu in plata. 

    Concluzia: Se poate; pensile specialilor vor fi mai mari decat ultimul salar (umflat) aflat in plata.

    Nu conteaza ca nu este data pe principiul contributivitatii, ca va fi impozitata, important este sa fie mare si lunga! adica asa dupa 45 - 50 de ani, de viata nu de munca!. 

    Nu vor schimba mare lucru iar PNRR e mort. Nu poți sari jaloanele ca Dragulescu la cal cu mânere...nu se pierd 700 milioane, se pierde tot în aval de cererea de plata nr 2 - care e deja depusă din martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb